Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Pēc žurnāla Charlie Hebdo redakcijā sarīkotā slaktiņa divi teroristi dodas prom no Parīzes centra, šaujot uz pirmo nozieguma vietā ieradušos policijas auto.

Nedēļas notikumi pasaulē


17 bojāgājušie islāmistu sarīkotajos terora aktos Parīzē
– tāda drūma statistika ir pēc gandrīz trīs dienas ilgušās satīriskā žurnāla Charlie Hebdo darbinieku slepkavu vajāšanas. Abi jau iepriekš ASV meklēto teroristu sarakstā esošie brāļi tika nogalināti policijas operācijā. Savukārt citam teroristam gals pienāca piektdien, kad viņš iebruka ebreju košera veikalā un sagrāba ķīlniekus. Pēc traģēdijas Francijā milzu solidaritātes manifestācijā izgāja vairāk nekā miljons cilvēku un daudzu pasaules valstu vadītāji. Francijā tagad pastiprināta drošība, ielās patrulē armija.

Eiropas Savienība Ukrainas atbalstam piešķirs 1,8 miljardus eiro, paziņoja EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers. Plānotā programma ir vērsta uz Ukrainas ekonomiskās un finanšu situācijas stabilizāciju, un tā ir jāapstiprina Eiropas Parlamentam un ES Padomei. Kopš 2010.gada šī būs jau trešā makrofinansiālās palīdzības programma Ukrainai.

Starptautiskā policijas organizācija Interpols pērn gāzto Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču (64) izsludinājusi starptautiskā meklēšanā par mantas piesavināšanos un finansiālām mahinācijām. Kā zināms, gāztais līderis uzturas Krievijā. Līdz ar Janukoviču staptautiskā meklēšanā izsludināti arī viņa dēls Oleksandrs, bijušais premjers Mikola Azarovs un vēl vairākas citas bijušās augsta ranga amatpersonas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu