Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

7
Spēlmanis
Kristīne Simsone

 


ooo
 Spēlmanis / Lošejas. Ārzemju festivālos pirmizrādīta jau pērn, Lietuvas un Latvijas sadarbībā tapusī lente nonāk pie skatītājiem jau citā «statusā» – tā ir lietuviešu kandidāte Oskara nominācijai. Stāsts par ātrās palīdzības brigādi, kas nodevusies azartspēlēm, liekot likmes uz pacientu iespējām izdzīvot. Tas precīzi «notver» postpadomju valstīm 90.gados tik raksturīgo aukstasinīgo mešanos kapitālismā. Lai gan filma ir labi nostrādāta, stāsta ziņā pārāk maz ir atvēlēts skatītāja iztēlei un pārdomām, ja nu vienīgi arhetipiskais vēstījums par cilvēka nežēlīgo un alkatīgo dabu. No 26.septembra.

ooo Novembra cilvēks / The November Man. Klasisks, jā, arī klišejisks spiegu trilleris ar Pīrsu Brosnanu galvenajā lomā. Bez pārsteigumiem, šī filma atbilstoši politiskajai situācijai no tēmu pūralādes ir izvilkusi aukstā kara laikā aizsākto «Rietumi pret Austrumiem» tēmu. Vienkāršs Holivudas action ar uzskaistinājumiem, pārspīlējumiem un adrenalīnu. Cienu Brosnanu, kurš 61 gada vecumā ir sprauns un pievilcīgs, nevis aizelsies vīrs, kurš mēģina imitēt jaunību. No 26.septembra.

Stabilizators / The Equalizer. Asa sižeta «bojeviks» par «pensionētu» specvienības kareivi, kas iekuļas nepatikšanās, alkstot palīdzēt krievu gangsteru nolaupītai drostaliņai. Spriežot pēc recenzijām, no Stabilizatora var gaidīt pabrutālu un spriedzes pilnu trilleri, kuru no līdzinieku masas citā kategorijā paceļ aktiera Denzela Vašingtona spēle. Neesmu redzējusi. No 26.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu