Leipcigā plosās "antifašisti" • IR.lv

Leipcigā plosās “antifašisti”

11
Leipciga Vācijā. Antifašistu demonstrācijā. Foto: AFP/LETA

600 cilvēku pūlis sarīkoja nekārtības pēc trillera cienīgiem notikumiem Vācijas pilsētiņā Hāmelnē

Leipcigas centrā ceturtdienas vakarā aptuveni 600 cilvēku liels pūlis sarīkoja nekārtības. Uzbrukumus valdības iestādēm, veikalu skatlogu dauzīšanu un policijas automašīnu demolēšanu pavadīja namu sienu noķēzīšana ar antifašistiskiem lozungiem, ziņo LETA/The Local.

Vācijas policija ziņo, ka huligānu pūlis sāka pulcēties pie tiesas nama, bet pēc tam devās uz Augusta laukumu. Ceļā pūlim piepulcējās aizvien jauni “antifašisti”.

Pēc grautiņa policija konstatēja uz namu sienām lielu skaitu grafiti. Arī tādus uzrakstus kā “Tā bija slepkavība”, kas, domājams, ir norāde uz kāda eritrejiešu patvēruma meklētāja nāvi pirmdien Drēzdenē.

Laupītājs, kurš izkrita pa tiesas nama logu šonedēļ un nokļuva slimnīcā Hāmelnē, Vācijas Lejassaksijas zemē, nomira. Taču viņa ģimenes locekļi, no kuriem daži speciāli mērojuši tālu ceļu no citām valstīm, uzbruka slimnīcai, kurā viņš tika ievietots, lai atriebtos. Laupītāja ģimenes locekļu uzbrukumā Hāmelnē ievainoti 14 policisti. Pilsētiņas iedzīvotāji ir šokā par šo libāņu uzbrukumu. 26 gadus vecais vīrietis kopā ar brāli otrdien tika apsūdzēts degvielas uzpildes stacijas aplaupīšanā, izkrita pa tiesas nama septītā stāva logu, mēģinot aizbēgt.

Vandaļi Leipcigā aiz sevis atstāja arī tādus saukļus kā “Apturiet PEGIDA”, “ANTIFA” un “Pārtrauciet deportācijas”.

PEGIDA ir vāciskais akronīms no antiislamizācijas kustības “Patriotiskie eiropieši pret Rietumu islamizāciju” (“Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes”) nosaukuma. Savukārt par “Antifa” tiek dēvēta neformāla kreiso ekstrēmistu kustība, kas apvieno parasti vardarbīgi noskaņotus jauniešus, kuri sevi uzdod par “antifašistiem”.

Savā ceļā pūlis dauzīja skatlogus, nolauza ceļazīmes un mētājās ar petardēm un dūmu svecēm. Cietušo uzņēmumu vidū ir kāda frizētava un banka.

Kad ieradās policijas patruļmašīnas, jaunieši ar kapucēm uz galvas sāka mašīnas apmētāt ar akmeņiem. Pūlis tālāk devās uz Zirgu laukumu, turpinot dauzīt vitrīnas, bet vēlāk atgriezās pie tiesas nama, kam izsita aptuveni 40 logus. 

Policija aizturēja tikai trīs vandaļus, taču 204 nekārtību dalībnieku personības tikušas noskaidrotas.

Grautiņa laikā stipri cietušas trīs policijas automašīnas. Leipcigas policijas pārstāvis tīmekļa izdevumu “The Local” informēja, ka kārtības sargi turpina aprēķināt huligānu nodarītos zaudējumus.

 

 

Komentāri (11)

aivarsk 16.01.2015. 16.17

turpina aprēķināt huligānu nodarītos zaudējumus

————————–

huligāns ir tas, kurš biedē vecas tantiņas, huligāns ir tas, kurš piedzēries nāk mājās no kroga un skaļi dzied!

šie ir islamistu teroristi!

+13
0
Atbildēt

0

Putlers 16.01.2015. 19.50

Anitfašisti Vācijā iemieso visu zemisko, nekulturālo un nosodāmo. Kā var soļot pa Drēzdeni un kliegt “Bumbojot mūs atkal!” Tā dara tikai cilvēki, kuri no sirds ienīst savu valsti un tautu. Un antifašistu kustībai Vācijā pieder arī skinhedi un anarhisti, kas principā par šo kustību pasaka visu.

Es nemaz nerunāšu par Kremļa finansējumu šiem pamuļķiem.

+10
0
Atbildēt

0

lno 16.01.2015. 17.02

“Krievijas iebrukums ir neizbēgams. Vienīgais jautājums – kad tas notiks. Krievija to nekad nav slēpusi. Jau sen tā sākusi destabilizēt situāciju Gruzijā, Kazahstānā, Azerbaidžānā, kā arī Latvijā un Bulgārijā. Es uzskatu, ka nākamajos divos gados varam gaidīt šo aktivitāšu kulmināciju,” sarunā ar Polijas interneta vietni sacīja Ilarionovs. “Gribētu atgādināt, ka tieši tik daudz laika atlicis līdz ASV prezidenta Baraka Obamas prezidentūras beigām. Vladimirs Putins saprot, ka šis politiķis ir visneefektīvākais ASV prezidents vēsturē. Viņš zina, ka viņam ir jāizmanto Baraka Obamas vājums pirms nākamajām ASV prezidenta vēlēšanām.” http://www.la.lv/ilarionovs-krievijas-hibridkars-pret-poliju-un-baltijas-valstim-ir-neizbegams/

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu