ES Lietuvas goda konsula Luganskā slepkavību uzskata par teroraktu (papild.) • IR.lv

ES Lietuvas goda konsula Luganskā slepkavību uzskata par teroraktu (papild.)

43
Prokrieviskais kaujinieks Luganskā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Zeļeņecs pārstāvēja Lietuvas intereses Luganskā un tās reģionā un viņam attiecīgi bija diplomātiskā imunitāte

Eiropas Savienība (ES) Lietuvas goda konsula Luganskā Mikolas Zeļeņeca slepkavību uzskata par teroraktu, paziņojis ES augstākās ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones preses pārstāvis.

Kā norāda Eštones pārstāvis, teroristiem ir jāsaņem sods par noziegumu, vēsta LETA.

“Mēs bijām satriekti par Lietuvas goda konsula Mikolas Zeļeņeca nolaupīšanu un zvērīgo slepkavību, kuru pastrādāja nelikumīgie bruņotie grupējumi Luganskā. Mēs apņēmīgi nosodām šo teroraktu un izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem,” teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Ukrainas austrumu pilsētā Luganskā teroristi nolaupījuši un nogalinājuši Lietuvas goda konsulu, paziņojis Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

“Ar dziļām skumjām tikko uzzināju, ka Lietuvas goda konsulu Luganskā Mikolu Zeļeņecu nolaupījuši un brutāli nogalinājuši teroristi,” tviterī raksta Linkevičs.

Līdzjūtību par Zeļeņeca nāvi izteikusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, ziņo LETA/Ukrainskaja pravda.

“Mani satriekusi ziņa par Lietuvas drauga Mikolas Zeļeņeca nāvi, kurš bija patiess Lietuvas un Ukrainas ciešu attiecību atbalstītājs. Savā un visu Lietuvas iedzīvotāju vārdā izsaku līdzjūtību bojāgājuša ģimenei un tuviniekiem,” teikts Grībauskaites paziņojumā.

Kā vēsta Ukrainas mediji, Zeļeņecs bija Ukrainas pilsonis un Luganskā nodarbojās ar uzņēmējdarbību.

Viņš pārstāvēja Lietuvas intereses Luganskā un tās reģionā un viņam attiecīgi bija diplomātiskā imunitāte.

Luganska ir viena no aktīvākajām cīņu vietām Ukrainas austrumos starp drošības spēkiem un kaujiniekiem.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (43)

dace_ampermane 22.08.2014. 21.39

Čekists Olčmelis nāvīgi sarosījies! Krievu kārtējā nelietība jāpārtaisa par brīnumskaistu notikumu.

+20
-1
Atbildēt

1

Alise 22.08.2014. 21.50

Jā, ločmelis sarosījies ne pa jokam. Labāk ločmeli velti laiku saviem draugiem vatņikiem troļļiem, kas delfos raksta, pamācot viņus lai vispirms vismaz rakstu izlasa, savādāk viņi tur komentāros sevi par atklātiem muļķiem pasniedz jautājot, ko Lietuvas diplomāts vai lietuvietis Luhanskā darīja, kaut rakstā teikts, ka goda konsuls bija ukrainis, kurš Luhanskā nodarbojās ar biznesu, faktiski bija Luhanskas iedzīvotājs.

Kaut izskatās, ločmelis arī ziņu pats nelasa. Tur tak teikts, ka goda konsulam ir diplomātiskā imunitāte, tātad faktiski viņš ir diplomāts, bet ločmelis aivaram atbildē raksta ko pretēju.

Jums troļļiem ir tik svarīgi pie raksta oirmajiem ierakstīt kaut ko, ka pat neizlasāt tos, pirms rakstāt savus komentārus?

+13
-3
Atbildēt

0

dace_ampermane 23.08.2014. 12.38

Ļoti nepatīkama tēma kremlim, čekists čomelis raujas vaiga sviedros. Daudz profesionālas demagoģijas moskaļu/bandītu humānās palīdzības līmenī

+11
-1
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu