Avots: Eirozonas ministri vienojušies par 7 miljardu eiro pagaidu finansējumu Grieķijai • IR.lv

Avots: Eirozonas ministri vienojušies par 7 miljardu eiro pagaidu finansējumu Grieķijai

23
Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs (no labās) un finanšu ministrs Eiklīds Cakalots parlamenta sēdē. Foto: AFP/LETA

Aizdevums tiks nodrošināts no Eiropas Savienības (ES) glābšanas mehānisma

Eirozonas dalībvalstu finanšu ministri panākuši sākotnējo vienošanos, lai Grieķijai piešķirtu pagaidu finansējumu septiņu miljardu eiro apmērā, paziņojis kāda labi informēta amatpersona.

Par šo aizdevumu paredzēts paziņot piektdien, kad vairāku valstu parlamenti būs nobalsojuši par pirmdien Grieķijas panākto vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem, norādīja amatpersonas, kas vēlējusies saglabāt anonimitāti, raksta LETA/Bloomberg.

Amatpersona pavēstīja, ka šis aizdevums tiks nodrošināts no Eiropas Savienības (ES) glābšanas mehānisma – Eiropas Finanšu stabilizācijas fonda (EFSF).

Šis aizdevums palīdzēs Grieķijai pirmdien veikt parādsaistību maksājumu Eiropas Centrālajai bankai un nodrošinās valsts funkcionēšanu, kamēr valdība ar kreditoriem nenoformēs jauno glābšanas programmu.

Grieķijas parlaments ceturtdienas rītā atbalstīja smagās reformas, kuras pieprasīja veikt starptautiskie aizdevēji apmaiņā pret jaunu palīdzības programmu.

Eirozonas dalībvalstis piedāvājušas Atēnām iespēju nākamo trīs gadu laikā saņemt līdz pat 86 miljardus eiro lielu aizdevumu, taču Grieķijai strauji jāīsteno darba tirgus un nodokļu reformas.

Parlamentam vienošanās nosacījumi bija jāapstiprina līdz trešdienai, lai pēc tam to varētu darīt arī citu eirozonas valstu parlamenti.

ES preses pārstāve ceturtdien norādīja, ka Grieķijas parlamenta balsojums izpildījis sākotnējos nosacījumus attiecībā uz šīs nedēļas sākumā panākto vienošanos starp Atēnām un starptautiskajiem aizdevējiem.

 

Komentāri (23)

Aldis-2 16.07.2015. 19.45

“Le Point” raksta:

“Morano : “Tsipras, c’est Marine Le Pen au masculin””

(Nadine Morana [Francijas eirodeputāte no labējo partiju apvienības “Les Républicains”]: “Ciprs, tā ir Marina Lepēna vīriešu dzimtē.”) Tâ viņa teikusi, protestējot pret iespējamo palīdzību Grieķijai.

+1
0
Atbildēt

0

v_rostins 17.07.2015. 07.59

Ar septiņiem miljardiem Latvija varētu kļūt pilnīgi energoneatkarīga jau tuvāko 5 gadu laikā, protams ja to naudiņu nesaimniekotu rāvji, meļņiki, un rungaiņi un ar ietaupīto naudiņu vēl 5 gadu laikā salabot visus ceļus, ar noteikumu, ka līgumus ar ceļa būvju firmām neslēgtu Šļesera ieliktnītis ar cūkas ačtelēm, Matīss.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu