"Malaysia Airlines" vienojusies par kompensāciju izmaksu reisa MH-17 upuru ģimenēm • IR.lv

“Malaysia Airlines” vienojusies par kompensāciju izmaksu reisa MH-17 upuru ģimenēm

27
Piemiņas brīdis 15.jūlijā vietā Doņeckā, kur nokrita daļa no reisa MH-17 lidmašīnas. Tagad tur uzstādīts neliels piemineklis. Foto: EPA/LETA

Katra no separātistu notriektās pasažieru lidmašīnas upura ģimenēm varētu saņemt līdz 130 000 eiro

Lidsabiedrība “Malaysia Airlines” noslēgusi vienošanos ar pasažieru lidmašīnas, kas 2014.gada 17.jūlijā tika notriekta virs Ukrainas, upuru radiniekiem par kompensāciju izmaksu. Par to svētdien paziņoja Nīderlandes televīzijas kanāls NOS, atsaucoties uz advokātu Vēru Mevu, kurš pārstāv katastrofas upuru ģimeņu intereses.

Saskaņā ar Monreālas konvenciju par aviopārvadātāja apdrošināšanas atbildību, lidsabiedrībai upuru ģimenēm būs jāizmaksā līdz 130 000 eiro liela kompensācija, neatkarīgi no lidmašīnas katastrofas apstākļiem, raksta Dw.de.

Kā zināms, “Malaysia Airlines” lidmašīna reisā MH-17, kas 2014.gada 17.jūlijā devās no Amsterdamas uz Kualalumpuru, tika notriekta netālu no Doņeckas Ukrainā. Visi 298 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, gāja bojā. Vairākums pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi.

Lidmašīnu notrieca ar prokrievisko separātistu raidītu raķeti, pieļauj izmeklētāji. Ukraina un Rietumu valstis atbildību par notikušo prasa no Krievijas, taču Maskava apvainojumus par separātistu atbalstīšanu un atbildību par incidentu noraida.

 

Komentāri (27)

jurisml_inbox_lv 18.07.2016. 13.22

separiem nav speciaalistu kas maak apieties ar zeniitartileerijas uzparikteem , uzparikte ieradaas no krievijas ar visu kaujas ekipāžu, vieniigi ja viņi bija uz to briidi atvaļinaajumaa , nejauši aizbraukuši ar visu ustanovku , kompenzaacijas regresa kaartiibaa piedzenamas no komunistu krievijas.

0
0
Atbildēt

2

    Pelēkais Vilks > 18.07.2016. 15.55

    No sestdaļpasaules apsēdušiem pustrakiem nabagiem neko piedzīt nevarēs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jurisml_inbox_lv > 18.07.2016. 16.39

    personiigi miiliit no paša ķeizara , tam naudas opšoros miljardos $ meeraami, uz apsuudzeeto sola ķeizaru!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu