Histērija • IR.lv

Histērija

85
NULL
Māris Bišofs

Komentāri (85)

nomale 21.09.2015. 07.57

Ukrainas pieminēšana ir tieši laikā un vietā!

Cik no tiem simtiem tūkstošu neviena nekontrolēto “bēgļu” ir ISIS “zaļie cilvēciņi”? Un cik šo “zaļo cilvēciņu” pietiktu, lai sagrautu Eiropu? Ko darīs Vācijas valdība, kad katru dienu sāks vāciešiem galvas griezt nost? Ko darīs vācieši, kad redzēs, ka Vācijas valdība ir absolūti bezspēcīga?

Jā, es esmu nobijies!

Prieks, ka mums ir tik daudz superlīdzjūtīgu cilvēku, kuri vērtīgi pavada laiku uzjautrinoties par tiem, kas ir nobijušies!

+25
-13
Atbildēt

15

    zanE. > 21.09.2015. 10.55

    …R.A. …paldies par komentāru!…šoreiz Tavs redzējums no tālienes – īpaši noderīgs…

    ….un vēl – tie ~800 patvēruma meklētāji tie neieradīsies vienā dienā, tos uzņems pamazām – ilgākā laika posmā…

    +11
    -20
    Atbildēt

    0

    zanE. > 21.09.2015. 16.22

    ….Nomale….par bailēm un paniku…šo situāciju var raksturot ar terminu “morâlâ panika”…

    – “Ar to apzîmē sociâlo procesu, kurâ mediji pievērš sevišķu uzmanîbu kâdai situâcijai, notikumam, personai vai sabiedrîbas grupai un nodēvē to par draudiem esošajâm sociâlajâm vērtîbâm.

    Morâlâs panikas laikâ sabiedrîbâ pieaug bažas un rûpes par kâdas sociâlâs grupas uzvedîbu un tâs sekâm. Tai piederošie cilvēki samērâ vienprâtîgi tiek uztverti ar naidîgumu, viņi kļûst par sabiedrîbas kopējo ienaidnieku. Masu mediji šo notikumu vai sabiedrîbas grupu ataino stereotipiskâ veidâ, par sabiedrîbas interešu aizstâvjiem uzstâjas politiķi, garîdznieki, žurnâlisti, autoritatîvi eksperti piedâvâ problēmas risinâjumus un izsaka prognozes. Medijiem ir liela loma morâlâs panikas radîšanâ un uzturēšanâ. Tie arî veido râmējumu problēmas formulējumam un izklâstam; liela nozîme ir arî mediju prasmei piešķirt notikumiem, situâcijas vērtējumam pietiekami spilgtu emocionâlo nokrâsu, regulâri ietvert morâlas panikas problemâtiku savâ dienaskârtîbâ. Faktiski medijiem ir jârada mîti, kuriem sabiedrîba spēj noticēt.

    Morâlas panikas objekts var jau bût pastâvējis ilgâku laiku, bet tad pēkšņi

    tiek ietverts îpašâ masu mediju un sabiedrîbas uzmanîbas centrâ. Pēc kâda laika

    panika, ja mediji to neuztur, var vienkârši izgaist, jo ne vienmšr tâs objekts ir tiešâm nozîmîga sociâlâ problēma, kas ļoti dziļi rûp visai sabiedrîbai. Morâlo paniku dažkârt rada sabiedrîbas elite (piemēram, politiķi, garîdznieki, biznesmeņi, zinâtnieki u.c.), lai realizētu kâdas savas intereses. Lai gan to var izraisît mâkslîgi, tomēr ļoti svarîga ir publikas lîdzdalîba, reakcija uz mediju vēstîjumiem.

    Dažkârt morâlajai panikai nav nekâdu vērâ ņemamu seku, bet citos gadîjumos

    tâ sekmē grozîjumus likumdošanâ, sociâlajâ politikâ un maina tos vai citus

    sabiedrîbas priekšstatus.”

    /Latvijas arhīvi.Vēsture/

    http://www.arhivi.lv/sitedata/ZURNALS/zurnalu_raksti/94-137-VESTURE-Zelce.pdf

    …ieteicams izlasīt, lai saprastu – no kurienes Nacionālās apvienības biedri “kopē” savu rīcību un smeļas saturu savām idejām….

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    zanE. > 21.09.2015. 14.48

    …R.A. …ne Tu pirmais, ne pēdējais ko ln0 apmelo un par kuru izplata melus…diez vai, te vēl ir kāds, kurš to nav sapratis…

    +9
    -13
    Atbildēt

    0

    zanE. > 21.09.2015. 17.14

    ….arī taisnība!…tomēr problēma slēpjas vēlmē nedzirdēt un neklausīties otra viedoklī…protams, ja tam ir argumenta vērtība…

    …un vēl – par rases tīrību un eigēniku, par ko tagad tiek uzkurināta sabiedrība – arī tai mēs neesam pirmatklājēji…

    ….labākais risinājums būtu nomierināties un prātīgi spriest, kā beidzot sākt pildīt to, kas iestrādāts valsts integrācijas programmā…ar savstarpējiem kašķiem un strīdiem – problēmu nenovērsīsim…un problēmu nenovērsīsim arī ar bailēm un paniku…ir jāstrādā kopā visiem, kā to dara igauņi un lietuvieši…konstruktīvs darbs, nevis tukša klaigāšana…

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > 21.09.2015. 18.31

    RA. Patiesībā Tu šādā komentārā runā nepatiesību par mani, bet es nedusmojos :))

    ______________________

    Agrāk Tu to neuzskatīji par nepatiesību, pretējā gadījumā nebūtu taisnojies:)

    +8
    -8
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > 21.09.2015. 08.54

    Vācieši ar saviem bēgļiem izdarīs to, ko latviešiem vajadzētu izdarīt ar “saviem” bēgļiem, kuru skaits nevelk pāri pat par ciparu 800 :)

    Par visiem LR ļaudīm grūti spriest, bet to, ka viens otrs IR komentētājs tiešām šobrīd ir tā pārbijies, ka vairs neatšķir reālu ienaidnieku no ēnas, neatšķir reālās šī brīža kremlinu radītās briesmas no dažu simtu bēgļu apgrūtinošās klātbūtnes, par kuru priekštats šobrīd tikai teorētisks, tas gan ir fakts un Bišofa bildē ir daudz taisnības.

    +19
    -19
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 21.09.2015. 13.37

    Kādas mērvienības tad vajadzētu?Es gan īsti nesaprotu,kāpēc mums būtu jānošķir kremlini no ”bēgļiem”,manuprāt, draudi ir vienlīdz nepatīkami,turklāt bēgļu draudi nāk no it kā draugu un aizstāvju puses.

    +13
    -12
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > 21.09.2015. 13.29

    Ino. Kā Tev nav kauna mani šitā aprunāt? :)) Es neiestājos par bēgļiem, bet es iestājos par to, lai LR justos droša starp saviem partneriem ES un NATO, Tu saki, ka šāds viedoklis ir histērija, es Tev nepiekrītu, tur šo domstarpību sakne. Par Godmani, Zatleru utt, man jau apnicis Tavā priekšā “taisnoties” un malt vienu un to pašu plati. Patiesībā Tu šādā komentārā runā nepatiesību par mani, bet es nedusmojos :))

    Nezinu, kā tas ir citur, citos portālos, bet IR – diskusija par bēgļiem ir aizgājusi ” patīk – nepatīk”, ” gribu – negribu” kategorijās. Apšaubāmas mērvienības :)

    +14
    -13
    Atbildēt

    0

    lno > 21.09.2015. 13.05

    Bet. RA ir labticīgs, lai neteiktu lētticīgs. Kādreiz iestājās par Godmani, pēc tam par Zatleru, tagad par “bēgļiem”….

    +15
    -14
    Atbildēt

    0

    Bet > 21.09.2015. 09.03

    RA. Tu nu gan esi naivs! Kādi 800!!! Tūlīt būs uzspiests vismaz pāris tūkstoši. šonedēl! gaidi!

    Un ja pieņems tos sākumā, tad drīz vien skaitlis būs 5 tūkstoši, jo šie jaunie tikai iekārtojas, lai atvestu sievas ar bērniem un vecākus arīdzan, kā teica Ahmets no Muceniekiem! vecāki pārdeva savu māju, lai Ahmetam nopirktu viltotus dokumentus un tad viņš iekārtojas te Eiropā un pieprasa visu ģimeni pie sevis! laika jautājums!

    +20
    -15
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > 21.09.2015. 13.48

    Ēriks Ja jau no ” it kā draugu un aizstāvju”, tad stājamies ārā, iztiksim bez abiem ” jumtiem” :) Taču salīdzini situācijas starp notikumiem Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās un no notikumiem Ungārijā, vai kur citur. Un, ja Tu tiešām neredzi starpību, tad grūti ar Tevi runāt.

    Šobrīd it kā Latvijai nedraud neviens no abiem manis minētajiem piemēriem, un “bēgļu briesmas” Latvija diez vai kādreiz piedzīvos tā pa īstam, bet to, ka kremlinu iebrukums Latvijā ir realitāte ar lielu ticamības pakāpi, to saprot pat Pentagons, tikai viens otrs Latvijā ne, jo negrib saprast un negrib saprast tādēļ, ka negrib nevienu bēgli Latvijā, bet negrib nevienu bēgli Latvijā tādēļ, ka bēgļi vnk nepatīk un visss …. :)

    +15
    -10
    Atbildēt

    0

    Bet > 21.09.2015. 09.21

    Jā, Bavārija ir uztraukusies ne pa jokam, un prasa Merkeles rīcību šajā jautājumā, ka sattiecas uz arābu ierašanos milzu skaitā Vācijā.

    Tikai idiots, kas neapzinās to ļaunumu, kas notiks ar Eiropu, var priecāties par arābu musulmaņu ierašanos te!

    Lai Zane nosauc darba vietas un tas, ka daži lauksaimnieki grib pieņemt arābus lauku darbos seznas laikā nav risinājums ilgtermiņā!

    gribētu redzēt kādu arābu kurš slauc govis kaut vai mehanizēti, ceļoties no rītiem agrumā un bez brīvdienām!!! Par kartupeļu rakšanu tas pats! gribētu redzēt, kā tie arābi to dara lietainā un drēgnā laikā! Uz tādiem darbiem viņi noteikti neierodas!Un kas viņiem dāvinās mošejas, kur lūgties? taču ne Cālītis.

    +18
    -12
    Atbildēt

    0

    Bet > 21.09.2015. 11.35

    Zane, neuztraucies, jo tūlīt jau desmitkāršos šos nabaga arābu bēgļus. Tā kā pietiks laimes ilgākam laikam! jautājums vien kā tad Latvijā un cik, iemācīsies īsā laikā arābu valodu, lai tiktu ar tiem galā. Kā Teivāns izteicās, tad Latvijā labi ja var salasīt tādus kuri prot arābu valodu vien kurus var saskaitīt uz vienas rokas spirkstiem.

    Re kā nabaga vjetnamietis nomocījies tulkodams vjetnamiešu bēgļiem latviski !

    Skat pat ASV jau 10 tūkst vietā uzņemšot 100 000 arābu! tas laikam ir desmitreiz vairāk! rēkiniet paši , bet vai labāk mieriniet sevi un ticiet Zanei, ka tie būs tikai 800. ha ha ha!

    +19
    -13
    Atbildēt

    0

    nomale > 21.09.2015. 09.03

    rinķī apkārt. …Vācieši ar saviem bēgļiem izdarīs to, ko latviešiem vajadzētu izdarīt ar “saviem” bēgļiem, kuru skaits nevelk pāri pat par ciparu 800 :)…

    ———————————-

    Nu un ko tad viņi izdarīs? Es nosaucu konkrētu apdraudējuma scenāriju. Varbūt, pārmaiņas pēc, kāds varēja nākt klajā ar risinājuma scenāriju?

    Šobrīd Vācijā gāžas iekšā kas grib! Pat visi tie simti tūkstoši, teorētiski var izrādīties islāmisti. Vai kaut ko pateicu nepareizi?

    Manas bailes ir sīkums salīdzinājumā ar to paniku, kas valda R-Eiropas vadības vidū!

    +20
    -11
    Atbildēt

    0

    nomale > 21.09.2015. 16.42

    zanE. Izlasīju! Ideāli atbilst “bēgļu aizstāvjiem”!!! Puņķainas klišejas un agresīva izvairīšanās no konkrētas diskusijas. Jebkuras diskusijas aizsācēji tiek “nobliezti” no laba attāluma ar noslīkušu pusēnu bildītēm un birkām. Un tas viss zem Eiropas vērtību aizstāvības lozungiem.

    Eiropas galvenā pamatvērtība ir DISKUSIJA!

    Mūsu lielākais drauds šķiet ir tieši šie fundametālie demokrāti, kas “cīnās” par demokrātiju ar totalitārām metodēm, svēti ticot, ka ir tie labie!

    +16
    -6
    Atbildēt

    0

veceko4 21.09.2015. 12.14

Interesanti, ka filmējam bērnus, sievietes, bet autobusos un vilcienos pirmie kāpj vīri spēka gados.

Bet visvairāk satriec ES vadības mazspēja, kā arī līderu divkosība. Ja Ungārija neielaiž bēgļus – humānisma trūkums, ja no Horvātijas robežas vilcienā aiztransportē uz Austriju – arī nav labi, jo bēgļi nav reģistrēti Ungārijā.

Nerunāsim par to, ka ja valsts nopietni gribētu papildināt darbaspēka rindas, tad bēgļu nometnēs Sīrijas kaimiņvalstīs būtu vācu valodas kursi, pēc kuru beigšanas varētu piešķirt patvērumu Vācijā.

+21
-12
Atbildēt

0

kritikanto 21.09.2015. 07.49

Zīmētājam čuras galvā?

+21
-15
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu