Atklāj pārkāpumus Pupiņas slepkavības izmeklēšanā • IR.lv

Atklāj pārkāpumus Pupiņas slepkavības izmeklēšanā

45
Foto: Jānis Saliņš, F64
Zane Mače

Policija nav veikusi nozīmīgu lietisko pierādījumu ekspertīzi

Studentes Elīnas Pupiņas slepkavības izmeklēšana, par kuru jau apelācijas instancē tiesā meitenes draugu Jāni Gaigalu, bijusi pavirša, šovasar izmeklēšanā, kura ierosināta pēc iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) iniciatīvas, secinājusi prokuratūra, ceturtdiena vēstīts rakstā žurnālā ”Ir”.

Divdesmit trīs gadus vecās studentes Pupiņas puskailo līķi atrada 2012.gada 18.maijā Gaigala vienistabas dzīvokī Rīgā, Buļļu ielā. Gaigals kopā ar tēvu tās dienas vakarā ieradās policijas iecirknī, kur atzinās notikušajā. Puisis draudzeni strīda karstumā un alkohola reibumā piekāvis, vismaz astoņas reizes sitot ar dūrēm un ar celi iesperot pa seju. Togad jau 16.augustā lieta nonāca prokuratūrā, un pērn rudenī Rīgas Kurzemes rajona tiesas tiesnese Aija Oriņa atzina Gaigalu par vainīgu draudzenes slepkavībā, prokurores Intas Pumpures prasīto 14 gadu vietā piespriežot 10 gadus aiz restēm. Šis spriedums cietušos un aizstāvību neapmierināja, tāpēc tiesāšanās pašlaik turpinās apelācijas instancē Rīgas apgabaltiesā. Mirušās vecāki mēģina panākt lietas pārkvalificēšanu pēc smagāka panta – par slepkavību, ja tā saistīta ar izvarošanu, – un vainīgā sodīšanu ar mūža ieslodzījumu. Apsūdzētā puse savukārt vēlas maigāku kvalifikāciju – smagu miesas bojājumu nodarīšana, kuru dēļ iestājusies nāve.

Jautājumus radījusi policijas izmeklēšana, kurā ekspertīzei netika pakļautas puiša sporta somā atrastās asiņainās drēbes un saplēstā meitenes apkašveļa. Apsūdzētais liecinājis – saprotot, ka draudzene ir mirusi, kritis panikā un sācis sakopt nozieguma vietu – savas asiņainās drēbes, bokseršortus ielicis veļasmašīnā, bet tā arī nav izmazgājis, novilcis Elīnas drēbes un salicis sporta somā koridorā, asinis uz grīdas saslaucījis ar salvetēm, asinis uz sienas notīrījis ar dvieli, kuru ielicis somā pie pārējā apģērba. Tur nonāca arī asiņainā gultas veļa. Salicis somā arī savas un Elīnas drēbes, kuras pirms tam atradušās uz dīvāna. Puisis pieļauj – novelkot līķim drēbes un apakšveļu, to nejauši saplēsis. Citu vardarbību pret draudzeni neesot vērsis. Taču nogalinātās vecāki visus šos gadus mēģina pierādīt savu, daudz šausminošāku notikušā versiju – meita izvarota grupā, notiekošo nezināmiem varmākām filmējot, un noslepkavota, lai seksuālo noziegumu slēptu. Izmeklēšana šo versiju izslēgusi. Vecāki tai netic, jo ekspertīze netika veikta sporta somā saliktajām asiņainajām un saplēstajām drēbēm, arī Elīnas apakšveļai, kas Pupiņiem liek domāt par noziedzību pašā izmeklēšanā.

Pēc Kozlovska rīkojuma šopavasar ierosinātajā pārbaudē, kas pabeigta 15.jūnijā un kuru ar parakstu apzīmogojis virsprokurors Aivars Zgirskis, pārkāpumi tomēr ir atklāti. Žurnāla ”Ir” rīcībā esošie izmeklēšanas secinājumi liecina, ka policija darbu paveikusi nekvalitatīvi un pavirši. Piemēram, pārmetumi ir par darbu nozieguma vietā, kur nav izmantoti speciālie līdzekļi. Formāla un pavirša bijusi notikuma vietā izņemto priekšmetu – somas ar drēbēm un gultas veļu – apskate, kas veikta tikai 1.jūnijā, proti, divas nedēļas pēc pierādījumu izņemšanas no dzīvokļa. Iepazīstoties ar prokuratūras secinājumiem, vēstulē Kozlovskim 2.jūlijā policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis piekrīt: «Minētās darbības nav veiktas pietiekami kvalitatīvi, un, iespējams, nav izmantoti visi pieejamie speciālie līdzekļi.» Tajā pašā laikā Ķuzis uzsver – nozieguma vietas apskate notika uzraugošā prokurora klātbūtnē. Žurnāls norāda, ka prokurors Aleksejs Sergejevs, kurš lietu uzraudzīja pirmstiesas izmeklēšanā, jau ir sodīts saistībā ar šo lietu. Rīgas Kurzemes rajona prokuratūras virsprokurors Sergejevam 2013.gadā piemērojis disciplinārsodu – rājienu par nolaidību, pildot amata pienākumus, un sodītā prokurora vietā nāca pašlaik apsūdzību uzturošā Pumpure. Sodītais prokurors atteicās par izmeklēšanu runāt ar ”Ir”, bet prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka sacīja – šis disciplinārsods nekādi nav ietekmējis lietas izmeklēšanas kvalitāti, arī korupcijas riski nav saskatāmi.

Policijas priekšnieks savā vēstulē Kozlovskim uzsvēris, ka kriminālprocess izmeklēts īsā laikā, bet «pieļautie izmeklēšanas trūkumi nav ietekmējuši Jānim Gaigalam celto apsūdzību». Tāpēc tiesas tālāko gaitu šī pārbaude neietekmēs. Arī pavirši strādājušie policisti netiks sodīti, jo likums ļauj ierosināt disciplinārlietu, ja kopš pārkāpuma izdarīšanas nav pagājis vairāk par diviem gadiem, bet šis termiņš jau ir beidzies.

Augusta beigās Pupiņi tiesas priekšā uzstāsies ar savu debašu runu. Gaidāms, ka šoruden savu verdiktu smagajā krimināllietā teiks apelācijas instance. Lietā iesaistītajiem tad paliks vēl tikai kasācijas instance, kura lietu pēc būtības nevērtē, bet vērtē, vai procesā nav pieļauti pārkāpumi un ir ievēroti likumi. Ja Latvijā visas iespējas būs izsmeltas, Pupiņi saka – gatavi vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

 

Komentāri (45)

jautajums_4 06.08.2015. 10.50

Paldies žurnālistei! Tā ir smaga, ļoti smaga lieta. Bet par to ir jārunā.

Lai Elīnas ģimenei tiek dots spēks un izturība… Ejot savu Via Dolorosa…

+21
-2
Atbildēt

23

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 11.03

    Tas būs ilgi,tu jau varētu piepalīdzēt…tev plinte ir?

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 06.08.2015. 16.14

    jautajums_4

    Bet Cukurs jau Austrumu frontē necīnījās .

    Anywhere

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > jautajums_4 06.08.2015. 11.36

    to Ēriks

    tas ir labais! :) Tik tiešām, Jautājums_4, ņem to lietu savās rokās. Esi principiāls!

    +6
    -12
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 06.08.2015. 15.03

    jautajums_4

    Uz ikvienu cilvēku, arī uz tiem, kuri pārkāpa karā pieņemtās normas, kurš cīnījies pret absolūto ļaunumu, staļinismu – rusismu, var attiecināt “tādi laiki bija”, savukārt ne pret vienu izdzimteni, kurš slavina vai cenšās attaisnot absolūtā ļaunuma pastrādātās zvērības, žēlastības nevar būt.

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 11.22

    Kurš tad rakstīja,ka tādus slepkavas drīkst sodīt bez tiesas?Nu tad uz priekšu,ko gaidi,realizē savus ideālus,līdzijušana,kā saka krievi,ņe buļkajet.

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 12.04

    Redzu jau redzu,ka Staļins tev,jautājum,ir autoritāte tiesu sfērā,kuram kvēli gribi līdzināties.Bet tu ej pat tālāk par Staļinu,kuram bija vismaz formāla tiesa,tev nav vajadzīga pat tā.Staļins,ja būtu dzīvs,tev noteikti uzsistu uz pleca un teiktu – moloģec!

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 06.08.2015. 13.08

    jautajums_4

    Nav jau Kononovs, kurš pelnījis līdzjūtību, jo cīnījās pret latviešu naciķiem

    “Zatlers uzskata Kononovu par kara upuri”

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/334230-zatlers_uzskata_kononovu_par_kara_upuri

    Kas attiecas uz WWII, nav jūrā smilšu graudiņu tik daudz, cik staļinisma, WWII un GULAG apoliģētu, pelnījuši nāvi par noziegumiem pret cilvēci.

    p.s. Paskaidro man, kurš bija pelnījis tiesāt Cukura kungu!

    +6
    -10
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 06.08.2015. 16.06

    jautajums_4

    Pacieties, vēl pienāks laiki, kad tiks pētīta starptautiskā cionisma loma WWII gatavošanā, industrializējot fašistu Krieviju un līdz zobiem apbruņojot cilvēces drausmīgāko briesmoni, Staļinu. 1932. gadā, kad visa Eiropa vēl tikai laizīja WWI cirstās brūces, Rūzvelts uzdāvināja Stalinam pasaules labāka tanka paraugu, kas tika izvests, noformējot, kā lauksaimniecibas mašīnu. Esmu pārliecināts, ka tā bija sazvērestība pret cilvēci, ar mērķi, kopā ar Staļinu sadalīt pasauli, tikai žīdiem nebija ienācis prātā, ka Staļina uzvaras gadījumā, visi žīdi tiktu utilizēti, kā Staļins izrīkojās ar visiem saviem līdzdalībniekiem.

    Vīzentāla centra Holokausta mītā par 6 miljoniem jebreju, atiecīgi arī “šāvēju” skaitam jābūt atbilstošam, tāpēc arī tika apsūdzēts ikviens, kas neļāva īstenoties to necilvēciskai iecerei.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > jautajums_4 06.08.2015. 14.44

    jautājums4 No kurienes tev tik precīzas ziņas par Herberta Cukura “šausmīgajiem noziegumiem”?

    Par H.Cukuru vēl ir daudz neskaidrību, jo viņa personīgā līdzdalība kara noziegumos nav pētīta un analizēta, uzsver vēsturnieks Aivars Stranga. “Būtu ļoti vēlama izpēte viņa individuālās vainas pierādīšanai. Un paldies Dievam, ka mēs dzīvojam laikmetā, kad no cilvēkiem prasa nevis kolektīvo, bet individuālo atbildību.” Dienai neizdevās noskaidrot, vai ir mēģināts panākt H.Cukura arestu un nodošanu tiesai.

    Autori uzskata, ka no Brazīlijas atvestie dokumenti apgāž vai liek apšaubīt daļu apgalvojumu par H.Cukuru. Viens no dokumentiem esot Brazīlijas Tieslietu ministrijas izziņa, ka nav atrasti konkrēti pierādījumi H.Cukura līdzdalībai kara noziegumos. “Līdz šim par Cukuru bijis tikai viens stāsts — ka viņš ar savām rokām nogalinājis 32 tūkstošus ebreju, citos avotos minēts pat, ka 250 tūkstošus. Mēs liekam galdā otru stāstu, varbūt būs trešais un ceturtais,” turpina K.Bjoršmarks un uzskata, ka no Brazīlijas atvestie materiāli var būt pamats, lai sāktu jaunu H.Cukura apsūdzību izmeklēšanu.

    Autori filmu veidojuši, tērējot vienīgi savus iekrājumus (biļete uz Sanpaulu un atpakaļ maksā Ls 688, teic K.Briede), nav prasījuši naudu nevienam fondam, apzinoties, cik tēma ir trausla. “Vēl paši nezinām, ar ko tas beigsies,” saka K.Briede.

    “Lai gan H.Cukurs figurē Latvijas holokausta literatūrā kā viens no lielākajiem briesmoņiem, pret viņu ir ļoti maz pierādījumu. Nopietnākā apsūdzība pret H.Cukuru attiecas uz zvērībām geto teritorijā 30.novembra rītā,” savā grāmatā Holokausts vācu okupētajā Latvijā 1941 — 1944 raksta A.Ezergailis. Tas bija rīts vienai no divām masu slepkavības dienām Rumbulā, kuru laikā tika nogalināti 25 000 cilvēku.

    Lai aizvestu ebrejus no Rīgas geto uz Rumbulu, modinātāju komanda gājusi no mājas uz māju, no korpusa uz korpusu, dauzot pie durvīm. Arāja vīrus, pavisam kādu simtu, pēc nostāstiem, komandējis H.Cukurs. Tā kā daudzi ebreji atteicās iet, slimie un vecie nevarēja, viņus turpat uz vietas nogalināja. Aprēķini ir dažādi, bet ap pusdienlaiku aptuveni 600—1000 nogalināto gulējuši uz geto ielām. “30.novembrī notika divi slaktiņi: viens geto un otrs Rumbulā,” grāmatā uzsver A.Ezergailis. Pats V.Arājs ir atzinis tiesā, ka viņa vīri ir bijuši iesaistīti arī slepkavošanā Rumbulā. Viņi stāvējuši sardzē pie bedrēm, dzīdami upurus nāvē.

    M.Vestermanis stāsta, ka V.Arāja tiesas prāvā, kas ilga no 1976. līdz 1979.gadam, izmantota toreiz jau mirušā H.Cukura liecība. Tūlīt pēc kara briti esot arestējuši ne tikai V.Arāju, bet arī H.Cukuru un nopratinājuši gan vienu, gan otru. Pēc tam abi atbrīvoti, bet viņu liecības nodotas vācu jurisdikcijai. “Pratinot Cukuru, viņam jautāts, vai viņš 1941.gadā bija Rumbulā. Viņš teicis, ka jā — sēdējis mašīnā un gaidījis Arāju. Tas arī izmantots tiesā Arāja vainas pierādīšanai,” stāsta M.Vestermanis.

    Vēsturnieki: Cukura vaina vēl pierādāma

    “Manā uzmanības lokā nav nonākusi neviena liecība, kas noliktu Cukuru bedres malā. Katrā gadījumā nav pierādīts, ka Cukurs būtu bijis viskārākais ebreju šāvējs Latvijā,” Dienai stāsta A.Ezergailis. Taču viņš arī neatbalsta reabilitācijas mēģinājumus. “Jau tūlīt pēc kara, bēgļu nometņu laikā, Cukurs bija meklējamo latviešu sarakstos. Tas nozīmēja, ka viņam izceļošana uz sabiedroto zemēm bija liegta,” uzsver vēsturnieks. “Kā viņš izvairījās no aresta un nokļuva Brazīlijā, nezinu teikt.”

    Arī M.Vestermanim nav īsti zināms, kā H.Cukuram izdevies nokļūt Brazīlijā. “Bet jau sen runāja par to, ka Latvijā viņš izglābis kādu ebreju meiteni, kuru tad vedis sev līdzi. Viņa arī pastāstījusi, ka Cukurs Brazīlijā nokļuvis caur Franciju. Bet kā to meiteni sauc, neviens nezina. Itin kā Brazīlijā viņa apprecējusies un mainījusi savu vārdu,” stāsta M.Vestermanis.

    https://lv.wikipedia.org/wiki/Diskusija:Herberts_Cukurs

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    andrejs > jautajums_4 06.08.2015. 14.34

    to jautājums

    Kā tur bija ar to Demjaņuku, kurš 40 gadu laikā vajāts tomēr “bendes” pārtapa par apsardzes darbinieku?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > jautajums_4 06.08.2015. 14.30

    to jautājums

    Kārtējo reizi, kad liberasti aicināja ņemt kolonistus un okupantus valdībā, mums TE irsī bija tād’ diskusija… Burtiski kādu gadu pirms tam tika notiesāts kara noziedznieks Kononovs. Ušaks bija paziņojis, ka “nedadim naših starikov va obidu”. Pat kopfoto netā bija – Ušaks apskāvis kononovu…

    Tad nu es ieminējos, ka vai tas ir normāli, ka partija, kas nekautrējoties aizstāv slepkavas un izvarotājus, tiks iesaistīta valdošā koalīcijā. Vairāki liberasti oponēja, ka “tas jau esot bijis karš… visādi esot gājis…”, “kas vienam izlūks, tas otram spiegs”, “kas vienam diversants, tas otram – partizāns”…

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 16.03

    …kas nav pierādīts tiesā,kur Cukurs varbūt spētu pierādīt,ka vadījis tikai garāžu un sēdējis mašīnā.Varbūt,ka Cukurs spētu atspēkot apmelojumus,ja tādi būtu bijuši,un viņš varētu pierādīt,ka glābis ebreju meiteni.Varbūt arī nespētu un viņu notiesātu.Bet tagad nekā,Cukuru apklusināja slepkavas.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 12.16

    Tiesā tiesājamajam jābūt iespējām aizstāvēt sevi,tas atšķir formālu tiesu un linča tiesu no taisnīgas lietas iztiesāšanas.Lasmane un Cukurs tika tiesāti negodīgi,tāpat,kā negodīgi tika izmeklēta lieta,par kuru ir šis raksts.Aizstāvēt vienu netaisnību un just līdzi citai nodarītai netaisnībai nozīmē liet krokodila asaras.Saprati,krokodil?

    +6
    -9
    Atbildēt

    0

    lietussargs > jautajums_4 06.08.2015. 14.44

    Izlasi aprakstu par Mossad operāciju saistībā ar Cukuru:

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4634365,00.html

    Mossadam pārāk sarežģīti (vai arī pierādījumi būtu nepietiekami) bija izvest Cukuru no Urugvajas.

    Cukura lieta līdz galam nav noskaidrota, bet Mossads ir veicis arī citas līdzīgas operācijas, piemēram, nogalinājis pilnīgi nevainīgu cilvēku (sajauca, kam negadās) Norvēģija pēc Minhenes ķīlnieku nogalināšanas.

    +7
    -8
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 13.02

    Nefleitē!

    Lasmane tika tiesāta formāli, bet negodīgi;

    Cukurs tika tiesāts taisnīgi, bet neformāli.

    Un visus, kurus varēja,Mossad izveda uz Izraēlu-tiesāšanai formālā tiesas procesā. Cukurs, visdrīzākais, pretojās.-noziedznieks tika nošauts aizturēšanas laikā.

    Un Liepājas pedofīli tika tiesāti pēc likumiem. Bet kāpēc sabiedrība protestē?

    Un ir jāizšķir nodarījuma smagums.

    Cukurs spīdzināja un nogalināja neapbruņotus civiliedzīvotājus-noziegums pret cilvēci, kam nav noilguma.

    Mossad likvidēja masu slepkavu-monstru.

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 14.49

    Viņa arī pastāstījusi, ka Cukurs Brazīlijā nokļuvis caur Franciju. Bet kā to meiteni sauc, neviens nezina

    —————————————-

    Loti mistiska meitene, ko neviens nav redzējis un kura liecību nav sniegusi….Brīnums gan, ko tad glābēju neaizstāvēja?

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 11.49

    Tiesa ir filozofisks jēdziens. Jā, ir vēlams, formāls process, bet tas nav obligāts. Galvenais, lai būtu tiesa pēc būtības.

    1) Staļins tūkstošus ar tiesas spriedumiem apšāva. Uzskati, ka viss likumīgi, jo tiesa bija?

    2) Astram un Lasmanei tiesa bija pēc visas formas un kārtības. Tu uzskati Astru un Lasmani par noziedzniekiem?

    3) Cukura sakarā Izraēlas kompetentās institūcijas bija izvērtējušas pierādījumus-liecinieku liecības un piespriedušas sodu. Latiņamērikā tiesa piesedz nacistus-Cukurs būtu atpircis par noslepkavotajiem upuriem nolaupīto zeltu…Un ebreji neļāva aiziet soda savu tautiešu slepkavam. Spriedums tika izpildīts.

    Un tādiem kā tev, kam ļoti gribētos paslaktēt-pie izdevības.-tikai bail no soda, der atcerēties…

    Katrs slepkava ,agrāk vai vēlāk ,tā vai citādi, savu sodu saņem…

    p.s. tu taču detaļās aprakstīji, kādu apmierinājumu guvi no pusaudža pļaukāšanas…Meklē psihiatru!

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 14.45

    Neesmu par Demjaņuku interesējies, bet…Ja Mossad būtu bijis pilnīgi pārliecināts par Demjaņuka vainu, tad būtu gājuši pakaļ…kā gāja pēc Cukura…

    Ja jau negāja, tad laikam nebija pārliecināti par pierādījumiem. Mossad šīs lietas rūpīgi izvērtē, tā ir ļoti nopietna organizācija. Visticamāk, labākā pasaulē.

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 11.14

    Es arī piepalīdzu, cik varu…Ar morālo atbalstu Elīnas ģimenei, kurai es bezgalīgi jūtu līdzi.

    Atskrēji nākamo slepkavu-sadistu aizstāvēt? Par savu nākotni rūpējies?

    Slikti beigsi. Tev nopietni ar ārstiem vajadzētu runāt…Un Tev ar psihologu nepietiks, tev psihiatru vajag…

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 11.51

    >Andrejs

    Tikai slepkavas aizstāvi, vai arī par pedofīliem kvēli iestājies?

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 15.42

    Bet Cukurs jau Austrumu frontē necīnījās .Kā vīrs. Ar bruņotiem vīriem. Pat Nirnbergas tribunāls latviešu leģionam nepārmeta noziegumus pret cilvēci. Godīgas frontes daļas, kas kara noziegumus nav pastrādājušas.

    Bet tā tas nav ar Arāja bandu…Cukurs neapbruņotus ebreju civiliedzīvotājus spīdzināja un nogalināja.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 14.37

    Tas, ka SC aizstāv sieviešu-grūtnieču slepkavu Kononovu, nav attaisnojums, lai latvieši aizstāvēti sieviešu un bērnu slepkavu Cukuru. Abiem ir viens pants-noziegumi pret cilvēci.

    Un arī slepkavam Gaigalam ir jāatbild par savu noziegumu. Taisnīgā tiesā un jāsaņem noziegumam adekvāts sods.

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 12.11

    Tas tev un Staļinam vajag formālu tiesu. Man vajag taisnīgu tiesu!

    Nu tad kā paliek…Tu uzskati Lasmani par noziedznieci, jo formālā tiesa tā lēma?

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

jautajums_4 06.08.2015. 14.52

Labi. Cukurs ir miris.

Bet Elinas slepkava ir dzīvs un viņam ir jāsaņem adekvāts sods par noziegumu.

šis raksts ir veltīts Pupiņu ģimenes traģēdijai, tāpēc neko citu es te vairs neapspriedīšu

+12
-4
Atbildēt

12

    aivarsk > jautajums_4 06.08.2015. 15.44

    Mēs šeit sākām apspriest principus, kas attiecas arī uz pupiņas slepkavu un viņas tuviniekiem!

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 06.08.2015. 18.10

    jautajums_4

    Kononovi, budanovi, capki un aijo benesi no zila gaisa nerodas. Aizved savu mazo kropli uz Karātavu laukumu 9. maijā un izstāsti tam vecātēva varoņsāgas par poļu sievietēm nogrieztām krūtīm, dzīvi sadedzinātiem igauņu sirmgalvjiem un uz durkļiem uzdurtiem vācu zīdainīšiem, pastāsti par “trofeju” pulksteņiem un apakšveļu un skaties, pēc laiciņa tas jau kaķēnam actiņas izdurs, bet 13 gados izvaros savu klases biedreni un pārgriezīs tai rīkli.

    Ja kas, dauzīt sievietes, tā ir jūsu zemāko primātu, homo russicus, prerogatīva.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 19.55

    Būtu tu sevi, ģenerāl, spējis pieņemt , kāds esi…Nebūtu uz vecumu pilnīgi aptracis…

    Būtu nu paklausījis Lasmanei, palūdzis piedošanu tiem, par kuriem ziņoji čekai, varbūt iegūtu dvēseles mieru pirms aiziešanas…

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 07.08.2015. 09.22

    Un par ko tad tu viņus ar pļaukāšanu gribi pareizi izaudzināt? Par sieviešu un bērnu mocītājiem un slepkavām?

    Tu meklē attaisnojumus savām perversajām tieksmēm…Bet atceries, ka pat ja izvairīsies no tiesas…tie tevis sistie zēni izaugs…un kāds no viņiem var atnākt ar tevi norēķināties…Jebkuram vārmākam ar to ir jārēķinās!

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 20.36

    Nja,bez piecām minūtēm linča tiesas slepkava mācīs citus,kā neiepļaukāt bērnus un sievietes :D Apskaties riktīgi,kam ir tas aizbraukušais jumts.Reiz pa radio dzirdēju stāstu,kur vienam džekam saimniecības ēkai vētra nopūta jumtu un iemeta sētā aiz mājas,kalnos Švābijā tas notikās,bet šis savu jumtu neatpazina un ātri kopā ar kaimiņiem jumtu sazāģēja izejvielām,kamēr saimnieks nav pamanījis ,visu laiku lielīdamies,ka viņš jau nu mākot būvēt stiprus jumtus,kuri iztur jebkādas vētras.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 17.54

    >aivarsk

    Kas ar jums naciķiem ir? Vieni uz vardarbību un kriminālu orientēti tipi…Un tu, točno, pa līniju staigā…Skaties, tā līnija ir trausla…

    Bet princips ir viens…slepkavam ir jāsaņem sods, jo upura asinis brēc pret Debesīm..Un ja to nenodrošina cilvēku tiesa, tad parūpējas Providence…

    un to tu atceries, ja jau pēkšņi esi kristiešos pierakstījies…

    1) Tu taču arī gar zemi kriti par tiesībām sist sievietes un seksu kā pāraudzināšanas līdzekli un, ka sieviete pati vainīga pie izvarošanas, Tieksme uz sadismu pret sievietēm

    2) Ērikam dzīves saldākais brīdis, kad pusaudzi pļaukājis…pat detaļās aprakstīja, aizmirst nevar…Tieksme uz pedofīliju, vardarbīga. Un ne uz jaunām meitenēm…

    3) Ģenerālim, vispār jumts aizbraucis no apspiestās netradicionālās orientācijas…

    No tādiem kā jums, NA karsēji, tad krīzes brīžos arī Arāja bandas savācās vai Gaigali rodas…kad apstākļi atļauj, tā monstri nāk ārā…

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 21.38

    >Ēriks

    Ja valdīsi savas tieksmes uz zēnu pļaukāšanu, tad par linča tiesu nebūs jāuztraucas.

    Jo sodus pedofīliem tomēŗ padarīs bargākus-būs zona….Ar visu, kas tur piederas….

    Un ļoti iesaku…turies no skolām pa gabalu…slikti beigsi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 06.08.2015. 21.52

    jautajums_4

    Redzi fašistu lops, staļinist, cilvēki, kuri ziņojuši čekai, nevar atļauties rakstīt slepkavu, marodieru, sadistu un vecenīšu un zīdainīšu izvarotāju, krievu, atmaskojošus komentārus, tie spiesti līdzīgi, kā tu apmelot latviešu varoņus. Ko domā, Dombrovskis no brīva prāta draudēja izrēķināties ar ministriem, kuri piedalīsies latviešu varoņu piemiņas pasākumā 16. martā un vai Straujuma neapzinājās, kas to sagaida, par izrēķināšanos ar Cilinska kungu? Saprata, tikai bailes no saimnieka, kas var izpurināt tās skeleta skapjus, ir lielākas par nenovēršamo sodu nākotnē.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > jautajums_4 07.08.2015. 11.17

    jautajums_4

    Par sieviešu un bērnu mocītājiem un slepkavām?

    Labi zini, fašistu lops, netīrā staļinistu cūka, kas ir sieviešu un bērnu mocītāji un slepkavas. Tāds bija tavs vecaistēvs, sadists un marodieris, un tāds esi tu.

    http://ipvnews.net/wp-content/uploads/2015/06/41-685×1024.jpg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 07.08.2015. 10.14

    Brauc uz Korsiku,tur joprojām esot lieliskas vendetas tradīcijas,tu labi iekļausies.Ar manu vienreiz iepļaukāto puiku viss ir kārtībā,izaudzis par labu amatnieku un tagad spēj pats iegrožot savas vājības bez ārējas palīdzības.Turklāt neraujas tiesāt apkārtējos pēc savas revolucionārās pārliecības,kā tu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > jautajums_4 06.08.2015. 23.35

    Zēnus reizēm der iepļaukāt,lai neitralizētu nepareizas audzināšanas sekas un tie neizaugtu tādi beztiesas slepkavību attaisnotāji,kā tu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 06.08.2015. 18.02

    >aivarsk

    Un tu ne par Gaigalu…tu par sevi, jo arī mīli rokas palaist pret sievietēm.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

jautajums_4 06.08.2015. 22.46

nevar atļauties rakstīt slepkavu, marodieru, sadistu un vecenīšu un zīdainīšu izvarotāju, krievu, atmaskojošus komentārus

—————————————————–

Nū…Kāpēc, tad nevar? Kā reiz roku iesituši…uz tiem atmaskojošajiem tekstiem….

Provokātori ar to vien nodarbojās. Jo citādi jau nebūtu, ko danosos rakstīt

+1
-3
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > jautajums_4 07.08.2015. 00.35

    jautajums_4

    Tad jau pēc loģikas sanāk, ka tavas sugas brāļi: Korens, Gapoņenko un Linderman, kas sevi pozicionē, kā galējos krievu fašistiskos izdzimteņus, ir angļu spiegi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu