Doņeckas "tautas republikā" ieviests nāvessods • IR.lv

Doņeckas “tautas republikā” ieviests nāvessods

14
Militāristu sašauta ēkas siena Seļezņovkā. Foto: EPA/LETA

Likumdošanas humanizācija notiks pēc tam, kad reģionā beigsies karš

Teroristu grupējums “Doņeckas tautas republika” (DTR) apstiprinājis kriminālkodeksu, kurā paredzēts nāvessods, pirmdien paziņoja grupējuma preses centrs.

“Republikas” ministru padomes prezidijs pieņēmis lēmumus “Par DTR Kriminālkodeksa apstiprināšanu” un “Par DTR kara tiesām”, vēsta LETA/Lenta.ru.

“Tautas prasība – novērst noziedzīgo darbību. Lai to panāktu, ir jāsper radikāli soļi, kas būtu balstīti juridiskos nosacījumos,” sacīja grupējuma “vicepremjers” Vladimirs Antjufjejevs.

Varasiestādes ķersies pie likumdošanas humanizācijas pēc tam, kad reģionā būs beidzies karš, sacīja Aleksendrs Karamans, vēl viens grupējuma “vicepremjers”.

Par pamatu DTR Kriminālkodeksam ņemta Krievijas Federācijas likumdošanas bāze un nāvessods tur ir paredzēts par ļoti smagiem noziegumiem, paskaidroja grupējuma “premjers” Aleksandrs Zaharčenko.

Krievijā kopš 1997.gada noteikts nāvessoda moratorijs, tomēr nacionālajā likumdošanā šis jēdziens ir saglabājies.

Ukrainas medijos iepriekš parādījusies informācija par “tautas republiku” atbalstītāju sodīšanu ar nāvi. Sodus izpildījuši lauka komandieri.

No šiem ziņojumiem vairāki nav apstiprinājušies, tomēr pašu nošaušanas faktu vēlāk atzina bijušā DTR “aizsardzības ministra” Igora Girkina padomnieks Igors Druzs. Šādu praksi viņš skaidroja ar “kara laika likumiem”.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem – Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luganskā.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (14)

oktaavs 18.08.2014. 16.42

Tas bija domāts pašā bandītu grupējuma ‘Doņeckas republika” iekšienē un pret tiem, kurus viņi noķers un izdomās nošaut ?

Vēsture parasti un salīdzinošī ātri visu apgriež otrādi.

+11
0
Atbildēt

0

buchamona 18.08.2014. 18.10

Teroristu grupējums “Doņeckas tautas republika” (DTR) apstiprinājis kriminālkodeksu, kurā paredzēts nāvessods…+++ kā tad viņi tagad – lielā pacilātībā apšaus viens otru, jeb masveidā paši nošausies? :) Bet, ja nopietni, Doņecka, tā šobrīd ir elle

+11
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 18.08.2014. 17.38

šodien ar grad tipa laadiņiem apšaavuši miermiiliigos iedziivotaajus , savus pašpasludinaataas republikas pavalstniekus , to sauc par naaves sodu? http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/522588-prokrieviskie_kaujinieki_ukraina_apsauda_beglu_kolonnu_daudz_nogalinato

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu