Bijušais NATO vadītājs: Krievija šodien ir daudz bīstamāka nekā PSRS • IR.lv

Bijušais NATO vadītājs: Krievija šodien ir daudz bīstamāka nekā PSRS

23
Anders Fogs Rasmusens. Foto: EPA/LETA

Krievija var pret citām Eiropas valstīm pielietot taktiku, kuru tā izmantojusi Ukrainā

Krievija kļūst arvien neparedzamāka un ir pret Eiropu izvērsusi hibrīdkaru, cenšoties no iekšienes destabilizēt kontinenta valstis, tāpēc Kremlis šodien ir daudz bīstamāks nekā PSRS laikos, intervijā izdevumam “Newsweek” paziņojis bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

Viņš ir pārliecināts, ka Krievija var pret citām Eiropas valstīm pielietot taktiku, kuru tā izmantojusi Ukrainā.

“Krievija ir pieņēmusi bruņojumā jaunu pieeju, kas ietver tradicionālās militārās kampaņas, daudz izsmalcinātāku informatīvo karu ar propagandas palīdzību un dezinformācijas kampaņas ar mērķi ietekmēt sabiedrisko viedokli, izmantojot finansiālos un politisko sakarus NATO iekšienē. Mēs labi zinām par radikālām labējām nacionālistu partijām, kuras atklāti simpatizē Krievijai, un dažus tādus kreisos spēkus. Tādas partijas darbojas Grieķijā, Ungārijā, Bulgārijā un Francijā,” sacīja Rasmusens.

Viņš piebilda, ka Grieķija un tās jaunais premjerministrs Aleksis Ciprs “rotaļājas ar uguni”, cenšoties spēlēt līdzi Krievijas propagandai pret Eiropu. Pēc viņa teiktā, Maskava nevar izglābt Grieķijas ekonomiku, jo tās pašas ekonomika ir sagrauta. Atēnas peldus var noturēt tikai Rietumi, sacīja Rasmusens.

Viņš arī atgādināja, ka Krievija izmanto ne tikai hibrīdkara paņēmienus, bet rāda zobus arī parastajā veidā, draudot Rietumiem ar kodolieročiem, raksta LETA.

“Pat PSRS laikos komunistiskie līderi svārstījās, vai sākt runāt par kodolkonfliktu. Bet tagad mēs redzam atklātu diskusiju. Neskatoties uz to, Krievija šobrīd ir ievērojami bīstamāka nekā PSRS. Padomju Savienība bija paredzamāka nekā pašreizējā Krievijas vadība,” sacīja Rasmusens.

“Rietumiem nevajag būt naiviem. Ir jāpadara stingrākas metodes cīņai pret hibrīdajiem draudiem. Ir vairāk jāinvestē kiberdrošībā, izlūkošanā un ciešāk jāapmainās ar informāciju starp sabiedrotajiem, lai mēs varētu nepieciešamības gadījumā labāk informēt savus speciālos operatīvos spēkus,” norādīja Rasmusens.

 

Komentāri (23)

dzeris49 16.04.2015. 08.37

Krievijas “draugiem” – kreisajiem derīgajiem idiotiem viens un tas pats “ienaidnieks” ASV, uz tā pamata arī draudzējas.

Otra grupa – tie, kas vienkārši nopirkti, te piemērs ir Šrēders, Lepēna, u.c.

Trešā – dažādi friki, galēji labējie, utt., kas jūsmo par “stigro roku”, ksenofobi, homofobi, utt.

Ceturtā – kas vienkārši baidās, un uzskata, ka labāk piekāpties Putinam, nesaprotot, ka piekāpšanās agresoru nekad nenomierina un neaptur.

Un visu kopā sanāk diezgan daudz, un to skaits pieaug, jo ES ļauj brīvi izplatīties Krievijas propagandai absurdi traktētas vārda brīvības dēļ.

Krievi par to smejas un, pilnā mērā, izmanto, paši savā valstī vārda brīvību pilnībā likvidējot.

Izklausās pēc absurda, bet, ES dogmas, reizēm, ir stiprākas par loģiku, jo loģika sen prasa simetriski ierobežot Krievijas propagandu, bet, dogmas to neļauj.

+5
-1
Atbildēt

1

    Bet > dzeris49 16.04.2015. 09.51

    Laba un precīza Krievijas novērtēšana!

    Krievija saprot tikai acs pret aci un zobs pret zobu, bet Eiropai acis aizvērtas ,un zobu vienkārši nav un Putins dara ko vēlas , patiesi pasmejot par tiem dumjajiem demokrātiem un patērētāju sabiedrību, kurai tērēšana jau asinīs bet aizsardzība- lai citi to dara!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

LoveLove 16.04.2015. 13.41

PSRS bija problēmas ar vienotu identitāti un ideoloģiju, it īpaši pirms sabrukuma, kad tās sastāvā esošās valstis aktivizēja savus neatkarības atgūšanas centienus. Krievijas antirietumu nostāja ar tās atribūtiem un instrumentiem šādā ziņā tiešām ir bīstamāka, jo ir vienota un fokusēta tikai uz ārējo ienaidnieku. Tādēļ var piekrist, ka Grieķijas premjers, piespēlējot Krievijas propagandai pret Eiropu, rotaļājas ar uguni.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu