Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Zolitūdes lielveikala Maxima traģēdijas lietā policija piemērojusi aizdomās turamā statusu sagruvušās ēkas būvinženierim Ivaram Sergetam (attēlā) un būvekspertam Andrim Gulbim – abi ir apcietināti. Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins informēja, ka aizdomās turamā statuss piemērots arī vienai juridiskai personai, pret kuru pieņemts lēmums vērst piespiedu līdzekli.

Gan Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks, gan EP deputāte no Nīderlandes Sofija Intvelda kritizējuši Latvijas prezidenta Andra Bērziņa izteikumus Latvijas medijā, kas vēl pastiprina vairākus maldīgus priekšstatus par gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un transpersonām (LGBT), kā arī viņu tiesībām. Bērziņš intervijā laikrakstam Neatkarīgā decembra vidū teica, ka cilvēku seksuālā orientācija nav publiski jāreklamē. Invelda ES Padomei iesniedza jautājumu, prasot skaidrot Bērziņa «homofobiskos izteikumus» un vai Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē virzīs pretdiskriminācijas direktīvas izskatīšanu.

Uzņēmums Food Union sāks piena produktu eksportu uz Ķīnu. Plānots, ka tuvāko sešu mēnešu laikā uz Ķīnu tiks eksportēts uzņēmumā ražotais saldējums, krēmsiers un saldkrējuma sviests. Janvāra sākumā Rīgas piena kombinātā pirms plānotās eksporta sertifikātu piešķiršanas auditu veica četri Ķīnas pārtikas drošības sistēmas inspektori. Viens no lielākajiem Ķīnas pārtikas ražošanas uzņēmumiem Bright Food izrādījis interesi investēt saldējuma un piena produktu uzņēmējdarbībā, kā arī Latvijas lauksaimniecības produktu ražošanā kopumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu