Medijs: Teroristu vadītājus Ukrainā Krievija nomaina, lai radītu mītu par pilsoņkaru • IR.lv

Medijs: Teroristu vadītājus Ukrainā Krievija nomaina, lai radītu mītu par pilsoņkaru

58
Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas premjers Aleksandrs Zaharčenko. Foto: AFP/LETA

Teroristi paziņo, ka notrieks arī EDSO misijas novērotāju izmantotos bezpilota lidaparātus

Austrumukrainas kaujinieku līderu atstādināšana no līderu pozīcijām, kas notikusi pēdējās nedēļās, varētu liecināt, ka Krievija mēģina mainīt savu taktiku cīņā par Ukrainas austrumu daļu, vēsta ASV medijs „Washington Post“. Proti, radīt iespaidu, ka tur notiek pilsoņkarš.

Rietumu eksperti un politiķi Austrumukrainas krīzes laikā Krieviju vainojuši tiešā sadarbībā un palīdzībā teroristiem, raksta „Washington Post”. „Turklāt līdz pat šim laikam nav skaidrs, cik liela ir Kremļa ietekme uz kaujiniekiem,” raksta medijs.

Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas premjers Aleksandrs Zaharčenko pēc dažām nedēļām, kad „stājās amatā”, paziņoja, ka tieši Krievija, lai atbalstītu kaujiniekus, palīgā nosūtījusi 1200 karavīrus un 150 kara tehnikas vienības. Savukārt Krievija steidzās noliegt šos apgalvojumus.

Kā raksta ASV medijs, šāda Maskavas reakcija tik asa bijusi tāpēc, ka mēģināts notušēt Krievijas saikni ar Luganskas un Doņeckas pašpasludināto republiku vadoņiem. Tā Zaharčenko, kurš nomainīja krievu Borodaju, nāk no Doņeckas. Arī Doņeckas iedzīvotājs Vladimirs Kononovs nomainījis citu Krievijas ielikteni bēdīgi pazīstamo teroristu Igoru Strelkovu.

Eksperti uzskata, ka Krievija, iespējams, vēlas nostiprināt kaujiniekus, piegādāt tiem ieročsu un dot lielāku rīcības brīvību, no vadības atceļot „savus ļaudis”.

No otras puses, Krievija cenšas atjaunot mītu par to, ka Donbasā it kā turpinās „pilsoņkarš”. „Lai kurš komandētu Austrumukrainas kaujiniekus, Ukrainas valdība tos vienalga uzskatīs par teroristiem,” uzskata Londonas Ekonomikas skolas pētniece Elija Nota.

Savukārt Doņeckas teroristu līderis paziņojis, ka nenoliks ieročus, ja netiks atzīta Doņeckas neatkarība no Ukrainas.

Jaunākās ziņas vēsta, ka Austrumukrainas kaujinieki paziņojuši, ka notrieks visus bezpilota lidaparātus, kurus izmantos EDSO novērotāju misija Ukrainā, vēsta UNIAN.

Neapbruņoti bezpilota lidaparāti EDSO misijas novērotāju rīcībā Ukrainā būs 6-10 nedēļas. Savulaik šādu lidaparātu izmantošanu EDSO misijā Ukrainā atbalstīja arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Tagad tā saucamās Doņeckas republikas aizsardzības ministrija paziņojusi, ka patur tiesības šādus lidojošus objektus „novākt”. Iemesls tam ir viens – „bezpilota lidaparātus tehniski nav iespējams identificēt, bet informācija, ko tas sagādā, var kļūt zināma Ukrainas armijai”. Vispirms tas attiecoties uz kaujinieku pārvietošanās maršrutiem.

 

Komentāri (58)

Aivars Krauklis 21.08.2014. 10.18

Ukraiņi saņēmuši krievu БМД-2 ar visiem vada komandiera papīriem – nu tīrs Ukrainas pilsoņkara dalībnieks no mums labi pazistamās 76 divizijas, tās pašas, kas stāv Suņpilī (Pskov) un gaida, kad vajadzēs atbrīvot pribaltus.

Kādus vēl vajag pierādījumus, ka pret Ukrainas valdību karo Krievija, nevis kaut kādi opolčenci?! Starptautisks noziegums vistīrākajā veidā, bet gan jau no kāda kurmīša vai cita zvēriņa uzzināsim, ka šo safabricējuši fašisti pēc Vašingtonas rīkojuma – http://www.hromadske.tv/society/v-zakhoplenikh-bmd-pid-luganskom-znaishli-rechi-ro/

Starptautiskai sabiedrībai arī netrūks līdzsvarota viedokļa – tie ukraiņi tak lieto spēku pavisam nesamērīgi – reizēm pat kādam rusopitekam trāpa!

+13
0
Atbildēt

7

    Dina > Aivars Krauklis 21.08.2014. 11.16

    : ))))

    Aha, es arī to feiku lasīju. Neazini, a kas noticis ar tiem “krievu BUK korektoriem”, kurs arī ukru čekisti “ar visiem papīriem” saņēma gūstā? Kaut kā i nedzird i nemana nekā? … : )))

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Aivars Krauklis 21.08.2014. 12.07

    Interesanta diskusija vakardienas Radio svoboda.

    http://www.svoboda.org/content/transcript/26541002.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Aivars Krauklis 21.08.2014. 11.37

    “rietumi kaut kad bija apsolījuši”

    ===

    http://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_25468.htm

    =

    Solījums laikam attiecas uz kaut kādu papildu spēku izvietošanu u. tml.

    =

    “lokālu 3. pasaules karu”

    =

    pamatīga pretruna aka “nopirkt baltu melno kleitu”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > Aivars Krauklis 21.08.2014. 11.40

    “Aha, es arī to feiku lasīju. ”

    ===

    Ukraiņi savās ziņās bieži kļūdās un reizēm šo to arī piemelo, bet šie vismaz nemelo nepārtraukti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Aivars Krauklis 21.08.2014. 10.53

    > Biotops

    Emocionāli tā ir, kad redzi kliedzošu netaisnību, gribas ātrāk to likvidēt.

    Domāju, ka problēma slēpjas tur, ka

    1/ putlers ir mērkaķis ar automātu, viņš nedomā racionālās kategorijās. To pierāda kaut vai pēdējie idiotiskie gājieni ar pārtija importa aizliegumu, kas pēc nedēļas jākoriģē, jo neviens ne par kādu procesu un risku analīzi pieņemot valstij būtiskus lēmumus, laikam, ausī nav dzirdējis…

    2/ rietumi kaut kad bija apsolījuši, ka NATO uz austrumiem nepaplašināsies un nu vēl mēģina pieturēties pie kādreiz dotā solījuma. Palīdzību Ukrainai jebkādā taustāmā veidā putlerēns uztvers kā apdraudējumu, tālāk skat. punktu 1 un punktu 3.

    3/ putlerēnam nagi niez provocēt izraisīt lokālu 3. pasaules karu, pie tam ar lielām cerībām, ka karš notiks Ukrainas teritorijā un pilnīgi izpostīs to kā valsti.

    Tomēr ceru, ka ar Polijas un Lietuvas kopīgiem spēkiem tiks atrasts kaut kāds pieņemams risinājums kā palīdzēt Ukrainai. Pirmie pumpuriņi:

    http://glavnoe.ua/news/n188239

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Aivars Krauklis 21.08.2014. 12.00

    > Biotops

    Un tomēr. Neuzskatu putlerēnu par gudru un tālredzīgu. Viņš valsti NAV PACĒLIS, viņš valsti ir NOLAIDIS.

    Cita lieta, ka iespējams viņš ir kauls no kaula, visa krievzeme ir viens mērkaķis ar automātu jeb kā citi to sauca ļaunuma vai nenovīdības un naida impērija.

    Tas, ko dara putlers, neliecina par gudrību, tas liecina par visparastāko autoritārismu. Autoritāristi ir tie, kas spēj ātri pieņemt lēmumus, šai ziņā (lēmumu pieņemšanas ātrumā) putlers tālu pārspēj lēnos rietumniekus, kas vēl piedevām, ilgstošas mierīgas eksistences apstākļos, aizmirsuši par kaut kādiem tempiem svarīgu jautājumu risināšanā.

    Vēl, uzskatu, ka putlers ar lielāko prieku pakarotu pa Ukrainu, sagrautu tur infrastruktūru pēc iespējas pamatīgāk. Un neizslēdzu, ka to viņš var vēl izdarīt… Attur viņu tikai bidlostānas māla kājas.

    Nu nav viņš gudrs, viņš ir tikai izlēmīgs. Bet pieņemto lēmumu kvalitāte gan novedīs Krieviju bezdibenī…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 21.08.2014. 11.16

    Beta, problēmas ir pavisam citur –

    1. Putlers tieši NAV pērtiķis, bet ir gudrs un tālredzīgs, Krievzemei absolūti adekvāts vadonis, savas tautas dziļāko ilgu izpratējs un īstenotājs, tāpēc sīkas kļūdas uz diženo sasniegumu (Krimnaš „…i Pribalķika tōže” – kviec viņa partijas biedrs Gazmanovs) nav būtiskas. Ja nu tajā zemē ir kādi pērtiķi, tad ne viņš. Kamēr tautas gribas izpilde ritēs veiksmīgi, vadonis baudīs masīvu atbalstu. Ja nu nepaveiksies, tad gan di…bens maksās un galva ripos, bet ne viņš tāds pirmais, ne pēdējais.

    2. Neviens, kam vara un tiesības kaut ko solīt par NATO (ne)paplašināšanu, neko krieviem solījis nav, runas par solījumu ir viņu pašu sacerēta ņebiļina, daļa no baikas par vispārējo pasaules agresiju pret svēto narod bogonōsec.

    3. „Lokāli 3.pasaules kari” – nav iespējami. Toties ir iespējam „sobirāņije zemeļ” un „vstavāņije s koļen”, abi divi – ne bez apkārtējās pasaules līdzjūtīgas izpratnes un klusa atbalsta.

    Bet kurmītis ar savu „lašiju” gan ir burvīgs – tik steidzīgi apstiprināja manu necilo ierakstu. Paldies, dārgais, pišī ješčō!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 21.08.2014. 09.14

Es gan domāju, ka tie krievu bandītu līderi vairs nevar noturēt sagrābto un jau parbijušies, tāpēc putļers liek jaunus bandītus vietā. Ka nekā ukraiņu armija iet strauji uz priekšu un putļeristi var tikt patriekti no Ukrainas. Putins izskatas ir panikā, jo ar ko lielīsies savās preses konferencēs, bet ši nāves spēlīte viņam acim redzot patīk, jo sakrīt ar krievu mentalitāti.

+7
0
Atbildēt

3

    janis17 > austrisv 21.08.2014. 22.27

    Nez kas darās dp un sabā? Nez kad tur tie sāks mukt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Ludmila > austrisv 21.08.2014. 09.59

    Ino

    Rus tausta rietumu pacietību . Un acīm redzmi vēl var droši pārkāpt ieprieks it kā sarkanās līnijas . Rietumi taču redz gan uz semes gan satelītos kā bruņu tehnika pāriet robežu , kā no rus teritorijas patstāvīgi un pamatīgi apšauda Ukrainu .

    Lai gan tad kad Mariupol bija bruņu tehnika jau domāju viss , sauzemes koridors uz krimu izcirsts . Tomēr Ukraiņu armijai izdevās stipri sašaurināt teroristu valdījumus ..vismaz pagaidām .

    Vienā rakstā bija minēts ja rus aprīlī būtu nedaudz drošk rīkojusies tad Novorosija naš . Jo tajā brīdī uraiņu armija reāli bija sabrukusi drošibas dienesti drīzāk strādāja rus labā , milicia donbasā pamatā rus virzienā domājoši .

    Šos teroristus piebremzēja vien daži simti ukraiņi ( milicija , armija , nac gvarde ) . Pa šo laiku ukraiņu patriotisms ir daudzkārt audzis, un ievērojami palielinājusie karot gribētāu skaits . Ar rietumiem ra nav sabojātas atiecības .Spēka struktūras attīrās no nodevējiem ( pats galvenais ukraiņu drošibas vecis savulaik bija ar rus pilsonību un ar tagad aizbēdzis uz ruslandi )

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    dro > austrisv 21.08.2014. 09.17

    Bet.Nepavisam nav tik rožaini. Krievija piegādā modernu bruņojumu, t.sk. smago tehniku. Teroristi Donbasu pasludinājuši par Staļingradu, bet Ukraina grib saglabāt pilsētas infrastruktūru un tās iedzīvotāju dzīvību.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 21.08.2014. 13.17

krievu caram puķinam derētu palasīt “Teika par Igora karagaitu” Tur ir par to kā Igors cīnijās ar polockiešiem un kā tur beigās iznāca.

kā lai saucam par “episku varoni” kņazu Igoru, kura godkāres un stratēģiskās paviršības dēļ “žēlaba auļo pa Rusu zemi” un ” drosmīgos Rusu pulkus vairs neuzcelt”, bet pats kņazs “no zelta segliem iesēdies verga seglos”? Ar šā teksta “valstisko nozīmi” vēl šodien tirpina un tirda skolēnus.

grāmata iznākusi Ulda Bērziņa un Knuta Skujenieka tulkojumā

+5
0
Atbildēt

1

    dro > dace_ampermane 21.08.2014. 14.04

    Возле села Георгиевка Лутугинского района Луганской области силы антитеррористической операции захватили две российские бронемашины БМД-2. В одной из машин найден пакет документов – от водительских прав до военных документов. Личный состав и машина приписаны к воинской части №74268 первой парашютно-десантной роты Псковской дивизии ВДВ. Среди вещей найден личный планшет командира взвода гвардии лейтенанта Попова. Экипаж покинул боевую машину.

    žēl, ka atkal notriekta Ukrainas lidmašīna.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu