Neatņemt cilvēcību • IR.lv

Neatņemt cilvēcību

75
Anglikāņu baznīca. Foto no liveriga.com.
Jāna Jēruma-Grīnberga

Anglikāņu baznīcas draudze – par bēgļu uzņemšanu Latvijā

”Svētajos Rakstos ir daudz runāts par to, kādai jābūt attieksmei pret neaizsargātajiem un par pienākumu nešauboties uzņemt savā vidū svešiniekus. Neatņemama Baznīcas misijas un kalpošanas daļa ir būt kopā ar atstumtajiem un vajātajiem viņu cīņās, ciešanās un cerībās. Kristieši arī ir aicināti sniegt pravietisku liecību, uzstāties pret netaisnību un apspiestību. Tas var likt kritizēt darbības un attieksmi, kura atņem cilvēcību un vairo neiecietību.” Tas ir citāts no Anglijas Baznīcas (Church of England) mājaslapas.

Šobrīd mums ir izteikts lūgums uzņemt Latvijā vien 250 cilvēku, kuri bēg no vajāšanas, kara un netaisnības Sīrijā un Eritrejā. Pilsoņu kara plosītajā Sīrijā tūkstošiem iedzīvotāju ir miruši un vēl vairāki tūkstoši sakropļoti karā un islāmistu rīkotajos slaktiņos. Šīs reiz tik augsti attīstītās valsts infrastruktūra ir sagrauta.

Eritreja šobrīd atrodas nosacītā miera stāvoklī pēc ilgstoša kara ar Etiopiju, taču Apvienoto Nāciju Cilvēktiesību komisija šī gada jūnijā ziņoja: “Eritrejas valdība ir atbildīga par sistemātiskiem, plaši izplatītiem un nepieņemamiem cilvēktiesību pārkāpumiem, kas rada baiļu gaisotni, kurā ikviena pretestība tiek apspiesta, liela iedzīvotāju daļa ir pakļauta spaidu darbiem un ieslodzījumam, un simtiem tūkstošu bēgļu ir pametuši valsti. Daži no šiem pārkāpumiem var tikt vērtēti kā noziegumi pret cilvēci.”

Mūsu Sv. Pestītāja anglikāņu draudze pieder Anglijas Baznīcas Eiropas diacēzei, un mēs atbalstām Latvijas valdības mēģinājumus uzņemt mazu daļiņu tos, kuri izbēguši kara šausmas un vajāšanas savās mājās.

Saujiņa iebraucēju mūsu valstī nekādā veidā neapdraud mūsu dzīvesveidu vai latvisko identitāti.

Tieši otrādi – to var uzlūkot kā iespēju sniegt palīdzīgu roku un izrādīt dziedējošu viesmīlību cilvēkiem, kuri ir cietuši no neizsakāmi traumatiskas pieredzes. Ar mūsu palīdzību un iedrošinājumu, šie jaunpienācēji var kļūt par produktīviem mūsu sabiedrības locekļiem, kuri būs pateicīgi par dāvāto iespēju dzīvot mierā un drošībā. Mēs iebilstam pret mēģinājumiem radīt nemieru un neiecietību pret bēgļu ierašanos Latvijā. Labākajā gadījumā šādus mēģinājumus var vērtēt kā pārpratumus, bet sliktākajā – kā manipulatīvu un rasistisku rīcību.

Bībeles vēsts liek mums būt viesmīlīgiem pret svešiniekiem un bēgļiem. “Jo Tas Kungs, jūsu Dievs, ir dievu Dievs un kungu Kungs, viņš ir liels un varens Dievs, kurš negodīgi nešķiro un neņem kukuļus, kurš ir taisnīgs pret bāreņiem un atraitnēm un kurš mīl svešiniekus, dodams tiem pārtiku un apģērbu. Tāpēc arī jums ir jāmīl svešinieks, jo jūs paši esat bijuši svešinieki Ēģiptes zemē.” (5.Moz 10:17-19)

“Nāciet, Mana Tēva svētītie, lai mantotu valstību, kas jums no pasaules iesākuma ir tikusi gatavota. Jo es biju izsalcis un jūs mani paēdinājāt. Es biju izslāpis un jūs man iedevāt padzerties. Es biju svešinieks un jūs mani uzņēmāt. Es biju pliks un jūs man iedevāt apģērbu. Es biju slims un jūs mani aprūpējāt. Es biju cietumā un jūs mani apciemojāt. (..) Patiešām es jums saku: kā jūs esat darījuši vienam no šiem vismazākajiem brāļiem, to jūs esat man darījuši.” (Mat 25)

Mēs apņemamies sniegt kristīgu viesmīlību visiem, kas to meklē, un silti uzņemt visus atstumtos un vajātos, gan latviešus, gan sveštautiešus, kuri pie mums meklē palīdzību, draudzību un patvērumu – kā mēs to Latvijā jau darām 197 gadus. Saskaņā ar mūsu Baznīcas ieteikumiem un mūsu laika un iespēju robežās, Sv Pestītāja anglikāņu draudze apņemas:
– Lūgt par mieru, strādāt mieram un taisnīgumam, mēģināt izprast pasaules konfliktu un vajāšanu cēloņus.
– Meklēt iespējas sadarboties ar citām Latvijas baznīcām, lai apzinātu patvēruma meklētāju un cilvēktirdzniecības upuru situāciju.
– Meklēt iespējas kopā ar citām Latvijas baznīcām nodrošināt praktisku palīdzību un atbalstu bēgļiem un patvēruma meklētājiem.
– Palīdzēt bēgļiem un patvēruma meklētājiem iejusties Latvijas sabiedrībā.

Svētā Pestītāja draudzes padomes formulēto viedokli tās uzdevumā izplatījusi mācītāja Jāna Jēruma-Grīnberga, bīskape emerita. Draudzes pilnvarotie: Ruta Vittakere, Michael Mustillo, Jāna Jēruma-Grīnberga.

Komentāri (75)

rinķī apkārt 09.08.2015. 10.36

Jautājums nav par to – uzņemt, vai neuzņemt bēgļus. Galvenais jautājums ir – kādā vidē nokļūs tie bēgļi, kuri ieradīsies Latvijā? Jāsaprot, ka viņi ir ļaudis, kuriem nav nekāda priekšstata par iekšpolitisko situāciju Latvijā. Viņiem nav nekādas jēgas par lietām, kuras LR pilsonim ir pašsaprotamas.

Pēc gada, kad pirmais šoks būs pāri, šāds bēglis – eritrejietis, etiops, vai sīrietis var kļūt par LR patriotu, jo būs iemīlējis mūsu valsti, vai arī pārvērtīsies par otru Aijo Benesu no Rēzeknes :) Viņš var kļūt par dedzīgu kristieti, pat tad, ja tāds iepriekš nav arī bijis, jeb ramadana diennakts gaišajās stundās kā fanātisks muslims sākt traucēt ļaudīm atpūsties Rīgas kafeijnīcās :)

Ja arī radīsies problēmas ar šiem bēgļiem, tad cēloni šai problēmai visdrīzāk būs jāmeklē LR ierēdņu birokrātijā, bet mazāk pašos bēgļos. Lai no tā izbēgtu, domāju, ka visprātīgāk būtu šo bēgļu integrāciju nodot kristiešu pārziņā. Viņi ar šo problēmu tiks vislabāk galā.

U

+15
-9
Atbildēt

26

    edge_indran > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.35

    ——–dzeris49:”(..)R.A. – īsti nav saprotams, kā kristieši varēs integrēt bēgļus, kas, pārsvarā, musulmaņi.”

    ===============================================================================

    Nāks laiks – nāks……nāks jaunas probļēmas. Kad Latvijas ainavā parādīsies R-Eiropā tik ierastās mošejas, tad cālīšu un zanīšu šodienas runas būs sen jau aizmirsušās. Retais auseklītis un ultra-nacionālists vēl 2015.g. mēģina uzrunāt ar 1988.g. piedāvāto – ‘a la bāreņu tautas’ stilā:

    “Kas bija skaidrs 1988.g. tautfrontiešiem, bet ne mūsdienu līberāļiem

    Trešdiena, 22.07.2015. — Ritvars

    ……

    Juris Freibergs:

    Nekavējoties izlemt jautājumu par migrācijas tūlītēju un pilnīgu izbeigšanu.

    https://ritvars.wordpress.com/2015/07/22/kas-bija-skaidrs-1988-g-tautfrontiesiem-bet-ne-musdienu-liberaliem/

    https://www.youtube.com/watch?v=KL2RafJX2zs

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.11

    ——-Ēriks:”(..)Kā mēs šitādus domājam integrēt? Ar vakara pasaciņu palīdzību?”

    ===============================================================================

    Kurš gan vairs netic cālīšu un zanīšu pasakām?!

    Manai Tautai (Palīdzi Dievs) | To My Nation, 1988

    https://www.youtube.com/watch?v=BnjZVVgqqEU

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.35

    “Ebrejiem liedza nodarboties ar advokatūru”

    Tāpat Latvijā gandrīz visi advokāti, ārsti, mūziķi un aktieri latvieši, bet Krievijā vieni jebreji, kaut arī 90 % bidlostānu jau pametuši. Inķeļekt odnako.

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    edge_indran > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.04

    ——–zanE:”(..) …tas, vai bēgļi kļūs par Latvijas patriotiem – atkarīgs no sabiedrības attieksmes…”

    ===============================================================================

    Kādas probļēmas nodrošināt bēgļiem Eiropas līmeņa labklājību? Labi apmaksāts darbs (>2 000 EUR), savs “kaktiņš”/ mājiņa un vēl pāris sīkumi – un 99% šogad uzņemto bēgļu kļūs “patrioti” mēneša laikā!

    p.s. Prātiņ, nāc pie auseklīšiem:

    “Vairāk nekā 50 000 Latvijas jauniešu vecumā no 15 līdz 29 gadiem nestrādā, nemācās un neapgūst arodu, šādu informāciju apkopojuši iniciatīvas «Jauniešu garantija» aktīvisti.” http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/552477-vairak_neka_50_000_jauniesu_latvija_nestrada_nemacas_un_neapgust_arodu

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > rinķī apkārt 09.08.2015. 17.38

    zanE …

    …tūlīt satracināšu nacionālos tūdaliņus līdz sirdstriekai

    Latviešus satracinātu, ja tu ievietotu šeit savu kailfoto, bet tad rēķinies ar tiesas darbiem, jo portālā var ieskatīties ne tikai jaunieši bet arī bērni, bet citādi, latvieši visādu huiņu redzējuši.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.07

    …Dzeris raksta: – “Rietumu piemērs taču rāda, ka daļa šo cilvēku tādus jēdzienus kā tolerance, utt., uz ko balstās visa Rietumu civilizācija, izprot tikai kā vājuma izpausmi un iespēju pieprasīt sev arvien lielākas tiesības, faktiski, pieprasot nodibināt šeit to kārtību, no kuras viņi bēga.”

    ———————–

    …kurš Tev to iestāstīja?…protams, savu mazspēju politiķiem, ierēdņiem un nacionālistiem vieglāk norakstīt uz mežonīgajiem bēgļiem, kāpēc – ne?…

    – “[…] jāiet kopā ar dzelžainu uzstādījumu dzīvot šeit pēc mūsu likumiem, nevis dibināt šeit kādas savas kopienas, kur viņi dzīvotu pēc saviem likumiem un paražām, šeit tai tolerancei jāzūd”….

    —————————-

    ….imigranti dzīvo pēc mītnes zemes likumiem, citādi tas nav iespējams – ir bezdarbnieki, bezpajumtnieki un pabalstu gaidītāji, noziedznieki – tādi paši kā latvieši, kas mitinās Eiropas valstīs…

    …”jāaizliedz kopienas un paražas” ….nekad neesat dzirdējuši par latviešu kopienām ārvalstīs, kopējiem saietiem, dziesmu svētkiem, svētdienas skolām, dievkalpojumiem utt.? …

    …”ražo desmitiem bērnus”….aizmirsies, kā daudzbērnu ģimenes no Latvijas ieradās Anglijā, lai pieprasītu sev pabalstus tūkstošos, māju, aukles un visu, ko dod Aglijas soc.dienests…pat prasību ES Cilvēktiesību tiesā esi aizmirsis, kad kundze nolēma sūdzēties par sliktajiem angļiem, jo viņai – pienākas….

    …nekārtības Stokholmā, Parīzē, Londonā?….kāds bija pamats šīm nekārtībām – aizmirsies?….policistu melnādaina pusaudža nogalināšana, 69 gadus veca vīrieša nogalināšana, kurš it kā draudējis policistiem ar mačeti utt. ….papēti MM pieejamo informāciju, kāpēc šie protesti izcēlušies – vienmēr pamats ir bijis kāda imigranta nogalināšana…vieglāk nogalināt nekā aizturēt, jo – tie tak imigranti, mežoņi, ar vietējo izveidotu leģendu par viņiem – teroristi, noziedznieki, likumu pārkāpēji….

    …pat vismiermīlīgākais suns, ja to spārdīsi ar kājām – kādā brīdi atņirgs zobus un iekodīs…pēc košanas to nošaus, jo kļuvis agresīvs…un cilvēks būs nesaprašanā – kā tad tā, kā viņš uzdrīkstējās man kost!?!….

    +10
    -15
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 09.08.2015. 22.00

    Latviešus satracinātu, ja tu ievietotu šeit savu kailfoto

    —————

    labs! :)

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Normunds > rinķī apkārt 09.08.2015. 23.32

    tādu civilizāciju un kultūru tev vajag, tā tu iedomājies to multikulturalismu?

    ================

    Izskatās, ka vienau otru aktīvisti/aktīvistu patiešām iedvesmo tieši tāda kultūra.

    http://s2.lsm.lv/media/6/3/large_ecac.jpg

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.36

    zanE …

    …ja bēgļi sāks mācīties latviešu valodu

    Baidos, ka varneši, SC līdzdalībnieki, Vienotība, neliegs pašu ievazāto, latviešu valsts uzturēto, parazītu, bērniem apmeklēt krievu skolas, lai vairotu krievvalodīgo bidlomasu. Āfrikāņi kļūs par tādiem pat “patriotiem”, kā Aijo Beness(Dombrovskis, Āboltiņa, Kampars, Zaķis, Rinkēvičs un Kozlovskis.

    Atgādināšu, ka Latvijas brīvvalsts laikā jaukto ģimeņu bērni drīkstēja apmeklēt tikai latviešu skolas, tas pats attiecās uz ārvalstniekiem un bezpavalstniekiem, kuriem nebija izveidotas mazākumtautības skolas.

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.26

    Ja arī radīsies problēmas ar šiem bēgļiem, tad cēloni šai problēmai visdrīzāk būs jāmeklē LR ierēdņu birokrātijā, bet mazāk pašos bēgļos. Lai no tā izbēgtu, domāju, ka visprātīgāk būtu šo bēgļu integrāciju nodot kristiešu pārziņā. Viņi ar šo problēmu tiks vislabāk galā.

    ==================

    Clara

    August 8, 2015 at 10:37 am

    We have 22 cities and towns in England where English people are the minority. We have over 1000 mosques here while they are trying to ban Christianity in our schools. We have rape gangs made up of African and Muslim men preying on young white girls until there are thousands of victims. I fully support Latvia, and any European nation that is trying to stop the EU, the UN and all those other organisations forcing non European mass immigration on us. They are trying to kill Europe.

    http://whitegenocideproject.com/stop-white-genocide-activism-on-the-streets-of-latvia/

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.03

    ZanE, pavaicā Jurim Cālītim, kā ierēdņi palīdzēja tiem pašiem somāliešiem, kam patiešām/īsti palīdzēja Cālītis pats. Ierēdņi sevi parādīja krāšņi. Vienotība balstās uz ierēdņiem, uz budžeta birojniekiem, tad nu Vienotības interesēs būtu ar ierēdņu starpniecību pretestību pret sevi nepastiprināt, — pati Vienotība jau pietiekami daudz nepatikas pret sevi spēj saražot.

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 09.08.2015. 11.28

    …R.A. ….es Tev piekrītu un Latvijas kristīgās konfesijas jau ir izteikušas aicinājumu visiem kristiešiem….

    …nevaru gan piekrist, ka ierēdņi Latvijā būs tie, kuri radīs problēmas bēgļiem….ierēdņi nevar aizliegt latviešu ekstrēmistiem un rasistiem izteikties, jo mums taču ir vārda brīvība…ierēdņi nevar novērst to naidu, kas dveš katrā komentārā, kas adresēts bēgļiem…naida runa allaž balansē uz ļoti trauslas robežas – vieni to vēl nesaskatīs kā pārkāpumu, otri – kā pamudinājumu rīkoties ekstrēmi…

    …ja bēgļi sāks mācīties latviešu valodu un saprast pret viņiem vērsto naida runu, ļaunumu, izsaucienus un uz plakātiem rakstīto – diez vai viņi izjutīs siltas jūtas pret zemi, kurā viņi ir nonākuši nejaušības dēļ…

    …tas, vai bēgļi kļūs par Latvijas patriotiem – atkarīgs no sabiedrības attieksmes…

    +11
    -15
    Atbildēt

    0

    aivarsk > rinķī apkārt 09.08.2015. 18.19

    Ēriks, Kā mēs šitādus domājam integrēt?Ar vakara pasaciņu palīdzību?

    ———–

    Mēs viņus lauzīsim, izdzīsim no viņiem islāmu un padarīsim par īstiem kristiešiem ( nu vismaz ateistiem vai budistiem svaigēdājiem)! Mēs viņus integrēsim, visi dziedās Gaudiķī un dancās Katvaros! Cūkas gaļu no rīta vakarā un uz nakti! Burkas un ramadānu aizliegsim…

    Integrācija! Izdosies!

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.12

    zanE …

    …pat vismiermīlīgākais suns, ja to spārdīsi ar kājām

    Nevajag uz mājām vilkt svešus sunus, pat ja tie pirmā brīdī izskatās veseli un liekas miermīlīgi. Vienotība jau tos nebaros un pastaigā arī nevedīs.

    +9
    -12
    Atbildēt

    0

    zanE. > rinķī apkārt 09.08.2015. 14.15

    …Dzeri…protams, visi nav miermīlīgi un rāmi kā jēriņi…izdzimteņi ir katrā tautā…vai Zaļkalns angļu meiteni izvaroja un nogalināja tāpēc, ka viņš jutās apspiests un angļi šam darīja pāri?….mūsu prokuratūras pārstāvji izvarotājus attaisno, jo sievietes pašas viņus izaicinājušas…turpināsim vēl un vēl?…

    …tūlīt satracināšu nacionālos tūdaliņus līdz sirdstriekai – bet….es tagad saprotu Latvijas cittautiešus, kurus nacionālisti pieskaita krievvalodīgajiem un visus apzīmē ar nicinošo – urlas…visus apzīmogojot ar vienu zīmogu – ienaidnieks…kāpēc ušakoviešiem ir tāds atbalsts un tas turpina palielināties?…tāpēc, ka visi cittautieši – neatkarīgi no viņu valodas, kultūras, piederības un tolerances pret valsti – tiek novienādoti par urlām, ienaidniekiem un valsts nodevējiem…kāpēc viņiem atbalstīt latviešus, ja var atbalstīt Ušakovu, kurš viņus neuzskata par ienaidniekiem, neapzīmogo ar urlu zīmogu un uzskata par savējiem…un Ušakovs nepalaidīs garām nevienu latviešu kļūdu, lai to neizmantotu savā labā…

    ….naids nogalina…ļaunums nogalina…arī viltus patrioti un nacionālisti ar savu demagoģiju un populismu – nogalina…bez ienaidnieka arī viņu pastāvēšana ir apdraudēta, tāpēc sabiedrībā jāsēj naids, jāšķeļ sabiedrība un jāizplata melīga informācija, skalojot lētticīgajiem smadzenes…

    …un…kā izrādās – mūsu Latvijā – lētticīgo ar izskalotām smadzenēm ir pārpārēm…

    +12
    -14
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.41

    Jāatcerās,ka musulmaņiem viņu reliģija spēlē ārkārtīgu lomu visās dzīves sfērās un tiek uzsūkta jau ar mātes pienu.To var salīdzināt ar kristiešiem labi daudz gadsimtu atpakaļ,kad tika rīkoti krusta un visādi citādi ticības kari,raganu dedzināšanas,inkvizīcijas tiesas,baznīcas noteica visu cilvēku dzīvi.Kā mēs šitādus domājam integrēt?Ar vakara pasaciņu palīdzību?

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 09.08.2015. 14.39

    zanE,nemuldies,tie nav nacionālisti,tie ir šovinisti.

    +8
    -9
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.41

    Charlie Hebdo, esat īsts savas latviešu tautas pārstāvis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.29

    Un tāpat kā šie krievi tad kļuva par Krievijas patriotiem

    “За кримнаш обосрусь”

    http://ipvnews.org/2nd_column/images/2267.jpg

    Нация генетических уродцев

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.24

    “Atgādināšu, ka Latvijas brīvvalsts laikā jaukto ģimeņu bērni drīkstēja apmeklēt tikai latviešu skolas”

    Kā gan citādi varēja būt nacistu valstī? Ebrejiem liedza nodarboties ar advokatūru, slēdza krievu skolas, radīja siltumnīcas apstākļus saviem tautiešiem. Dabiski, ka reiz šis režīms tika noslaucīts vēstures mēslainē.

    Tā tas bija, un tā tas būs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.22

    “ja bēgļi sāks mācīties latviešu valodu un saprast pret viņiem vērsto naida runu”

    Protams, tā arī būs. Zinu daudzus krievus, kuriem bija idealizēti priekšstati par latviešiem, kā par eiropeisku tautu, pretstatā krievu tautā un inteliģencē bieži izplatītajam Pāvela Smerdjakova sindromam: “Ko nu, mēs, krievi, Eiropā un ASV ir tie, kas par mums, krieviem, labāki.” Bet kad šie krievi bija iemācījušies latviešu valodu sāka saprast latviešu runas, kas pilnas ar naidu, muļķībām un tumsonību, tad tie krievi apjēdza, kas tā būtībā ir par Čuhņu.

    Un tāpat kā šie krievi tad kļuva par Krievijas patriotiem, tāpat arī būs ar šiem bēgļiem: iepazīstoties ar latviešu valodu un kultūru, viņi neizbēgami pievērsīsies Allaham un musulmaņu ekstrēmismam.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 10.08.2015. 09.01

    R.A. – man nav nepatika pret nēģeriem, D. Vašingtons ir viens no maniem mīļākajiem aktieriem, man ir nepatika pret bezkaunīgiem cilvēkiem, kuriem valsts iedod patvērumu, kuri dzīvo uz šīs valsts nodokļu maksātāju rēķina, un, tai pat laikā, aicina šo valsti un visu Rietumu civlizāciju iznīcināt, un nodibināt vietā taisni to pašu, no kā viņi bēga, lai kādas rases vai tautības šie cilvēki arī nebūtu, lūk, to sauc par mentalitāti, ko integrēt nav iespējams, lai cik labi pret tiem neizturētos, te zanE kļūdās.

    Uz Islama valsti karot dodas ne tikai arābi vai melnādainie, bet, arī it kā baltie un civilizētie, tas kultūras slānis tam cilvēkam ir visai niecīgs, un zināmos apstākļos ātri vien izzūd, un rasei šeit nav nekāda nozīme.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 09.08.2015. 23.23

    Dzeri …..- īsti nav saprotams, kā kristieši varēs integrēt bēgļus, kas, pārsvarā, musulmaņ ++++ Ik gadu Pasaules luterāņu federācija (PLF) iepazīstina ar pagājušā gada statistiku, ziņojot par to, cik pasaulē kopumā un dažādās baznīcās ir luterāņu. Pagājušajā gadā luterāņu skaits ir pieaudzis par 0,2 procentiem līdz 72 miljoniem. Par šādu pieaugumu visvairāk var pateikties strauji augošajām draudzēm Āfrikā, Āzijā un Latīņamerikā. Turpretī Ziemeļamerikā un Eiropā luterāņu skaits ir samazinājies. PLF pašlaik pieder 140 baznīcas 79 valstīs. http://www.ebaznica.lv/pasaule-vairak-neka-72-miljoni-luteranu-3999/

    Bet man patīk Tavs komentārs. Un visam šim pagrajam tekstam, kur tomēr ir runa arī par toleranci :), vijas nepatika pret nēģeriem. :) Ok, tas ir dabiski un es to pieņemtu, tikai gribu atgādināt Tev, ka man tāda pati nepatika ir pret tiem, kuri cenšas iznīcināt tradicinonālo ģimeni, vai arī pret tiem, kuri ” svēta” 9. maiju. Abi mēs savā ziņā savā neiecietībā esam vienādi :) Un šī situācija tikai labi parāda to, ka tāds jau nodrāzts jēdziens kā ” tolerance” patiesībā ir pupu mizas. Uzvar vairākums un tā ir aksioma :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 09.08.2015. 13.27

    zanE – tad tu gribi teikt, ka visi tie imigranti ir tādi miermīlīgi nabadziņi, kas gatavi integrēties, utt., utt., un pie visām nebūšanām, kas notiek, vainīgi vietējie, kas pret viņiem slikti izturas?

    Un, protams, ja policistam nāk virsū ar mačeti, kā viņš drīkst to uzbrucēju nošaut, viņam taču jāļauj nogriezt sev galvu, kas arī noticis Anglijā, ja viņš to neļaus, tad jad jau tas būs ctb pārkāpums un šo nabadzīņu savdabīgās kultūras noliegums, nu kā tā var!

    Vispār, es jau neapgalvoju, ka visi imigranti ir kādi ļaundari un mežoņi, bet, daļa tādu tur ir, tāpat, kā arī daļa vietējo, protams, šis tavs komentārs, kas visu vainu par tiem konfliktiem, kas notiek Anglijā, Francijā, utt., uzveļ tikai vietējiem, ir pilnīgākais absurds.

    Salīdzinoši nesen Zviedrijā vairāki Somālijas imigranti izvaroja jaunu sievieti,kādu ctb aizstāvi, kas gribēja viņiem palīdzēt iegūt uzturēšanās atļauju, vēlāk motivējot savu rīcību ar to, ka viņa bija īsos svārkos un bez lakatiņa (tas, kā par brīnumu, esot bjis Zviedrijas presē, kā man stāstīja rads, kas tur strādā, jo par imigrantu noziegumiem tur rakstīt neiesakot politkorektuma dēļ, lai šos nabadziņus neaizvainotu), pēc viņu garīgā līdera vārdiem, viņa esot pati to gribējusi un parādījusi ar savu apģērbu, tādu civilizāciju un kultūru tev vajag, tā tu iedomājies to multikulturalismu?

    +10
    -9
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 09.08.2015. 15.42

    Elementārai prasībai uzvesties civilizēti un elementāri ievērot tās valsts likumus, kura deva tev patvērumu, nav nekāda sakara ar naidu, kā teiktu mans iemīļotais tautu vadonis Putins, nevajag jaukt mušas ar kotletēm.

    Reizēm paši tie imigranti ar savu uzvedību izraisa to naidu.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 09.08.2015. 12.17

    “..tas, vai bēgļi kļūs par Latvijas patriotiem – atkarīgs no sabiedrības attieksmes…”.

    —————————————————-

    Nez vai viss ir tik vienkārši.

    Daudzi no šiem cilvēkiem ir ar pilnīgi citu mentalitāti, daļa, protams, integrēsies, daļa neintegrēsies nekad, lai kāda būtu tā sabiedrības attieksme.

    Rietumu piemērs taču rāda, ka daļa šo cilvēku tādus jēdzienus kā tolerance, utt., uz ko balstās visa Rietumu civilizācija, izprot tikai kā vājuma izpausmi un iespēju pieprasīt sev arvien lielākas tiesības, faktiski, pieprasot nodibināt šeit to kārtību, no kuras viņi bēga.

    Tas ir tas pats variants, ka daudzi Krievijas emigranti ASV un ES, kas, burtiski, aizmuka no Krievijas, ir lielāki Krievijas “patrioti” un Putina atbalstītāji, kā Krievijas krievi, mentalitāti izmainīt nav iespējams.

    Tāpēc tolerancei un visam citam jāiet kopā ar dzelžainu uzstādījumu dzīvot šeit pēc mūsu likumiem, nevis dibināt šeit kādas savas kopienas, kur viņi dzīvotu pēc saviem likumiem un paražām, šeit tai tolerancei jāzūd, citādi, drīz vien, nokļūsim Anglijas situācijā, kur daži musulmaņu līderi ražo bērnus ( vienam to tur ir.šķiet, 10, saņem no valsts desmitus tūkstošus lielu pabalstu, un, tai pat laikā, savos sprediķos aicina uz džihadu un uz Rietumu pasaules likvidāciju, un, ņemot vērā, ka daudzās Anglijas pilsētās izplatītākais jaundzimušo vārds ir Ahmeds vai kas līdzīgs, kur tad tas var aizvest, un jau ir aizvedis dažu labu Rietumu valsti varbūt, vēl nē, bet, atsevišķās apdzīvotās vietās līdz situācijai, kur vietējie spiesti dzīvot, gandrīz vai, pēc šariāta, un tikai pārprastas “tolerances” dēļ.

    Bēgļi jāuzņem, bet, principam jābūt vienkāršam – mēs esam saimnieki, viņi ir viesi, un, ja viesis sāk “kačāt pravas” un uzvesties nepiedienīgi, to var palūgt aizbraukt, un tas ir jāiestrādā likumdošanā.

    R.A. – īsti nav saprotams, kā kristieši varēs integrēt bēgļus, kas, pārsvarā, musulmaņi, pēc manām domām, ja cilvēkam pašam nav motivācija integrēties, neviens viņu integrēt nevar, vienkārši jārad situācija, kad bez tā viņi nevar normāli dzīvot, un nevajag atkārtot Rietumu kļūdas.

    +14
    -10
    Atbildēt

    0

Uldis 10.08.2015. 01.54

Cik saprotu, neviens no jums nav bijis Eritrea. Es tur biju 7 menesus. Eritrea pàrsvarà ir kristiesi, ap 80 %
Normàla korumpéta valsts, tàpat kà Latvija. Vienígà probléma,ka armijà jàdien 5 gadi víriešiem un 3 gadi sievietém. Péc armijas ir dažàdi atvieglojumi.
Eritrea bija vienígà valsts no daudzàm kuràs biju (Àfrikà) kurà nakts laikà varéja droši pastaigàties ar video kameru un naudas maku.
Resume : eritrejieši kuri bég no savas valsts cenšas izvairíties no iesaukuma armijá un ir ekonomiskie bégľi.

+8
-4
Atbildēt

2

    Bet > Uldis 10.08.2015. 09.30

    Lūk, paldies par patiesību, jo Zane mani visu laiku apmētā “akmeņiem”.

    Man tā gribējās zināt kā ir patiesībā un izlasot pat to, ka Eritreja ir dibināta ar referendumu balsojot un tā ir prezidenta pārvaldīta valsts, man pēkšņi lika aizdomāties , ka te ar aģitāciju nodarbojas ES slinko ierēdņu dēl, kuri nezina, kā likt nosargāt Eiropas robežas un liek pārdalīt šos bēgļus melojot, ka Eritrejā ir karš.

    Šorīt dzirdu radio, ka Grieķijas salas un parki tajos pilni ar atbēgušajiem no Āfrikas.Bet grieķi vieglprātīgi nesargā sava smilzīgās robežas , jo salu daudz! Pieprasa, lai citas eiropas valstis paņem šos laimes meklētājus!

    Vajadzētu oficiāli aizsūtīt kādu drosmīgu žurnālistu uz Eritreju, lai pēc tam Latvija stautai pastāsta vai tur ir tas genocīds, ko tie slinkie ANo kārtējo reizi safabricē, bet par Ukainu gan ANO neceļ ne ausu!

    Patiesība laikam nepatīk arī pārgudrajām Zanēm un juristēm no Šveices, kura pati neņem pretī šos bēgļus.

    Vēlreiz paldies par informāciju. Žēl, ja tā paliks tikai šai portālā

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    Drosma > Uldis 10.08.2015. 10.04

    Bet – varētu padomāt, ka visa Eiropa tāpat nezin patiesību par Eritreju, ka Uldis ir vienīgais eiropietis, kurš tur ir bijis un pārzin situāciju.

    Varētu padomā, ka kādam ir noslēpums, ka runa ir par dzīvi, kurā nav jāstrādā, kur visu – pat izklaides , nerunājot nemaz par drošību un veselību tev samaksā valsts.

    Pareizi saka tie,ka saņēmot bēgļa statusu ar tiesībām ceļot par visu ES , Latvijā paliks tikai paši paši slinkākie un bezdarbīgākie, tie, kuriem nebūs jāmaksā parādi par ceļa naudu uz Eiropu.

    Tas ir kā PSRS laikos – visi zin patiesību, tās daudzās patiesības puses, bet klusē par to. Pie varas esošiem – pretī nerunā, baidās – baidās par dzīvību, par karjeru, par bērniem.

    Tāda ir realitāte,kuru perfekti apzinās arī zane. Jautājums – kurš no argumentiem ir tas, kas viņai liek – spiež paust te kaut ko citu, to , kam viņa pati netic.

    Lūk.

    Labi seksīgu dieniņu – bet. Runa tomēr nav par bēgļiem – runa tomēr ir par mums – latviešiem – par to kāda esam kā sabiedŗiba un kā valsts.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

gustaps 09.08.2015. 21.55

Situācija būtībā ir vienkārša: veikli manipulētāji, juzdami iespēju noraut kumosu politiskā kapitāla, satracina mietpilsoni – savu vēlētāju – rādot briesmīgas bildes no briesmīgās nākotnes. (Un bildes ir īstas, patiesas – tikai konteksts viegli piemelots).

Tālāk jau vienkāršāk – mietpilsonis pilda savu vēsturisko misiju.

Godīga rīcība būtu – 1) vispirms pildīt savu sabiedrotā pienākumu un atslogot komandas biedrus.

2) un tikai pēc tam – kopīgi – meklēt stratēģisko risinājumu. Tas nebūs vienkārši, bet citādi Grieķija un Itālija vienkārši noņems apsardzi saviem lēģeriem. Un tad nu gan ES atradīs gana sāpīgu sankciju mehānismu pret šķietamiem supereuropiešiem, kas patiesībā ir sūdabrāļi.

+8
-5
Atbildēt

2

    Normunds > gustaps 09.08.2015. 23.22

    gustaps Situācija būtībā ir vienkārša: veikli manipulētāji, juzdami iespēju noraut kumosu politiskā kapitāla

    ================

    Veikli manipulētāji (Vienotība, ZZS), jusdami iepēju noraut kumosu pavisam īsta kapitāla – Eiropas naudas… tālāk pēc teksta.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > gustaps 09.08.2015. 23.45

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu