Galēji labējās partijas EP izveido savu frakciju • IR.lv

Galēji labējās partijas EP izveido savu frakciju

24
Eiropas labējie - Marina Lepēna (no kreisās) un Gerts Vilderss preses konferencē pēc frakcijas izveidošanas. Foto: EPA/LETA

To vadīs Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna

Galēji labējās un labējo populistu partijas Eiropas Parlamentā izveidojušas savu frakciju. Par to otrdien paziņoja Francijas Nacionālās frontes līdere Marina Lepēna.

Viņa ir kļuvusi arī par šī apvienotā politiskā spēka „Nāciju un brīvību Eiropa” vadītāju. Šajā frakcijā apvienojušies 39 pārstāvji no septiņu Eiropas valstu politiskajiem spēkiem, ziņo AFP.

Līdztekus Francijas Nacionālajai frontei EP labējo frakcijai pievienojušies Nīderlandes Brīvības partijas, Itālijas „Ziemeļu līgas”, Austrijas Brīvības partijas, Beļģijas flāmu interešu pārstāvji, Jauno labējo kongresa pārstāvji no Polijas un Lielbritānijas labējie.

Iepriekš galēji labējie EP nevarēja izveidot savu frakciju parlamentā, jo vienā frakcijā nespēja savākt minimāli nepieciešamo vismaz septiņu valstu pārstāvjus.

Visu jaunizveidotās frakcijas pārstāvju partijas ir pret Eiropas Savienības pašreizējo migrācijas politiku un vienoto Eiropas valūtu – eiro. Kā izteicies Nīderlandes Brīvības partijas līderis Gerts Vilderss, frakcija cīnīsies ar „Eiropas islamizāciju”.

Apvienošanās rezultātā labējie spēki EP guvuši iespēju ietekmēt un pat bloķēt lēmumu pieņemšanu ES asamblejā. Bez tam jaunais statuss devis šiem deputātiem iespēju saņemt ES nodokļu maksātāju finansējumu savai frakcijai.

 

Komentāri (24)

j_zalitis 17.06.2015. 08.59

Paviesojās Kremlī, saņēma svaigas instrukcijas un apvienojās.

+4
-1
Atbildēt

2

    andrejs > j_zalitis 17.06.2015. 13.21

    Man te atbrauca kaimiņiene no Vācijas un smējās, ka arī mums drīz vien būšot kā Vācijā, kur katrā pilsētiņā ir pa mošejai.

    ———————————-

    Vienotības gaišākajiem spēkiem nekas nebūtu iebilstams. Krievu ZS un īpašo Jauno gadu jau atbalsta, kas vēl paliek – hanuks un ramadans? :)

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > j_zalitis 17.06.2015. 09.06

    Lepēna jau skaidrs, kur naudu ņēma savai politiskajai darbībai. Žēl ka tā, jo varu saprast un atbalstu Nīderlandes politiku ciņai pret Eiropas islamizāciju.

    Man te atbrauca kaimiņiene no Vācijas un smējās, ka arī mums drīz vien būšot kā Vācijā, kur katrā pilsētiņā ir pa mošejai.

    Jauka perspektīva vai ne, it seviški liberāliem.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

J.Biotops 17.06.2015. 09.41

Ej nu saproti, kas tagad skaitās „labējs”.

Cik manīts, uzskatos par ekonomiku šie „labējie” maz atšķiras no sociķiem un citiem taisnīgas pārdales trubadūriem, visādiem bezjēgas globāli patriotiskiem, nacionāli internacionāliem, konservatīvi progresīviem tautiskiem demokrātiem. Smaka visiem vienāda, tikai flakoniem korķīši daudzkrāsaini.

+5
-3
Atbildēt

10

    Bet > J.Biotops 17.06.2015. 12.16

    Ērik, kas tavuprāt ir taisnīga sadale?

    Vai tas, ka jāstrādā pēc katra spējām, vai katra patikšanas, bet jāsaņem visiem vienādi!

    Šāda sadale bremzē attīstību .

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 17.06.2015. 12.32

    Bet > kurš teica, ka vienādi?

    Tas kurš tiek pie pārdalīšanas, pats vienmēr paņem sev vairāk, kā tie, kuriem dala. Un noteikti arī daudz vairāk par to biezo asinssūcēju, kurš pūlējies, lai sadalāmo vērtību radītu. Vai tad neredzam latvju arodbosus un politikāņus? Visi tā cīnās par taisnību, ka nepārtraukti saplēšas, kad pārdalāmā pietrūcis.

    Ar tiem, kuru izpratnē ienākumu avots ir alga, ko kāds pēc kaut kāda kritērija taisnīgi vai mazāk taisnīgi nosaka, diskutēt neproduktīvi. Viņu izpratne par taisnīgumu zināma. Sekas arī.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > J.Biotops 17.06.2015. 17.28

    Cik zinu, tad kapitāla pieauguma nodoklis liekas ir 10%.

    Acīmredzot Avotiņ, Latvijā uzņēmējdarbība nav nemaz tā cieņā, kā daudzās ES dalībvalstīs un arī risks uzņēmējam ir daudz lielāks!

    pamēģini un tad redzēsi pats. Strādnieks padara darbu, ja padara noteiktā sstundās un ir miers, toties uzņēmējam miera nav pat 24 stundas diennaktī!

    Un tāpēc arī Latvijā uzņēmēju trūkst, bet strādātgriošie vai drīzāk varošie ir daudz un vairāk!

    Tā kā uz priekšu Avotiņ, kļūsti par uzņēmēju!

    Skandināvijā neapskaužu uzņēmējus, ne arī lielo algu saņēmējus ne Dānijā, kur tev atņem pusi no algas, ja esi izglītots un strādā labi apmaksātā darbā!

    Un nesalīdzini Skandināviju ar Latviju, kurā 50 gadus valdīja sociālisms un interese strādāt nebija nekāda, vismaz ne izglītotiem cilvēkiem!

    Bez tam Skandināviju nenoslaucīja un neizpostīja karš starp abiem agresoriem un neizlaupīja un neizveda produkciju uz matušku, tā iznīcinot strādāšanas jēgu! sak strādā cik gribi, vienalga dabūsi tikai talonu uz vienu paciņu sviesta!

    kam to te stāsti, Avotiņ, nekļūsti smieklīgs salīdzinot Skandināviju, it seviški Dāniju ar Latviju.

    Interesanti, kur rāvi, ka strādājošais maksā virs 50% un pat 60% darba spēka nodokļos?

    soc nod ir 10,5% un Ie ie nod, ir 24%. Man nesanāk 60%. un vēl PVN !

    Nu gan tu laid!

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 17.06.2015. 21.11

    Ērika un Andreja saskanīgā uzstāšanās pārliecinoši rāda, cik vienoti idejās un cīņā ir sociālisti ar patriotiem, atklāti kreisie ar komiski konservatīvajiem un “labējiem”. Kā vienmēr, pagātnē, tagadnē un nākotnē.

    Par skaidrību abiem pateicos. Mazliet jāpagaida, tad alga arī būs, no kādas zemes, kur visaugstāk tur taisnīguma karogu. Par ideju kopību taču vairs nav jānorāda?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 17.06.2015. 21.57

    Nu nez,vai Zviedrija mums taisās ko maksāt:D

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 17.06.2015. 11.02

    Netaisnīga sadale vienmēr būs laba augsne taisnīgas sadales trubadūriem.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 17.06.2015. 18.10

    J.Biotops Ar tiem, kuru izpratnē ienākumu avots ir alga, ko kāds pēc kaut kāda kritērija taisnīgi vai mazāk taisnīgi nosaka, diskutēt neproduktīvi. Viņu izpratne par taisnīgumu zināma. Sekas arī.

    ===========================

    Ar demagoģiju nevajadzētu nodarboties,izraujot vienu vārdu no sistēmas,kurā alga ir pieliktā darba rezultāts.Jēga jau nezūd,vai tiek runāts par algas lielumu vai pieliktā darba novērtējumu,kura rezultātā tiek atlīdzināts par pūlēm.Jautājums ir par to,kā iespējams izmērīt,cik darba pielicis darba organizators un cik tiešais darba izpildītājs.Un pēc kādiem kritērijiem var salīdzināt,cik darba pielicis ierēdnis,deputāts,skolotājs un cik galdnieks vai ugunsdzēsējs,un kāds ir šī darba rezultāts,pienesums sabiedrībai.Pēc kādiem kritērijiem iespējams salīdzināt organizatoriskā,garīgā un fiziskā darba rezultātus,vērtību,tāds ir jautājums.Visiem piedēvēt vēlēšanos novienādot ienākumus ir tīra demagoģija un problēmas trivializācija.Par to mēs varam paklausīties Ošleja un Pūces diskusiju,kur arī šīs problēmas ir smalki apskatītas:

    https://youtu.be/bQB1lupoYP8

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > J.Biotops 17.06.2015. 20.32

    Ar tiem, kuru izpratnē ienākumu avots ir alga, ko kāds pēc kaut kāda kritērija taisnīgi vai mazāk taisnīgi nosaka, diskutēt neproduktīvi

    ——————————————–

    Īstā nauda rodas biržā tirgojot Facebook akcijas, vai darbojoties jēlnaftas fjūčersa tirgū… Tie ir visu vērtību avots un tur rodas patiesie ienākumi.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 17.06.2015. 12.22

    Bet,tu varētu noformulēt,pēc kādiem kritērijiem aprēķina,kāda alga kuram pienākās?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > J.Biotops 17.06.2015. 13.59

    Bet – priekš tā ir izdomāts GINI koeficients – Latvija pēc šī koeficienta ir tuvāka Krievijai un citam Āfrikas valstīm, nekā Eiropas vecajām valstīm.

    Un runa nebūt nav par lielu algu vai mazu algu – runa ir par to, ka bagātie saņem savu naudu dividendēs ar ļoti nelielu nodokli nezinu cik tur tagad – (15-20% apmēram) un par saviem lielajiem pirkumiem arī PVN nemaksā, jo visu pērk uz uzņēmumiem, kamēr strādājošs cilvēks maksā ap 50-60% darbaspēka nodokļos un no atlikušā vēl PVN 21% par visu summu.

    Daudz taisnīgāka ienākumu pārdale ir Vācijā un Skandināvijas valstīs, kur bagātie maksā daudz lielāku ienākumu daļu nodokļos – un viņiem tikunta paliek vairāk arī pašiem balvā par savu uzņēmību un čaklumu.

    Rezultatā šajās valstīs sanāk naudiņa gan ceļiem, gan izglītībai …

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu