Doņeckas teroristu komandieris draud Polijai • IR.lv

Doņeckas teroristu komandieris draud Polijai

25
8.septembrī Doņeckas lielveikalā iešautais separātistu "Grad" šāviņš ievainoja pircējus un izārdīja veikala plauktus. Foto: AFP/LETA

Ukrainā ieradušies 40 autobusi ar Krievijas algotņiem

Teroristu grupējuma “Doņeckas tautas republika” (DTR) komandieris brīdinājis Varšavu, ka tai ir jāpārtrauc “sūtīt uz Ukrainu ieročus”. Pretējā gadījumā mēs “ieradīsimies pēc jums”, viņš draudējis, ceturtdien vēsta Polijas Radio.

“Es gribētu vērsties ne tikai pie Ukrainas valdības, bet arī Polijas. Pārtrauciet sūtīt uz šejieni ieročus. Un tankus. Mēs to visu iznīcināsim. Un tad mēs nāksim pēc jums. Katrs, kurš iebrūk mūsu zemē, tiks iznīcināts,” cilvēks, kurš uzdevās par Givi, brīdināja videomateriālā medija “NovorossiaTV.com” tīmekļa vietnē. “Personīgi es gribētu viņiem organizēt tādus pat priekus, kādus viņi nosūtījuši DTR.”

Teroristu komandieris arī pieprasīja Kijevas “pseidoukraiņu valdībai” atvilkt karaspēku, vēsta LETA/AFP.

Kāds cits kaujinieks līdzīgus draudus Varšavai izteica septembrī publiskotā videomateriālā. Polijas Ārlietu ministrija vaikkārt noliegusi, ka Polija būtu iesaistīta kaujās Ukrainas austrumos.

Tikmēr Ukrainas austrumos ieradušies 40 autobusi ar Krievijas algotņiem, ziņo Ukrainas organizācijas “Informatīvā pretošanās” vadītājs Dmitro Timčuks.

Caur Luganskas apgabala Izvarines kontrolpunktu Ukrainā iebraukusi autokolonna, kurā pamatā bijuši autobusi ar algotņiem, kas sagatavošanas kursu izgājuši Rostovā pie Donas Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) mācību centrā.

“Pēdējo divu dienu laikā Ukrainas teritorijā iekļuvuši ne mazāk kā 40 autobusi ar kaujiniekiem, kas tikuši sagatavoti Krievijā,” norādīja Timčuks.

Savukārt Doņeckas apgabalā pēdējās diennakts laikā fiksēta divu GRU specgrupu darbība. Turklāt tur ieradusies arī 40 Krievijas algotņu grupa.

“Doņeckā fiksēta divu GRU specgrupu darbība. Pirmajā grupā ir septiņi diversiju speciālisti. Otrā grupa – pieci informācijas un psiholoģisko operāciju speciālisti. Šo grupu dislokācijas vietas apsargā Krievijas Federācijas militārpersonas,” norādīja Timčuks.

Savukārt Horļivkā, Doņeckas apgabalā, ieradusies 40 Krievijas algotņu grupa. Visi šīs grupas dalībnieki ir agrākie kauju dalībnieki.

Kopš Kijevas un promaskavisko kaujinieku starpā 5.septembrī tika noslēgts pamiers, Ukrainas austrumos nogalināts 331 cilvēks, trešdien pavēstīja ANO.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējie teroristi aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsa pretterorisma operāciju.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu