Pie Horvātijas robežas ierodas pirmie imigranti • IR.lv

Pie Horvātijas robežas ierodas pirmie imigranti

21
Migranti un bēgļi pie slēgtās Serbijas-Ungārijas robežas. Foto: EPA/LETA

Tas nozīmē, ka pēc Ungārijas robežas slēgšanas potenciāli veidojas jauns bēgļu ceļš uz Eiropu

Trešdien pie Horvātijas un Serbijas robežas ieradās pirmie imigranti, kas nozīmē, ka pēc Ungārijas robežas slēgšanas potenciāli veidojas jauns bēgļu ceļš uz Eiropu, ziņo LETA/AFP.

Apmēram 30-40 cilvēku, galvenokārt sīriešu vai afgāņu imigranti, agri no rīta ieradās Serbijas pierobežas pilsētā Šidā. Viņi bija atceļojuši ar autobusu no Maķedonijas robežas Preševā, kas atrodas 500 kilometrus uz dienvidiem.

Viens no ceļotājiem grupā, kurā bija dažādu vecumu vīrieši, sievietes un bērni, bija 35 gadus vecais Amadu no Mauritānijas. “Mēs dzirdējām, ka Ungārija ir slēgta un policija teica, ka mums jābrauc šajā virzienā,” sacīja Amadu, “mēs nezinām, ko mums tagad darīt. Vai mums jākāpj kuģī?”

Viņš bija priecīgs dzirdot, ka ūdens nav jāšķērso un līdz robežai ir tikai desmit kilometri. Viņš bija arī pārsteigts dzirdēt, ka grupa tiek uzskatīta par pirmo, kas mēģina pa šo ceļu nokļūt Eiropas ziemeļos.

Līdz šai nedēļai lielākā daļa imigrantu un bēgļu ceļoja no Grieķijas cauri Maķedonijai un Serbijai uz Ungāriju, taču Ungārija pirmdien slēdz savu dienvidu robežu, veicot plašus pret imigrāciju vērstus pasākumus.

Jaunais ceļš ved imigrantus uz Horvātiju, no kurienes viņiem būs jāceļo uz Slovēniju, lai nokļūtu Eiropas ziemeļos. 

Tāpat kā citi grupas cilvēki Šidas autoostā, Amadu nekad nebija dzirdējis par Horvātiju un nezināja, ka tā ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts. “Mēs gribam doties jebkur, kur ir miers,” sacīja Amadu, “Maurinānijā ir tik daudz ciešanu, tik daudz problēmu mūsu ģimenei, nav darba.”

Viņš un viņa draugs izskatījās ļoti vāji, noguruši un mazliet nobijušies. Daudzi mēģināja atpūsties pēc ilgā brauciena ar autobusu. Kāds vīrietis, kurš gulēja zemē guļammaisā, pēkšņi pagriezās un jautāja: “Kurā valstī mēs esam?” Viņš gribēja nokļūt Francijā un gribēja zināt, cik maksā autobusa biļete. Lai no kļūtu no Preševas Šidā, viņi bija samaksājuši 35 eiro.

Muhameds Kadirs, kuram ir 20 gadu, bija no Pakistānas un arī nekad nebija dzirdējis par Horvātiju. Viņš tikai gribēja strādāt. “Tur, no kurienes es nāku, nav naudas, nav pārtikas, nav elektrības. Man ir jānopelna nauda brāļiem un māsām,” sacīja jaunietis.

 

Komentāri (21)

Bet 16.09.2015. 09.14

“Tāpat kā citi grupas cilvēki Šidas autoostā, Amadu nekad nebija dzirdējis par Horvātiju un nezināja, ka tā ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts. “Mēs gribam doties jebkur, kur ir miers,” sacīja Amadu, “Maurinānijā ir tik daudz ciešanu, tik daudz problēmu mūsu ģimenei, nav darba.””

Vai to pašu nevar teikt arī mūsu pašu cilvēki Latvijā! Viena kundze zvanīja Krutspunktos, ka viņa sdēls atgriezies no Anglija sun darbu atrast , ne arī dzīves vietu, Latvijā nevar! Viņa sdēls domājot par pašnāvību!

Tad nu tā, valdība, vai jūs spēsiet nodrošināt ne tikai migrantiem darba vietas., bet vispirms tomēr mūsu pašu pilsoņiem!

Bet, nespējat, un tāpēc tik daudzi pilsoņi devās prom no laukiem un pilsētām uz ārtzemēm kaut vai Īriju lasīt sēnes! Zinu, ka te daža jau atgriezusies Latvijā no šim sēnu lasīšanām, jo nopelnījusi sev Īrijas pensiju!

Bet, kur Latvijā strādās tie migranti, ja mūsējiem nav darba? Par to lūdzu, domājiet, nevis par to, kā savilkt Latvijā migrantus, kam darba nebūs!

Galvenais ir laikam paklausīt augstajiem ES ierēdņiem, kā jau parasti!

+6
-1
Atbildēt

0

Ēriks 16.09.2015. 12.45

Te lūk lieliska iespēja parādīt savu solidaritāti -palīdzēt horvātiem celt žogu,izdalot kādus miljonus no reprezentācijai paredzētiem līdzekļiem.

+3
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > Ēriks 16.09.2015. 14.25

    Ēriks

    Pagaidi vēl, kad krievi atvērs interventiem tranzītu! Lidmašīnas biļete no Etiopijas vai Nigērijas līdz Maskavai varētu maksāt kādu tūkstoti un tālāk jau ar autobusu. Putina mērķis, algojot ES nelietīgākos politiķus, ir panākt pilnīgas jukas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu