Izmeklētāji žurnālista Šeremeta slepkavības lietā izvērtē sešas versijas • IR.lv

Izmeklētāji žurnālista Šeremeta slepkavības lietā izvērtē sešas versijas

25
Žurnālista Pāvela Šeremeta slepkavības vietā gulst ziedi. Foto: AP/LETA

Viena no tām pieļauj, ka Šeremeta slepkavība varētu kļūt par sākumu īpašai operācijai, kas vērsta pret Ukrainas valsts drošību

Tiesībsargi pazīstamā baltkrievu žurnālista Pāvela Šeremeta, kurš pēdējos piecus gadus dzīvoja Ukrainā, slepkavības izmeklēšanā jau izvirzījuši sešas versijas par tās iemesliem. Par to Ukrainas telekanālam “112 Ukraina” paziņoja Drošības padomes vadītāja padomnieks Jurijs Tandits.

“To jau ir sešas, varu nosaukt četras galvenās versijas,” teica Tandits, norādot, ka izmeklētāji ieklausās arī tautas deputāta Sergeja Visocka versijā, kas pieļauj – Šeremeta slepkavība varētu kļūt par sākumu īpašai operācijai, kas vērsta pret Ukrainas valsts drošību, raksta “Ukrainskaja pravda”.

“Tam, ko teica deputāts Visockis, ir liela nozīme, varu apliecināt, ka viena no pamatversijām, ko patlaban izskata spēka struktūras – tas ir mēģinājums ar šīs slepkavības palīdzību destabilizēt valsts iekšpolitisko situāciju. Taču šim mērķim tiek izmantota ne tikai slepkavība, būs arī citi jaunumi, kas diemžēl tiks izmantoti, lai parādītu, ka Ukrainā nav varas, ka spēka struktūras nekontrolē situāciju,” teica Tandits.

Iepriekš viņš paziņoja, ka izmeklētāji pēta četras slepkavības versijas – žurnālista profesionālo darbību, dažu cilvēku personisku nepatiku pret viņu jeb personiskos motīvus, tā saucamās “Krievijas pēdas” (situācijas destabilizācija) un uzbrukumu Šeremeta draudzenei un kolēģei Aļonai Pritulai, ar kuras auto viņš liktenīgajā rītā brauca.

Kā ziņots, žurnālists un viens no izdevuma “Ukrainskaja pravda” vadītājiem Pāvels Šeremets tika uzspridzināts trešdienas rītā Kijevas centrā savas draudzenes un tā paša izdevuma vadītājas Pritulas automobilī, ar kuru brauca.

Spridzeklis bija novietots zem automašīnas tieši zem autovadītāja sēdekļa.

Policija notikušo kvalificēja kā mērķtiecīgu slepkavību, kas veikta daudzus cilvēkus apdraudošā veidā.

Trešdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka vērsies pie ASV izmeklēšanas dienestiem, lūdzot palīdzību žurnālista slepkavības izmeklēšanā. Ceturtdien Ukrainas mediji ziņo, ka FIB jau sniedzis palīdzību Ukrainai. Par to teikts ASV Valsts departamenta pārstāvja Džona Kirbija paziņojumā.

Kirbijs atbalsta Ukrainas izmeklētājus, lai iespējami ātrāk atrastu slepkavības vaininiekus. Viņš norāda, ka ASV jau sākušas sniegt palīdzību izmeklēšanā Ukrainas varas iestādēm.

Vairāk par žurnālista Šeremeta slepkavību un viņu pašu lasiet šeit.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu