Dzintaru koncertzālē slavenais kamerorķestris „Maskavas virtuozi” • IR.lv

Dzintaru koncertzālē slavenais kamerorķestris „Maskavas virtuozi”

25
"Maskavas virtuozi". Publicitātes foto

„Maskavas virtuozi”, kas nosaka augstāko izpildījuma līmeni kamerorķestriem Eiropā, Dzintaru koncertzālē uzstāsies 11. augustā festivālā “Summertime – aicina Inese Galante”.

Orķestris ir viens no retajiem pasaulē, kur katra mūziķa profesionālisms ir tik augsts, lai varētu spēlēt arī bez diriģenta vadības. Kopā ar „Maskavas virtuoziem” koncertēs divkārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs – pianists Reinis Zariņš.

Vienā no festivāla pieprasītākajiem koncertiem klausītāji varēs dzirdēt dažādu laikmetu un valstu komponistu versijas par gadalaiku tēmu. Kamerorķestra izpildījumā izskanēs Antonio Vivaldi slavenais vijoļkoncertu cikls, īpaši „Maskavas virtuoziem” aranžētais Pētera Čaikovska cikls klavierēm un tango lielmeistara Astora Pjacollas „Četri gadalaiki Buenosairesā”.

Izcilības orķestri 1979. gadā dibinājuši draugi un domubiedri – starptautisku konkursu laureāti, solisti un Maskavas orķestru koncertmeistari. Tagad ik gadu „Maskavas virtuozi” sniedz vairāk nekā 100 koncertus, uzstājoties Karaliskajā Alberta zālē Londonā (Royal Albert Hall), Kārnegi Ņujorkā (Carnegie Hall), Santori Tokijā (Santory Hall) un citās lielajās koncertzālēs visā pasaulē.

Apvienības spilgtākās iezīmes ir spožs artistiskums, eiropeiska atskaņojuma kultūra un mīlestība pret publiku. Amerikāņu izdevums “Los Angeles Times” kamerorķestri salīdzinājis ar Šveices pulksteni – precīzs un elegants, katram mūziķim veidojot daļu no sinerģiska un ļoti efektīva mehānisma.

Festivāla koncerta īpašais viesis būs latviešu pianists Reinis Zariņš, kurš savu meistarību slīpējis Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, apliecinājies 11 starptautiskajos konkursos un plašā koncertdarbībā no Eiropas līdz Ziemeļamerikai un Āfrikai.

Koncerta biļetes „Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu