EK nākamnedēļ publiskos migrantu drošas izcelsmes valstu sarakstu • IR.lv

EK nākamnedēļ publiskos migrantu drošas izcelsmes valstu sarakstu

21
Migrants pateicas Vācijai par uzņemšanu Dortmundē. Foto: AFP/LETA

Šajā sarakstā esot minētas arī jaunās t.s. bēgļu kvotas

Eiropas Komisija (EK) nākamtrešdien, 9.septembrī, publiskos to valstu sarakstu, kur uzturēšanās ir droša. Par to svētdien ziņo vācu avīze „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, kura rīcībā ir nonācis attiecīgs dokuments.

Pie drošajām valstīm šajā dokumenta projektā minēta Turcija un Balkānu rietumdaļas valstis.

Sagaidāms, ka patvēruma pieprasījumi, kurus varētu iesniegt šo valstu pilsoņi, tiks izskatīti vienkāršotā kārtībā un vairākumā gadījumu šie cilvēki saņems atteikumu uzturēties Rietumvalstīs. Tādējādi tiks paātrināta šo valstu pilsoņu atpakaļ atgriešana dzimtenē.

Tiek arī plānots, ka drošas izcelsmes valstu saraksts tiks oficiāli apstiprināts Eiropas Savienības (ES) likumdošanā, tādējādi tas būs obligāts visām ES dalībvalstīm.

Turklāt šajā EK dokumentā, raksta avīze „Welt am Sonntag”, noteiktas jaunas tā saucamās bēgļu kvotas ES dalībvalstīm. Tā, piemēram, Vācijai ierosināts uzņemt papildus gandrīz 31 500 patvēruma meklētāju, Francijai – 24 031, Spānijai – 14 921. Kopumā Brisele paredzējusi pa ES dalībvalstīm sadalīt līdz 120 tūkstošiem bēgļu, kas atrodas Ungārijā, Grieķijā un Itālijā.

Austrijas valsts dzelzceļa kompānija paziņojusi, ka nepilnās divās dienās pārvedusi uz Vāciju vairāk nekā 13 000 migrantus un bēgļus.

Sestdien pārvesti aptuveni 11 000 cilvēki un svētdien vēl 2200, norādījusi kompānijas pārstāve. Pēc viņas teiktā, svētdien Vācijas virzienā paredzēti kopskaitā 40 vilcieni, un kompānija arī nosūtījusi aptuveni 20 autobusus, lai bēgļus no Ungārijas robežas nogādātu uz Zalcburgu.

Vācijas varas iestādes vēl nav sniegušas galīgos datus par uzņemto ieceļotāju skaitu, bet, kā liecina Minhenes policijas sniegtā informācija, sestdien pilsētas galvenajā dzelzceļa stacijā ieradušies gandrīz 7000 imigranti. Gan Austrijas, gan Vācijas dzelzceļa kompānijas parūpējušās, lai varētu tikt galā ar šādu cilvēku pieplūdumu. No Minhenes un Frankfurtes viņi autobusos un vilcienos tiek pārvesti uz bēgļu centriem citviet Vācijā.

 

Komentāri (21)

Aldis-2 06.09.2015. 23.02

“Le Parisien” ir publicējis aptaujas rezultātus, kas parāda franču attieksmi pret imigrantu uzņemšanu.

Vai jūs atbalstāt, ka Francija mīkstinātu noteikumus par bēgļa statusa piešķiršanu migrantiem? (kâ to izdarījusi Vācija)

44% – atbalsta

55% – pret

Kreiso vidū:

69% – atbalsta

30% – pret

Labējo vidū:

30% – atbalsta

69% – pret

Attiecībā uz Sīrijas migrantiem –

62% uzskata, ka attieksmei pret viņiem jābūt tādai pašai kâ pret citiem

36% uzskata, ka viņi ir pelnījuši labāku uzņemšanu

http://leparisien.fr/images/2015/09/05/5066567_web-sondage-migrants-1.jpg

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu