Žurnāls: Vācija gatava samierināties ar Lielbritānijas aiziešanu no ES • IR.lv

Žurnāls: Vācija gatava samierināties ar Lielbritānijas aiziešanu no ES

25
Angela Merkele. Foto: Toms Norde, Valsts kanceleja

Ja Kamerons turpinās pieprasīt migrācijas reformu, Vācija pārtrauks atbalstīt Lielbritānijas palikšanu ES

Vācijas kanclere Angela Merkele drīzāk samierinātos ar Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES), bet nepieļaus kompromisus jautājumā par strādnieku brīvu pārvietošanos, svētdien vēsta vācu žurnāls “Der Spiegel”.

Merkele arī paudusi bažas, ka Lielbritānija tuvojas “punktam, no kura atpakaļceļa vairs nav”, ziņo LETA/BBC.

Pirms rīkot referendumu par Lielbritānijas palikšanu ES, Apvienotās Karalistes premjerministrs Deivids Kamerons vēlas sarunu ceļā panākt jaunu vienošanos par nosacījumiem, uz kādiem Lielbritānija atrodas savienībā.

Kamerons sacījis, ka šo sarunu centrā būs jautājums par pārvietošanās brīvību, tomēr Merkele brīdinājusi, ka pārtrauks atbalstīt Lielbritānijas palikšanu ES, ja Kamerons turpinās pieprasīt migrācijas reformu, norāda žurnāls.

Šī ir pirmā reize, kad Merkele atzīst, ka Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES ir iespējama, uzsver “Der Spiegel”.

Ierosinājumu, ka ES imigrantiem ar zemu kvalifikāciju būtu nosakāmas kvotas, ierobežojot viņiem izsniedzamo nacionālās apdrošināšanas numuru skaitu, Vācijai jau ir noraidījusi, vēsta britu laikraksts “The Sunday Times”.

Kamerons tagad strādā pie plāna, lai līdz maksimālai robežai izmantotu ES noteikumus un aizliegtu imigrantu uzturēšanos, kuriem nav darba, un deportētu tos, kas pēc trim mēnešiem nespēj sevi uzturēt, norāda “Der Spiegel”.

 

Komentāri (25)

andrejs_gr 03.11.2014. 09.45

UK izstāšanās būtu ļoti slikta ziņa Latvijai, jo tā zaudētu ļoti ietekmīgu sabiedroto pie Briseles galda. Lai arī matemātiski tas palielinātu ES vienprātību, tomēr tas noteikti nestiprinātu pašu ES un tās jau tā nesevišķi lielo svaru pasaulē.

+7
-1
Atbildēt

0

J.Biotops 03.11.2014. 08.59

Zaudējot britus, ES smagi pieaugs Francijas, Itālijas un citu grieķu ietekme, tātad arī visu nokrāsu kolektīvistu mode dzīvot labi šodien uz rītdienas rēķina. Tiešām aust kaut kāda Eiropas Sociālistisko Valstu Savienība?

+7
-4
Atbildēt

4

    Ēriks > J.Biotops 03.11.2014. 09.23

    Nujā,ir taču 21.gadsimts,cilvēce kļūst arvien nespējīgāka un nabadzīgāka,vajag dzīvot otrādi,šodien vajag dzīvot slikti uz gaišās rītdienas rēķina,tik pacieties,debesīs labāki būs…

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    beta > J.Biotops 03.11.2014. 09.16

    > Biotops

    ES ilgtermiņā nav dzīvotspējīgs projekts. Tā var muļļāties, kad pasaulē miers un kārtība. Kad nāk izaicinājumi, ES neglābjami bremzē kā veca mammuce, kas mēģina uzkāpt kalnā…

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > J.Biotops 03.11.2014. 13.02

    Nē,nu ko tu,nevajag ieguldīt ne jaunu darba vietu radīšanā,ne izglītībā,ne medicīnā;gaidīsim,ka cilvēki izglītosies paši un darbavietas radīs,tajās ražīgi strādās neizglītoti,nabadzīgi,slimi cilvēki,kas dzīvo ”no rokas mutē”.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 03.11.2014. 10.31

    Ērik, pateicos par liekisko papildinājumu. Iepriekšējā komentā aizmirsu pieminēt nenovēršamo mūsu vietējo kolektīvistu sajūsmu, paldies, ka ar savu piemēru to atgādinājāt. Taisīsim tik parādus un slavēsim tos, kas aizņemto taisnīgi sadala. Ja kāds prasīs atdot – tauta zinās, ko ar tādiem darīt.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

heinrihs 03.11.2014. 09.49

Manuprāt, pēc britu aiziešanas vēl vairāk pieaugs ekonomiski spēcīgās Vācijas, nevis vārguļojošās Francijas vai Itālijas ietekme, un tas Latvijai neko labu nesola, jo Merkele ir viena no spēcīgākajām Pļūtiņa atbalstītājām un militāras intervences gadījumā diezin vai palīdzēs Baltijas valstīm vai Polijai. Lielbritānija ar augošo UKIP ietekmi arī nav nekāda Dieva dāvama

+2
-2
Atbildēt

5

    heinrihs > heinrihs 03.11.2014. 11.33

    Sliņķu, strādāt negribētāju un ceptu paipalu krējuma mērcē no debesīm gaidītāju diemžēl Latvijā diezin vai būs daudz mazāk nekā Grieķijā, jo lielākā daļa dzīvotspējīgo cilvēku ir aizbraukusi un palikuši galvenokārt visādi ēriki.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    heinrihs > heinrihs 03.11.2014. 10.50

    Es neesmu nekāds dižais ārpolitikas specs, taču Merkeles centienus aizstāvēt krievus gan esmu pamanījis ne reizi vien. Starp citu, ko nozīmē “visādas Grieķijas”? To pašu ko “visādas Latvijas” vai ko citu?:)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > heinrihs 03.11.2014. 13.10

    Heinrih,ej labāk kopā ar centrumu dežurēt pats zini kur.Ja runājam par paipalu gaidītājiem,tādus vairāk pameklējiet treknajā galā,tur tos var sastapt daudz biežāk.Kas,piemēram,ir tā pati elektrības tirgus atvēršana ar starpnieku rindu un OIKu saņēmējiem,ja ne haļava?Vai Tādu Maksimu būve pa lēto,kas krīt cilvēkiem uz galvas,un tad parunāsim par nepelnītu saražotā dalīšanu.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > heinrihs 03.11.2014. 11.10

    Heinrih – Ar „visādām grieķijām” šajā ganījumā bija domātas valstis, kuru sabiedrības savu šī brīža labklājību balsta uz nepārtrauktu aizņemšanos bez mazākās domas, ka haļava kādreiz varētu beigties. Tās, kuras aizdevējus lamā ne vien par parāda atprasīšanu, bet arī par nepietiekoši čaklu aizdošanu.

    Mūsu Latvijā arī netrūkst parādu taisīšanas entuziastu, ne politikā, ne tepat komentāros (sk. b.Ēriku lapā mazliet augstāk), tomēr vēl mazliet ceru, ka „visādām grieķijām” nepievienosimies. Tiesa, dilst tā cerība, dilst…

    (Ka Vācija krievu mīlestībā pārspētu Franciju , to pēc Šrēdera pārdošanās neesmu vairs pamanījis.)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > heinrihs 03.11.2014. 10.35

    Ar maniakālu mīlu pret Krievzemi sirgst visi mūsu iespējamie sabiedrotie, tomēr nav manīts, ka Merkele atbalstītu krievus vairāk, kā Mistrālu būvētāji franči, Itālija un visādas grieķijas.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu