Miris profesors Gundars Ķeniņš-Kings • IR.lv

Miris profesors Gundars Ķeniņš-Kings

25
Ekonomists Gundars Ķeniņš-Kings.

 

ASV Vašingtonas štatā aizvadītās nedēļas nogalē mūžībā aizgājis latviešu izcelsmes profesors Gundars Ķeniņš-Kings, informēja Biznesa augstskolas Komunikāciju fakultātes dekāns Andris Pētersons.

Ķeniņš-Kings dzimis 1926.gadā Rīgā. No 1966. līdz 1991.gadam bijis Uzņēmumu vadības fakultātes (School of Business) dekāns ASV Pacifika Luterāņu Universitātē.

Kara vētru aizruats, viņš 1950.gadā izceļoja uz ASV, kur pēc studijām Stanforda universitātē kļuva par ekonomikas doktoru. Ķeniņš-Kings arī konsultējis lielo lidmašīnu ražotāju “Boing”.

Ķeniņš-Kings ir viens no Rīgas Tehniskās universitātes Biznesa skolas dibinātājiem, saņēmis Spīdolas balvu un Triju Zvaigžņu ordeni.

Ķeniņš-Kings ir vairāk nekā 100 publikāciju autors, ieskaitot kādas 10 monogrāfijas un citus plašākus pētījumus. Krietns skaits no angļu valodā publicētiem rakstiem pēdējo 10 gadu laikā saistīts ar saimnieciskās attīstības un pārbūves jautājumiem Baltijas valstīs. Vairums no tiem ir publicēti žurnālos “Biznesa partneri”, “Estonian Business School Review”, “Journal of Baltic Studies” un “Kapitāls”. Viņa referāti lasīti ASV, Latvijā un citās Eiropas valstīs.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu