"KVV Liepājas metalurgs" velmēšanas cehs sācis strādāt testa režīmā • IR.lv

“KVV Liepājas metalurgs” velmēšanas cehs sācis strādāt testa režīmā

41
"Liepājas metalurga" velmēšanas cehā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Rūpnīcas darbības atklāšanas pasākums ir plānots marta sākumā

A/s “KVV Liepājas metalurgs” velmēšanas cehs piektdien sācis darbu testa režīmā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes loceklis Igors Kovaļenko.

“KVV Liepājas metalurgs” sācis tehnoloģisko iekārtu pārbaudes un ražošanu vienā no rūpnīcas korpusiem – velmētavā. Ņemot vērā, ka rūpnīca salīdzinoši ilgu laiku stāvējusi dīkstāvē, sākotnēji ražošana tiek atsākta izmēģinājuma režīmā, pakāpeniski palielinot tās jaudas.

“Šis ir vēsturisks brīdis rūpnīcas darbiniekiem, Liepājai un Latvijai kopumā, jo Baltijā lielākā metalurģijas rūpnīca lai gan pakāpeniski, bet mērķtiecīgi atsāk darbību. Sākotnēji ražošana velmētavā notiks izmēģinājuma kārtā, pārbaudot tehnoloģisko iekārtu iespējas. Vienlaikus līdz ar gatavību tā pāries uz pilnvērtīgu ražošanas procesu un jau gala produkcijas ražošanu,” norāda Kovaļenko.

Rūpnīcas darbības atklāšanas pasākums ir plānots marta sākumā, kad sabiedrība tiks iepazīstināta ar “KVV Liepājas metalurgs” plāniem Baltijā. Sākotnējās velmētavas ražošanas jaudas būs ap 35 000 tonnām tērauda armatūras mēnesī, nodarbinot aptuveni 550 darbiniekus.

“KVV Liepājas metalurgs” ražotnes darbības atsākšana notiks divos posmos. Pirmajā posmā tiek uzsākta darbība velmētavā. Savukārt vēlāk tiks uzsākta ražošana arī tēraudkausēšanas cehā.

Holdinga “KVV Group” uzņēmumu Ukrainā galvenie darbības virzieni ir metāllūžņu iepirkšana, pārstrāde un piegāde Ukrainā un uz eksportu, metāla ražošana, celtniecības bizness un ostu pakalpojumi. Tas ir viens no līderiem Ukrainā metāllūžņu iepirkšanas nozarē, savukārt holdinga būvapjomi gadā sasniedz vienu miljonu kvadrātmetru.

“Liepājas Metalurgs” ir “KVV Group” otrais metalurģijas nozares uzņēmums, kura darbību tā būs atjaunojusi. 2013.gadā tā iegādājās Doņeckas elektrometalurģijas rūpnīcu, bet bija spiesta atteikties no darījuma ģeopolitiskās situācijas dēļ.

Jau ir pārslēgti darba līgumi ar 221 darbinieku, kas līdz šim strādāja maksātnespējīgajā “Liepājas metalurgā”. No jauna noslēgti darba līgumi ir ar 150 darbiniekiem, bet ar 180 darbiniekiem līgumu slēgšana ir procesā.

Pieņemti tiek velmēšanai nepieciešamie speciālisti – galvenokārt ražošanas darbinieki, tehnologi, kas jau šobrīd sagatavo iekārtas darbības uzsākšanai. Līdz ar to pirmajā posmā tiks nodarbināts 551 darbinieks.

“KVV Liepājas metalurgs” jau ir iegādājusies pirmo partiju un turpmāk ik mēnesi plāno pirkt 30 000 tonnas sagatavju Baltkrievijas rūpnīcā “Belorusskij metalurgičeskij zavod” (BMZ), ziņo Baltkrievijas informācijas aģentūra BELTA.

“KVV Liepājas metalurgs” nesen jau ir veicis pirmo velmēšanas sagatavju pirkumu par vairāk nekā 12 miljoniem ASV dolāru (10,5 miljoni eiro). “KVV Liepājas metalurgs” ieinteresēts regulārā sadarbībā, lai attīstītu abus tirgus, un ir gatavs pirkt ap 30 000 tonnu sagatavju katru mēnesi.

Plānots, ka metalurģijas uzņēmumā AS “KVV Liepājas metalurgs” strādās ne vairāk par 1300-1400 darbinieku.

12.janvārī Liepājā “Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Haralds Velmers nodeva uzņēmuma atslēgas jaundibinātā uzņēmuma a/s “KVV Liepājas metalurgs” valdes loceklim Igoram Kovaļenko.

 

Komentāri (41)

Aigars Brauns 13.02.2015. 16.57

Jauki. 550 cilvēkiem būs darbs un ienākumi, valstij – nodokļi.

+12
-3
Atbildēt

8

    v_rostins > Aigars Brauns 13.02.2015. 18.12

    Aigars Brauns

    Ja tas ir tik svarīgi, kāpēc tad čekistu piesmietais izdzimtenis Dombrovskis kopā ar Zaharjinu un Lipman izvazāja LM aktīvus un kāpēc uzņēmums tik ilgi nestrādāja?

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Aigars Brauns 13.02.2015. 21.34

    sniega_roze

    LM nekur pa vidu nebija jāliek, jo tas jau bija. Domāju LM izvazāšanas un tā bez naudas atdošanas Krimas čekistu firmai sāga tika aizsākta Lubjankas kabinetos krietni vēl pirms tam, kad Zatleru uzaicināja uzlaizīt mērces paliekas no Zaharjina dzīru galda un valsts nozagšanai čeka piesaistīja Dombrovski

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    sniega_roze > Aigars Brauns 13.02.2015. 19.24

    Tāpēc, ka Eiropas tirgū metālkausētāju ir pārāk daudz. Turklāt visi vai nu pue resursiem vai tirgiem. Pa vidu ielikt metalurgu ir klasisks politbizness.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    sniega_roze > Aigars Brauns 14.02.2015. 20.32

    Un kas atmaksās valsts sniegtās garantijas un desmitiem miljonu lielās investīcijas infrastruktūrā, piem. elektrības augstsprieguma pieslēgumos?

    Sagandētās liepājnieku plaušas un toksiskie atkritumi ūdenī jau vispār ir atsevišķs temats. Šis objekts ir pilnīgs mūsdienu politbiznesa paraugs. Tie simti miljoni ir daudz par daudz 550 darba vietām uzņēmumā, kas principā nav konkurētspējīgs, un ir tikai laika jautājums, kad atkal darbiniekiem būs jāmaksā bezdarbnieku pabalsts.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Aigars Brauns 14.02.2015. 00.39

    Fikseris

    Esmu ļoti pacietīgs, varētu pat strādāt ar bērniem, kuri sirgst ar autismu LM bija valstij parāda 60 000 000 un valdības uzdevums pieskatīt valsts naudiņu. Vai iedomājies, ka Dombrovska vienīgais uzdevums bija, uzmetot valsts banku, sākartot savu neveiksmīgo biznesu? Nē, viņam bija arī jāgādā, lai valsts nepazaudētu ieguldītos līdzekļus, kas rezultātā tika izvazāti un tāpēc ir sešdesmit miljoni iemeslu, lai martena krāsnī to mūdzi sadalītu atomos.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    Fikseris > Aigars Brauns 14.02.2015. 23.42

    Nedz Finanšu ministrija, nedz Ekonomikas ministrija galvojuma izsniegšanu AS „Liepājas metalurgs” nebija plānojusi, likumprojekts par valsts budžetu 2009. gadam, kas tika iesniegts Saeimā, paredzēja valsts galvojumus tikai studiju un studējošo kreditēšanas īstenošanai. Savukārt Saeimas deputāti A.Kalvītis, V.Agešins, A.Barča, A.Bērziņš, P.Hanka, J.Lagzdiņš, U.Grava izskatīšanai 2. lasījumā iesniedza priekšlikumu papildināt likumprojektu, paredzot valsts galvojumu par AS „Liepājas metalurgs” saistībām.

    Atbilstoši 2008. gada 14. novembra Saeimas sēdes stenogrammai, sēdē tika norādīts, ka valsts galvojums par AS „Liepājas metalurgs” saistībām ir nepieciešams

    http://www.fm.gov.lv/lv/aktualitates/jaunumi/46038-galvojuma-izsniegsana-as-liepajas-metalurgs-bija-politiski-inicieta

    Tavā fantāziju pasaulē galvojumu LM izsniedza Dombrovskis. Bet realitātē tie bija Godmanis, Kalvītis, Agešins.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > Aigars Brauns 13.02.2015. 23.24

    Kāds sakars Dombrovskim ar LM? Varbūt kāds nav ievērojis, bet komunisms beidzās labu laiku atpakaļ. LM bija sava vadība un īpašnieki- nekompetenti, korumpēti, kā jau post-padomju valstī pienākas. Viņi LM arī bankrotēja. Dombrovskis bija Latvijas Republikas premjers, nevis Liepājas Metalurga īpašnieks.

    Ja Dombrovski šajā gadījumā var pieminēt, tad tikai tāpēc, ka acīmredzot jaunu īpašnieku palīdzējis atrast kurš tagad, cerams, spēs LM atdzīvināt.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    eltae > Aigars Brauns 14.02.2015. 10.34

    v_rostinam -Tāpēc ka Kanāda dos ieročus krievu tanku pārvēsšanai metāllūzņos.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

ozolnieki 15.02.2015. 17.37

sniega _roze

Šis objekts ir pilnīgs mūsdienu politbiznesa paraugs. Tie simti miljoni ir daudz par daudz 550 darba vietām uzņēmumā, kas principā nav konkurētspējīgs, un ir tikai laika jautājums, kad atkal darbiniekiem būs jāmaksā bezdarbnieku pabalsts.

……

Draugs saistīts ar metāl biznesu saka ko līdzīgu . Nedienas vairumam metāl rūpniecības uzņēmumiem pasaulē , tikai mums vēl papildus sava “biznesa “specifika ……….

+1
-2
Atbildēt

0

sniega_roze 13.02.2015. 19.23

Uzņemam laiku cik nedēļas pēc testa politbiznesa īpašais uzņēmums Liepājas Metalurgs sāks čīkstēt par dikti augsto OIK un nepieciešamību Latvijas elektrosistēmā samazināt biomasas un palielināt dabas gāzes īpatsvaru.

+4
-12
Atbildēt

10

    v_rostins > sniega_roze 13.02.2015. 20.07

    J. Biotops

    Ja čekas kājslauķi un pederasti OIK nenovirzītu Gazprom, patērētājs tā pārmaksu pat nejustu. OIK par atjaunojamiem resursiem ir neapstrīdama nepieciešamība, lai veicinātu to attīstību un mazāk barotu absolūta ļaunuma militāri rūpniecisko kompleksu.

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > sniega_roze 13.02.2015. 21.45

    Vai visi zviedri, vācieši, japāņi un somi ir muļķi un tikai Miķelsons, Žīgurs, Godmanis, Zariņš, Kampars, Dombrovskis un citi, kam sen bija jabaro tarpi, tie gudrie?

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > sniega_roze 14.02.2015. 08.16

    Biotops kā vienmēr ārkārtīgi zaļš cirtējs no pleca.Notekūdeņu attīrīšanas iekārtu saražotās dūņas joprojām pūst kur pagadās,laizdamas gaisā metānu,tās krājas čupās un bedrēs,arī ūdeni kvalitatīvi nav iespējams attīrīt,ja dūņas nav kur likt.Varētu taču izmantot biogāzes ražošanai,tomēr pie mums to pagaidām dara tikai Rīgā un Daugavpilī.Bet Biotopam viss labi,ja tās neizmanto;osta smaķeli un priecājas,ka vismaz neviens politbiznesmenis neuzvārīsies…

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > sniega_roze 13.02.2015. 22.18

    o_ja3_14

    Pēc ZRP(v) īpašnieka Savicka ieskatiem, pat pārmērīgi.

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    sniega_roze > sniega_roze 14.02.2015. 20.28

    Kopš Fortuma ienākšanas tas (biomas īpatsvars elektrības ražošanā koģenerācijas procesā) ir būtisks, moderns un klimatam draudzīgs. Ne jau par velti Krievijas draugi Ekonomikas ministra klupa virsū, ka nu lieta jāskata Satversmes tiesā.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    aivarsk > sniega_roze 15.02.2015. 18.55

    J.Biotops Nu re, viens, kurš nekādā gadījumā nav ne pederasts, ne kājslauķis, jau klāt aizstāvēt minēto zaļi-oranži-sarkano politbiznesu

    __________________________

    Vecīt, ja jau tu tik gudrs esi, varbūt izskaidro, kāpēc ar gazproma gāzi kurinātās koģenerācijas stacijas arī TEC2 saņem OIK kā “zaļā” enerģija? Kā tā varēja gadīties dombrovska valdības laikā?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > sniega_roze 16.02.2015. 07.59

    aivarsk > Dārgais kungs, uz Jūsu pieprasījumu pazemīgi paskaidroju – lasītpratējiem būtu saprotams, ka manis paustā nepatika pret OIK attiecināma arī uz tā absolūti idiotisko piemērošanu gāz-pruom produkcijai. Manā necilajā saprašanā tāda nejēdzība ir minētā politbiznesa sastāvdaļa, ko izrādās, aktīvi aizstāv arī neapšaubāmi patrioti, kuri nekādā gadījumā nav ne… (tālāk kā citējāt).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    o_ja3_14 > sniega_roze 13.02.2015. 22.00

    sniega_roze …Latvijas elektrosistēmā samazināt biomasas un palielināt dabas gāzes īpatsvaru…

    Kāpēc? Vai tad Latvijas elektrosistēmā biomasas īpatsvars ir liels?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > sniega_roze 13.02.2015. 21.17

    „…OIK par atjaunojamiem resursiem ir neapstrīdama nepieciešamība….” Nu re, viens, kurš nekādā gadījumā nav ne pederasts, ne kājslauķis, jau klāt aizstāvēt minēto zaļi-oranži-sarkano politbiznesu. Raksturīgi izsmacinātā stilā un pārliecinoši. Saimnieks lika vai pašam doļa v ģēļe?

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > sniega_roze 13.02.2015. 19.43

    OIK ir cūcība pret visiem patērētājiem un atteikšanās no tās nu nekādi nepalielinātu krievu gāzes īpatsvaru. Zaļi-oranži-sarkano politbiznesu gan apdraud, tāpēc brēksim skaļi, lai dzīvotu zaļi.

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu