Pēc 54 gadu pārtraukuma Kuba atklāj vēstniecību ASV • IR.lv

Pēc 54 gadu pārtraukuma Kuba atklāj vēstniecību ASV

12
ASV retro automobilis Kubas galvaspilsētas Havanas ielās. Foto: EPA/LETA

Karoga pacelšana simbolizēs abu valstu diplomātisko attiecību atjaunošanu

Pēc 54 gadu pārtraukuma Vašingtonā pirmdien tiks pacelts Kubas karogs virs jaunās vēstniecības ASV, ziņo LETA/DPA.

Karoga pacelšana simbolizēs abu valstu diplomātisko attiecību atjaunošanu. Vēstniecība tika atvērta līdzšinējā Kubas Interešu daļas ēkā.

ASV vēstniecība Havanā sāks darboties pirmdien, taču oficiāli karogs tiks pacelts vēlāk šovasar, kad vizītē ieradīsies ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Obama un viņa kubiešu kolēģis Rauls Kastro par nodomu normalizēt abu valstu attiecības pēc Aukstā kara naida desmitgadēm paziņoja decembrī.

Maijā ASV spēra nākamo soli attiecību uzlabošanai, izslēdzot Kubu no terorismu sponsorējošo valstu saraksta. Tomēr uz Kubu joprojām attiecas tirdzniecības embargo, kas tika ieviests 1962.gadā.

 

Komentāri (12)

    andrejs > agrunte 20.07.2015. 15.35

    publikas mīlulis Če Gevara?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 20.07.2015. 10.22

Un tad es teikšu:”Fidel, Fidel – kā tu esi pārvērties”.

+2
0
Atbildēt

2

    traductrice > Valdis Eiserts 20.07.2015. 10.35

    citos apstākļos varētu teikt “Fidels, to zinot, kapā apgrieztos”. Tagad var tikai domāt, ka Fidelam par visu šito nekas netiek stāstīts, lai nesatrauktu veco vīru.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > Valdis Eiserts 20.07.2015. 10.48

    …vai arī – rādot Kubas karogu pie vēstniecības Vašingtonā viņam var droši stāstīt – REDZ, TAVA REVOLŪCIJA IR UZVARĒJUSI VISĀ KONTINENTĀ!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

west 20.07.2015. 11.40

Liekas, ka šis ir viens no retajiem Obamas sakarīgajiem darbiem. Tas ir sitens ar ieskrējienu pa kājstarpi Krievijas režīmam.

Drīz pat visstulbākais kubietis sapratīs, ka dzīvot sociālisma miskastē, ja turpat blakus ir Miami nav gudri. Nomirt nabadzībā, ar taloniem uz pārtiku, bet ar revolūciju galvā tur jau vairs grib tikai retais.

Protams, ka jeņki sapņo atpirkt savus retro automobīļus un oficiāli smēķēt Havanas cigārus. Nedomāju, ka viņiem būs ļoti ilgi uz to jāgaida.

+2
-1
Atbildēt

1

    v_rostins > west 20.07.2015. 11.52

    west

    Liekas, ka šis ir viens no retajiem Obamas sakarīgajiem darbiem.

    ———–

    Obamas vainas tur nav. Vienkārši bidlostāna, kura pati plīst pa visām šuvēm, ir atslābinājusi ciešo “mīlas” apskāvienu, jo tās finansiālās iespējas neļauj, kā Brežņeva laikos, finansēt Kubas nabadzību un atpalicību, maksājot miljonu dienā. ASV tikai adekvāti reaģē uz Kubas vadības politiku. Atļauja kubiešiem turēt valūtu un pievērsties uzņēmējdarbībai bija apstākļu spiests revolucionārs solis, bet liberalizācija ekonomikā neizbēgami noved arī pie liberalizācijas politikā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu