Plineru Krievu savienības līdzpriekšsēdētāja amatā nomaina Petropavlovskis • IR.lv

Plineru Krievu savienības līdzpriekšsēdētāja amatā nomaina Petropavlovskis

8
Partijas "Latvijas Krievu savienība" līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs (no labās) un Jurijs Petropavlovskis pirms gada 8.maijā piedalās Latvijas Krievu savienības rīkotajā mītiņā "pret politisko un militāro teroru Ukrainā" iepretim Ukrainas vēstniecībai. Foto: Ieva Lūka, LETA

Krievu savienības kongresā kritizē “Saskaņu” un apsver iespēju startēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā

Par partijas “Latvijas Krievu savienība” līdzpriekšsēdētāju sestdien ievēlēts Jurijs Petropavlovskis, kurš šajā amatā nomainīja politiķi Jakovu Plineru, ziņo LETA.

Par līdzpriekšsēdētājiem ievēlēta eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka, kā arī politiķis Miroslavs Mitrofanovs. Viņi arī līdz šim bija partijas līdzpriekšsēdētāji. Savukārt līdzšinējais partijas līdzpriekšsēdētājs Pliners uz šo amatu šoreiz nekandidēja, atsaucot savu kandidatūru.

Latvijas Krievu savienības kongresā daudz kritikas tika veltīts partijai “Saskaņa” par to, ka tā neaizstāvot krievvalodīgo intereses. LKS plāno apsvērt iespēju piedalīties nākamajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, līdz kurām vēl jāgaida pāris gadi.

LKS līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka uzrunā kongresā atgādināja par “Saskaņas” līdera Nila Ušakova vizītēm uz Krieviju. Viņa minēja, ka īsu laiku pirms Saeimas vēlēšanām “Maskavā goda vietā blakus patriarham, premjeram un citiem citiem Krievijas vadītājiem nosēdina Latvijas partijas līderi”, kaut arī šī partija “demonstratīvi paziņoju, ka tā atsakās kaut ko darīt savu krievvalodīgo vēlētāju interešu aizsardzībai, bet Krieviju nosoda par Krimas aneksiju”.

Ždanoka gan konkrēti neminēja, ka runā par Ušakovu un “Saskaņu”, tāpat arī daudzi citi politiskā spēkā pārstāvji atturējās saukt konkurējošās partijas nosaukumu vārdā.

LKS politiķis Miroslavs Mitrofanovs uzsvēra, ka nepieciešams apvienot opozīcijas spēkus, lai aizstāvētu iedzīvotāju intereses lielākajās pašvaldībās. Pēc viņa domām, Rīgā valdot “varas monopols”, vērojams arī “personības kults”, līdz ar to pieaugot cilvēku neapmierinātība. Pēc Mitrofanova teiktā, vēl nepieciešams veltīt daudz pūļu, lai pēc gada atgrieztos pie diskusijām par LKS dalību pašvaldību vēlēšanās Rīgā un pieņemtu pozitīvo lēmumu par to. Politiķis piebilda, ka par šo jautājumu vēl būs jādiskutē, jo gatava risinājuma pagaidām neesot.

LKS rezolūcijas projektā pausts, ka valsts lielākā opozīcijas partija “kļuvusi par valdošā režīma daļu, tā ir pie varas Rīgā un tās intereses saistītas ar valdības partijām”. “Izveidojot mākslīgu politisko monopolu, balstoties uz darījumiem ar plašsaziņas līdzekļiem un veidojot sava vadoņa personības kultu, šī partija kategoriski atsakās kaut ko darīt savu krievvalodīgo vēlētāju interešu aizstāvībai,” pauž LKS.

Tāpat LKS piemin, ka Rīgā pieaugusi maksa par braucienu sabiedriskajā transportā, tiek apgrūtināta automašīnu kustības pilsētas centā, kā arī notiekot varas ļaunprātīga izmantošana pašvaldības pasūtījumu jomā.

LKS sola līdz gada beigām apvienot opozīcijas spēkus – partijas, sabiedriskās organizācijas un atsevišķus aktīvistus, kas spēšot īstenot “aktīvas protesta darbības valdošām partijām valsts un svarīgāko pašvaldību līmenī”.

Arī citi partijas biedri un kongresa viesi savos izteikumos neskopojās ar kritiku “Saskaņai” un tās līderim Ušakovam.

LKS sestdien pulcējās kārtējā kongresā, kurā pārvēlēta partijas vadība un diskutēts par aktualitātēm. Kongresa sākumā no 96 delegātiem savu dalību pasākumā bija reģistrējuši 67 cilvēki. LKS nav pārstāvēta Saeimā, savukārt Eiropas Parlamentā to pārstāv Ždanoka.

 

Komentāri (8)

aivarsk 22.03.2015. 15.29

Klasiska spēle “labajā” un “sliktajā” policistā! Nopratināmā un apsūdzētā lomā latviešu tauta!

+4
0
Atbildēt

1

    andrejs > aivarsk 22.03.2015. 16.12

    sliktajiem krieviem nekas nespīd, gan jau uz vēlēšanām visi (labie un sliktie) atkal būs vienā kulītē. Pieļauju, ka saraksts (ar ko baidīt latviešus) vēlēšanās viņiem būs, bet 99% tik un tā balsos par ušakistiem,

    +2
    0
    Atbildēt

    0

andrejs 22.03.2015. 16.12

p.s. vai šis pavlovskis ir ticis pie pilsonības?

+2
0
Atbildēt

0

J.Biotops 23.03.2015. 09.24

Sulaiņi aizdurvē sakāvušies par to, kam pienāks kunga pamestais grasis. Turpmāk abi līdīs no ādas laukā, lai pierādītu saimniekam, kurš tas labākais.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu