Tiesa apcietina visus trīs par sievietes slepkavību Rēzeknē aizturētos jauniešus (papild.) • IR.lv

Tiesa apcietina visus trīs par sievietes slepkavību Rēzeknē aizturētos jauniešus (papild.)

9
Foto: Lita Krone, LETA

Rēzeknes pusē atrasta nogalināta jauniete, par dienesta nolaidību Ķuzis atstādina tris policistus

Tiesa svētdien nolēmusi apcietināt visus trīs jauniešus, kuri tika aizturēti saistībā ar jaunas sievietes slepkavību Rēzeknē, aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis. Kā drošības līdzeklis šiem jauniešiem piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka Valsts policija aizturējusi vairākas personas par šonedēļ Rēzeknes pusē nogalinātu jaunieti, un izmeklēšanā atklāta arī policijas nolaidība.

Piektdienas pēcpusdienā Rēzeknes policijas iecirknī saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušas jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu “Audi”, bet mājās nav atgriezusies. Policisti nekavējoties izsludināja jauno sievieti meklēšanā un skaidroja viņas atrašanās vietu. Bija zināms, ka pazušanas dienā sieviete bija plānojusi tikties ar kādu paziņu.

Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar meklējamās personas pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie iepriekš rūpīgi izplānojuši slepkavību. Izmeklētāji arī noskaidroja vietu, kur noslēptas mirstīgās atliekas.

Patlaban saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos – slepkavību izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Aizturētie jaunieši – divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis – patlaban ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. 11.janvārī policija lūgs tiesu viņus apcietināt.

Viens no nepilngadīgajiem pusaudžiem, kurš tiek turēts aizdomās par sievietes noslepkavošanu, jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiskiem noziegumiem. Savukārt pērnā gada decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis jaunietim kā drošības līdzekli nepiemēroja apcietinājumu.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka policistu un iespējamā slepkavas ceļi krustojušies jau nozieguma izdarīšanas naktī. Proti, policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformējusi protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudījusi, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādājuši automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdevuši savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu VP Iekšējā drošības birojā ir sākta izmeklēšana.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sestdien, iepazīstoties ar situāciju, no amatu pienākumu pildīšanas ir atstādinājis abus darbiniekus, kuri nenoformēja policista dēlam protokolu, kā arī viņu tiešo priekšnieku un aizdomās turētā jaunieša tēvu.

Pēdējās nedēļās Latvijā notikušas vairākas slepkavības. Decembra beigās Rīgā iedzeršanas laikā vīrietis nodūra savu biedru. Decembra nogalē arī Talsos tika atrasts nogalināts vīrietis un aizdomās par šo noziegumu aizturēts kāds jaunietis.

Savukārt janvāra sākumā policija aizturēja trīs jauniešus, kuri pērn decembra nogalē mantkārīgos nolūkos nogalināja automašīnas īpašnieku, vēlāk viņa līķi paslēpjot mežā un spēkratu sadedzinot.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (9)

dzeris49 10.01.2015. 15.55

Cerams, tas nebūs kārtējais gadījums, kad visa lieta atkal izkūpēs tikai tāpēc, ka iesaistīti policisti.

Sevišķi Latgalē, bet, arī citur, tiesneši jūtami baidās ar tiem konfliktēt, vai, iespējams, vienkārši visi ir “čomi”, Latvija ir maza, manuprāt, tādas lietas vajadzētu izmeklēt un izskatīt tiem, kas dzīvo nevis nozieguma izdarīšanas vietā, bet, citā rajonā.

+11
-1
Atbildēt

0

Aigars Brauns 10.01.2015. 16.24

Lai lieta neizčākstētu, žurnālistiem vajadzetu paturēt uzmanības lokā visas norises, tā sakot, skatīties policijai un pēc tam tiesai uz nagiem.

+10
-1
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 10.01.2015. 20.49

Cerams, ka ģenerālis Ķuzis necer, ka sabiedrība Balvu mežarga lietu aizmirsusi.

+6
0
Atbildēt

1

    v_rostins > Optiskais Tēmeklis 10.01.2015. 23.57

    Optiskais Tēmeklis

    Nākošās vēlēšanās sabiedrība draudzīgi nobalsos par SC un tajā iekļautiem ZRP(v) pociem, Kozlovskis un Ķuzis paliks savos amatos un Balvu mežsarga lietu norakstīs atbirumos.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu