Policija sagrauj grupējumu, kas no Ungārijas uz Vāciju veda nelegālos imigrantus • IR.lv

Policija sagrauj grupējumu, kas no Ungārijas uz Vāciju veda nelegālos imigrantus

38
Ungārijas armijas karavīri uz Horvātijas - Ungārijas robežas, kur pulcējas daudz bēgļu. Foto: AFP/LETA

Kontrabandistu tīklā esot bijuši šoferi no Polijas un Vācijas, kā arī Austrijā dzīvojoši čečeni

Policija vairākās Eiropas valstīs ir aizturējusi 17 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par apmēram 1000 nelegālo imigrantu nogādāšanu no Ungārijas Vācijā, pirmdien paziņoja Austrijas izmeklētāji.

Grupa migrantus esot pārvadājusi ar automašīnām. Migranti esot no Sīrijas, Afganistānas, Irākas un Irānas, ziņo LETA/DPA.

Migrantiem vajadzēja maksāt 700, lai tos no Ungārijas cauri Austrijai nogādātu Vācijā, kā arī 2400 eiro, lai varētu nokļūt Francijā.

Kontrabandistu tīklā esot bijuši šoferi no Polijas un Vācijas, kā arī Austrijā dzīvojoši čečeni, informēja policija.

Izmeklētāji grupas atmaskošanu sākuši septembrī, bet pagājušajā nedēļā Austrijā, Budapeštā un Berlīnē aizturēti pēdējie septiņi aizdomās turētie.

Policija ir veikusi kratīšanu vairākos desmitos dzīvesvietu un atradusi ne tikai naudu, bet arī ieročus un dārglietas. Tiek izmeklēts, vai aizturētie nav iesaistīti arī citos noziegumos.

 

Komentāri (38)

moonlight 26.07.2016. 09.20

Kaut kas neštimmē. Štazi kuce, Merķele, tos maurus laipni uzaicināja un tagad negrib pat pazīt? Nesūdīgi bēgļi dzīvo, ja par nogādāšanu Francijā var samaksāt 2400 eiro, lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju tādu līdzekļu nav.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu