ES bēgļu finansējuma saņēmēju sarakstā Latvijas pagaidām nav • IR.lv

ES bēgļu finansējuma saņēmēju sarakstā Latvijas pagaidām nav

28
Foto: Lauris Aizupietis, F64

Iekšlietu ministrs kavēšanos skaidro ar mūsu valsts vēlmi panākt sev labvēlīgākus nosacījumus

Latvijas vārds nav atrodams līdzās Lietuvai un Igaunijai, kurām jau ir paredzēts konkrēts Eiropas Savienības (ES) finansējums par bēgļu uzņemšanu, šovakar vēstīja LNT ziņu raidījums, citē aģentūra LETA. Latvija ir viena no retajām valstīm, kas pie finansējuma nav tikusi. Kopumā šim mērķim ir atvēlēti 4,2 miljardi eiro un palīdzība apstiprināta 23 valstīm.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) skaidro, ka kavēšanās ar finansējuma saņemšanu ir saistīta ar Latvijas vēlmi panākt pēc iespējas labvēlīgākus nosacījumu. Lai gan ministrs atzīst, ka finansējumu vēlams saņemt pēc iespējas ātrāk, tomēr iepriekš minētais nosacījums ir būtisks. Eiropas Komisija ir apstiprinājusi, ka Latvija pie finansējuma tiks rudenī. Latvijai plānotais finansējums ir 56 miljonu apmērā un tas būs paredzēts laika posmam no 2015.līdz 2020.gadam.

ES ir atvēlējusi finansējumu valstīm, kurām nākotnē būs jāuzņem imigranti no dienvidiem. Eiropas Komisijas apstiprinātajā sarakstā starp finansējuma saņēmējām Latvijas vārds nav atrodams. Igaunijai atvēlēti 35,2 miljoni, Lietuvai – 17,2 miljoni. Raidījums atgādina, ka abas kaimiņvalstis no ES fondiem naudu saņēma jau martā – Igaunijai tika 10 miljoni eiro, Lietuvai tie bija nepilni 10 miljoni.

Kā ziņots, valdība 6.jūlijā ārkārtas sēdē vienojās par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, lemjot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 patvēruma meklētājus. Pagaidām nav precīzi zināms, kuras valsts iedzīvotājus Latvija uzņems, taču tie varētu būt Afganistānas, Irākas, Sīrijas un atsevišķu Āfrikas valstu pilsoņi.

Kozlovskis (V) iepriekš atzinis, ka Latvija ir ieinteresēta uzņemt bēgļu ģimenes – vecākus ar bērniem, nevis atsevišķus bēgļus. Patvērumu Latvijā kopš 1998.gada lūguši 1592 ārzemnieki. Šajā laikā bēgļa statuss piešķirts 65 personām, bet alternatīvais statuss noteikts 137 ārzemniekiem.

Komentāri (28)

Viedoklis_lv 12.08.2015. 11.31

Latvijas Republikai jākļūst par klubu ar saviem noteikumiem – ja vēlies te ienākt – piekrīti noteikumiem. TAGAD pirms vēl nav par vēlu – ir jādefinē šie noteikumi. Nevēlies tiem piekrist? Tad nemaz nenāc! Ir kādas problēmas, ka aizliedzam parandžas? Tad nemaz nebrauc uz šejieni. Mums šie noteikumi ir jāuzstāda maksimāli stingri un nepatīkami imigrantiem, kas noskaņoti veidot savus geto ar saviem uzskatiem – tādi, kas nav gatavi integrēties jau pašā sākumā ir jānoraida. Jeb jādod tiem iespēja saprast no paša sākuma – tādiem te nav vietas

+3
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > Viedoklis_lv 12.08.2015. 17.17

    Viedoklis_lv

    Nav manīts, ka interventi valkātu parandžas, bārdas gan. Katram “bēglim” būtu jāliek par pienākumu nodzīt bārdu un katru reizi atzīmējoties izdzert glāzi šņabja un uzkost speķa pīrādziņu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

lno 12.08.2015. 10.33

Aptrakušajiem: Bēgļi: Kas notiek valstīs, no kurām viņi nāk http://m.delfi.lv/pasaule/article.php?id=46323707

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu