Krievija lidmašīnas sūta uz Ziemeļameriku, kuģus – uz Austrālijas krastiem • IR.lv

Krievija lidmašīnas sūta uz Ziemeļameriku, kuģus – uz Austrālijas krastiem

21
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Foto: ITAR-TASS/LETA

ASV pagaidām trauksmi neceļ, Austrālijas varas iestādes nogaida

Austrālija ceļ trauksmi, ka tās krastiem tuvojas četri Krievijas karakuģi, kuru uzdevums, iespējams, ir parādīt Krievijas spēku pirms G20 samita Brisbenā, vēsta „Spiegel.de”. ASV aizsardzības spēki pagaidām mierīgi reaģējuši uz Krievijas paziņojumu, ka tā nosūtīs tālās aviācijas lidmašīnas patruļās virs Atlantijas okeāna ziemeļu daļas un arī Klusā okeāna austrumos.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu trešdien paziņoja, ka tālās aviācijas lidmašīnas patrulēs gar Krievijas robežu un virs Ziemeļu ledus okeāna akvatorijas, kā arī Atlantijas okeāna ziemeļos un Klusā okeāna austrumos, Karību jūras baseinā un Meksikas līcī. Šie esot Krievijas bruņoto spēku „piespiedu” soļi pašreizējā situācijā, teica Šoigu.

ASV pārstāvis Stīvs Vorens savā atbildē paziņojis, ka jebkurai valstij ir tiesības pārvietoties starptautiskajos ūdeņos un starptautiskajā gaisa telpā. „Krievi [Meksikas] līcī patrulēja arī iepriekš, (..) tie ir starptautiskie ūdeņi,” Vorena teikto citē „Reuters”. Svarīgi ir, lai šī rīcība neapdraudētu citus un notiktu „saskaņā ar starptautiskajiem standartiem”, teicis pulkvedis.

Tikmēr īsi pirms G20 samita Austrālijā satraukumu šajā valstī raisījusi četru Krievijas karakuģu parādīšanās pie tās ziemeļu krastiem. Kuģu skaitā ir raķeškuģis „Varjag” un zemūdene „Maršal Šapošņikov”.

Austrālijas flotes pārstāvji novēro situāciju, paziņojusi Austrālijas Aizsardzības ministrija.

Austrālijas ārlietu ministre Džūlija Bišopa teikusi, ka Krievijas karakuģi atrodas ārpus Austrālijas teritoriālajiem ūdeņiem. Tas „pilnībā atbilst starptautiskajiem noteikumiem”. 

Kā vēsta aģentūra DPA, Austrālijas mediji šim notikumam pievērsuši milzīgu uzmanību, avīzes velta pat veselas lappuses tā atspoguļošanai.

 

Komentāri (21)

west 13.11.2014. 10.27

Naftas muca tēlo Ameriku. Tas priekš sava zombiju televizora.

Ja ceļ un grib stiept to, ko nevar, tad var dabūt bruku.

Mucas uzdevums ir apgādāt Eiropu ar degvielu un gāzi. Tai jāsaka dziļš paldies visiem, kas to vēl pagaidām pērk. Citādi pašu tauta sāks prasīt ēst un atkal šaus nost savus “buržujus”.

+16
0
Atbildēt

1

    Pelēkais Vilks > west 13.11.2014. 11.12

    west Naftas muca tēlo Ameriku

    ==========

    DUS (degvielas uzpildes stacija) operators “sagājis sviestā”.

    Gan jau “krivsu-lemingu mesija” palīdzēs aizvest 2015.gada 9.maijā “išaku-krivsu pūļus” uz Kaŗātavu laukumu.

    Beņkhems pievedīs “vagonus-autobusus” un visi neapmierinātie krievsi varēs veiksmīgi doties uz netālo Torņkalna staciju deportācijai uz Dižo Krivzemi.

    Līdzņemamo mantu nebūs daudz: sarkani neļķu salāti, iepuvis Rietumu banāns kreisajā kabatā, un ļergas plastmasbuķele labajā. Baraholkā iepirktu ordeņu balasts uz apmieztās žaķetes plus neaiztaisīta bikšu priekša (širinka)..

    Vatnik.jpg

    +3
    0
    Atbildēt

    0

dullaisdauka 13.11.2014. 10.34

Ļoti jauki! Lai krievs trako, jo militārā ziņā, ja neskaita kodolieročus, kuru pielietošana būtu galējais neprāts pat tam, viņa spēks ir kā melnam strazdam. Doma jau ir visai skaidra un atbilst vienai ielas huligāna mentalitātei, proti, visiem, kas mēģinās apšaubīt viņa “varenību” un neizrādīs pietiekamu “respektu”, draudēt sadot pa pauri, bet patiesība ir tāda, ka, jo vairāk viņš “plivinās” apkārt, kas, saprotams, kaut ko maksā, jo ātrāk Krievijai būs iespēja sabrukt un desintegrēties, bet rezultātā pasaulei radīsies iespēja atviegloti uzelpot.

+12
-1
Atbildēt

0

klejotājs 13.11.2014. 12.02

impotentā krievija grib radīt iespaidu, ka viņai stāv :)

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu