Levits iebilst pret īpašumu atdošanu ebrejiem • IR.lv

Levits iebilst pret īpašumu atdošanu ebrejiem

26
Egils Levits. Foto: Ieva Lūka, LETA

Citi prezidenta kandidāti pielaidīgāki

Valsts prezidenta amatam virzītais Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits uzskata, ka patlaban nav nepieciešams atkal aktualizēt jautājumu par īpašumu atdošanu ebrejiem, savukārt citi kandidāti ir pielaidīgāki, liecina viņu teiktais svētdien vakarā “LNT Ziņu TOP 10” rīkotajās kandidātu debatēs.

Runājot par Saeimas komisijās patlaban iestrēgušo priekšlikumu atdot ebreju biedrībām vairākus īpašumus, Levits norādīja, ka Latvija deviņdesmito gadu sākumā ļoti radikāli, salīdzinot ar pārējām Austrumeiropas valstīm, kur sabruka komunisms, bija atdevusi īpašumus bijušajiem īpašniekiem. Un, viņaprāt, šis process ir beidzies. Tam ir bijis savs termiņš un līdz ar to nav nepieciešams atkal šo jautājumu aktualizēt, norādīja Levits.

“Mūsu process deva iespēju atgūt savus īpašumus gandrīz vizsiem, kas nebija daudzās citās Austrumeiropas valstīs – Ungārijā, Polijā. Un tas arī bija taisnīgi,” vērtēja Valsts prezidenta amata kandidāts.

Vaicāts, ko teiktu ASV speciālajam sūtnim holokausta jautājumos, viņš norādīja, ka teiktu: jautājums ir noslēgts un bija iespējas to darīt.

Pašreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) atzina, ka apstiprinās īpašumu atdošanu, ja pie viņa kā Valsts prezidenta nonāks attiecīgs likums. Viņš atzina, ka tas varbūt nav labākais ceļš, jo iepriekš iespējas pieteikties bija visiem, taču tajā pašā laikā viņš atbalstot, ka valsts un pašvaldība var pārskatīt savus īpašumu jautājumus, ja tie pieder ebrejiem, brīvprātīgajām ugunsdzēsēju biedrībām vai Sarkanajam krustam.

Līdzīgi arī Sergejs Dolgopolovs (S) teica, ka likumu parakstīs, ja Saeima to apstiprinās. Mārtiņš Bondars (LRA) ieņēma tādu pašu pozīciju. Viņš uzskata, ka atdot reliģiskos īpašumus, piemēram, sinagogas un kapsētas, savā ziņā ir valsts pienākums.

 

Komentāri (26)

Austras koks 01.06.2015. 08.13

Krievu troļļiem un arī citiem, kam nepatīk Levits, faktiski vienīgais arguments, ko tie visu laiku apspēlēja saistībā ar Levitu, ir tas, ka viņš esot žīds un kā tā latvieši pieļaujot, ka žīds varētu kļūt par prezidentu.

Ar šo Levita paziņojumu nabaga troļļiem būs izsists arguments par Levitu kā ebreju un par Levitu kā ASV rīkojumus pildošu.

Jāskatās, kādi muļķīgi argumenti tagad nāks ārā Levita pretiniekiem, jo nekādi citi faktiski nav bijuši kā tikai par žīdu un ASV ielikteni :))

+25
-11
Atbildēt

2

    Baiba > Austras koks 01.06.2015. 09.46

    Portālā la.lv ir brīnišķīga intervija ar Viju Beinerti, kolosāli izņirgti visi Vējoņa bīdītāji. Arī par A.Ozoliņa un Vienotības izdomātajām sazvērestības teorijām, un mītu par pretrunām :-) starp Vējoni un Lembergu.

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Austras koks 01.06.2015. 09.19

    Vienu ne mazāk muļķīgu argumentu jau patiesie patridoti skandē – Levits aizstāvot netradicionālos, brrr. Kā gan tādu laist prezidentos! Un vispār tautai patīk Bondars, tikai akls neredz, ka smukāks.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

Rasma Kârkliòa 01.06.2015. 09.02

Daudzās debatēs par savu kā iespējamo Valsts prezidenta darbību un vērtībām Egīls Levits ir skaidri norādījis uz Latvijas etniski iekļaujošās pieejas labo pusi. Tā arī parādās viņa personiskā biogrāfijā: tāpat kā pirmais Latvijas ārlietu ministrs Meierovics, viņš nāk no etniski jauktas ģimenes, bet sevi identificē kā latvieti un Latvijas patriotu. Sīkāk par Egīla Levita ģimeni un darba biogrāfiju var lasīt „Mājas Viesī”, arī internetā: http://www.la.lv/un-tad-sakas-neatkariba-levits/

+21
-10
Atbildēt

0

Bet 01.06.2015. 08.43

Levits to ir paziņojis balstoties ne tikai uz likumiem, bet arī uz taisnīguma izjūtu, jo ja reiz likumi, tad visiem vienādi bez izņēmumiem!

Būtu lielisks prezidents, bet ne SC, ne ZZs, ne bondarieši ne sudrabieši to mums nepieļaus. Viņim vajadzīgs lielākais kretīns, kā izskatās tad robustais vējonis.

+15
-12
Atbildēt

6

    v_rostins > Bet 01.06.2015. 13.11

    Bet

    “Tādas mānijas”, kā NA atbalstītājiem tev nav, tu vienkārši esi gatava lekt tribunāla šķeldotajā, Dombrovska, Pabrika un pārējo zagļu un kremļjagu vietā.

    Kas tad nu vainas Ozolam, ar kuru viens no ZRP(v) nelietīgākiem mērgļiem, gazpromizators Kampars, nerīkojot konkursu pagarināja darba līgumu?

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 01.06.2015. 12.49

    Vienotībniekiem nav laika,jātaisa jauni likumi par ienākuma nodokļiem.

    Mazo algu saņēmēji, ja tie iesniegs gada ienākumu deklarāciju par 2016. gadu, saņems nelielu iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksu. Par 2017. gada ienākumiem, ar pusotra gada nobīdi, mazo algu saņēmējiem tiks kompensēts reāli izmaksātās algas samazinājums un nodokļu pārmaksa. Par 2017. gada ienākumiem mazo algu saņēmējiem no 2018. gada vidus vajadzētu sākt atdot pārmaksātos nodokļus – nedaudz virs 150 eiro par gadu.

    Šī nav ASV piemērotā nodokļu progresivitāte. Arī tas, ko ES valstu vairākumā saprot ar nodokļu progresivitāti, pie mums netiek ieviests. Ar jauno grāmatvedības un nodokļu aprēķināšanas sistēmu finanšu ministrs plāno piespiest pilnīgi visus mazo algu saņēmējus izsniegt gada aizdevumu Valsts kasei. No 2017. gada tie būs 14 eiro mēnesī, bet pēc tam vairāk. Savukārt lielo algu saņēmēji tiek atbrīvoti no pienākuma sniegt aizdevumu Valsts kasei. Šāda diskriminējoša politika tiek apzīmēta kā «solidaritātes, taisnīguma un atklātības princips».

    http://nra.lv/viedokli/juris-paiders-3/141992-diferenceta-ienakuma-nodokla-blefs.htm

    +5
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Bet 01.06.2015. 09.15

    Bet

    Noklausies, kā rižā demagoģe, Savicka apteksne, Āboltiņa, argumentē, kāpēc Levita kungu nevar atbalstīt prezidenta amatam!

    http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/saeimas-frakcijas-aizstaves-katra-savu-kandidatu-prezidenta-vele.a52071/

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 01.06.2015. 10.41

    Bet, kā tad ar tavējiem – vienotībniekiem?

    Vai tad voldiņš nevarētu uzstāties ar aicinājumu savas partijas biedriem – ievēliet Levitu! Vai arī viņa amats un finanšu stāvoklis neļauj pret lembi iebilst, jo tad bukāni izmetīs no Ventspils ostas?

    +11
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 01.06.2015. 13.59

    Bet, tātad tu atbalsti politisko tirgu – tipa – mums MP, jums VP, nevis labākais kandidāts valstij!

    Ja V gribētu, varētu pielikt zzs pie vietas, bet tad bukāni izmetīs no ostas! ai, ai, ko tad bukāne, voldiņa draudzene darīs?

    Kamēr jūs tā tirgosieties, valsts grims un grims – mums ir sūdīga MP un trurpinās būt sūdīgs VP! Šoreiz nevienu citu neizdosies vainot, ja v nobalsos par kādu citu, ne Levitu! Nākamās vēlēšanas nepārdzīvosiet!

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 01.06.2015. 12.55

    aivar, man nav tādas mānijas, kā NA atbalstītājiem, ka viss ko NA dara ir labi!

    Es jau saprotu, kāpēc Āboltiņa un daļa V balsotu par Vējoni, un gan jau to zini arī tu, ja kaut cik kaut ko saproti no politikas un kas ir svarīgāk valstij! es piemēram, nezinu, bet domāju, ka ministra prezidenta amats Vienotībai ir svarīgāks nekā prezidenta amats Levitam. Es to arī saprotu, jo dievs nedod par ministru prezidenti to Lemberga favorīti Ozolu, ar visu savu Ozolu! Kā viņi tad dalītu ES jaunos fondus. gan jau lielāko daļu uz Ventspili, lai atkal padumjā tautas daļa varētu braukt uz Ventspili un apbrīnot “lemberga spēju sakārtot Ventspili”( ar ES un valsts līdzfinansējumu)!

    Tad jau labāk lai ir Vējonis.

    +8
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu