FT: Daļa Krievijas "palīdzības konvoja" automašīnu ir pustukšas (papild.) • IR.lv

FT: Daļa Krievijas “palīdzības konvoja” automašīnu ir pustukšas (papild.)

63
Krievijas pretgaisa aizsardzības tehnikas auto Rostovā netālu no KRievijas-Ukrainas robežas. Foto: EPA/LETA

Rietumvalstu žurnālisti pirmoreiz ierauga, kā Krievijas militāristi pārkāpj Ukrainas robežu

Daļa no Krievijas sūtītā “palīdzības konvoja” kravas automašīnām ir pustukšas vai teju pilnīgi tukšas, vēsta britu laikraksta “Financial Times” korespondente.

Vairāki rietumvalstu preses pārstāvji seko līdzi Krievijas balto kravas automašīnu konvojam. Piektdienas rītā vairākiem žurnālistiem bija iespēja apskatīties konvoja kravu.

“Šorīt mēs pārbaudījām vairākas konvoja automašīnas. Vairums no tām ir tukšas, kā šī,” vēsta FT korespondente Kurtnija Vīvere, savā tvitera kontā publicējot fotoattēlus ar pustukšajām kravas kastēm, ziņo LETA/UNN.

“Vēl viena ir gandrīz tukša. [Pavadošie] Krievijas avārijas dienesti apgalvo, ka viņi gribēja rezerves kravas automašīnas gadījumam, ja kāda salūztu,” raksta žurnāliste.

Savukārt Ukrainas pusei nav izdevies sākt Krievijas sūtītā “palīdzības konvoja” apstrādi uz robežas, jo tai nav iesniegti nekādi pavaddokumenti, ne arī kāda dokumentācija no Sarkanā Krusta, vēsta Ukrainas mediji.

Līdz robežpunktam Krievijas pilsētā Doņeckā atbraukusi tikai daļa no 280 kravas automašīnu lielās kolonnas. Pēc Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas ziņām, 80 kravas automašīnas “Kamaz” vēl joprojām atrodas pļavā izveidotā stāvlaukumā aptuveni 35 kilometru attālumā no Krievijas Rostovas apgabala pilsētas Doņeckas.

Vairāki rietumvalstu mediju žurnālisti ceturtdien paši savām acīm novērojuši, kā Krievijas militārā tehnika pārkāpj Ukrainas robežu un iebrauc citas valsts teritorijā it kā tā būtu ikdienišķa nodarbe, vēsta „Ukrainskaja pravda”, atsaucoties uz „The Telegraph”

23 bruņumašīnas pārbrauca pār Ukrainas roebžu, raksta vācu “Der Spiegel”. Savukārt Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs piektdien Eiropas Savienības ārlietu ministru ārkārtas sēdē paziņoja, ka Ukrainā iebraukušas 70 Krievijas armijas karatehnikas vienības, vēsta Dw.de.

Apstiprinājusies informācija par Krievijas bruņutransportieru un kravas automašīnu kolonnas iebraukšanu Ukrainas teritorijā, piektdien paziņoja Ukrainas pretterorisma centra štābs.

“Izlūkošana apstiprināja, ka bruņutransportieru un militāro kravas automašīnu “Ural” kolonna šķērsojusi robežu un caur slēgto robežpunktu “Izvarino” iegājusi mūsu valsts teritorijā,” paziņoja štābs. “Izlūkošana arī apstiprina, ka uz tehnikas bija Krievijas numuri un atpazīšanas zīmes.

Saskaitīt precīzu bruņutehnikas un kravas automašīnu skaitu pagaidām neizdodas, taču šī kolonna ir neliela. Pēc sākotnējiem datiem, kravas automašīnās ir arī bruņoti karavīri.”

Par Krievijas bruņutehnikas iebrukšanu ziņoja rietumvalstu žurnālisti, kas sekoja līdzi Krievijas nosūtītajam “humānās palīdzības” konvojam, kurš apstājies netālu no Ukrainas robežas.

Laikraksta “The Guardian” korespondents Šons Volkers ceturtdienas vakarā tviterī rakstīja, ka “tikko kļuvu par liecinieku tam, kā Krievijas bruņutransportieru un mašīnu kolonna ar oficiālo Krievijas militāro simboliku šķērsoja robežu ar Ukrainu”.

“Droši vien tas noticis uz kādu laiku. Lai gan ir dīvaini to vērot,” raksta Volkers. Turklāt, kā atzīmē žurnālists, neizskatās, ka šis ir negaidīts iebrukums, bet gan ikdienišķa lieta.

Līdzās auto kolonnai ar „humāno palīdzību” brauc arī zenītraķešu „Buk” komandpunkts. Par to stāsta žurnālists Endrjū Rots „The New York Times”.

Savukārt žurnālists Timurs Olevskis telekanālam “Hromadske TV” pastāstīja, ka kolonnā ir aptuveni 50 bruņutransportieri. Kolonna sākumā devusies robežpunkta “Izvarino” virzienā un “tad pazudusi laukos”.

Krievijas Federācija būs atbildīga par to, lai teroristi, kuri atrodas noteiktos Luganskas apgabala rajonos, neuzbruktu Ukrainas iniciētās humānās palīdzības kravām, kuras devušās uz izpostīto reģionu, un arī Sarkanā Krusta pārstāvjiem, paziņojusi Ukrainas Ārlietu ministrija.

Ukrainas pretterorisma spēki “tur tēmeklī” šoseju M-04, kas padara neiespējamu Krievijas “humānās palīdzības” nogādāšanu Luganskā, vēsta organizācijas “Informatīvā pretošanās” koordinators Dmitro Timčuks.

“Pretterorisma operācijas spēku uguns kontrole pār šosejas M-04 posmu padara neiespējamu Krievijas “humānās palīdzības” piegādi šim apdzīvotajam punktam gadījumā, ja Krievija centīsies nelikumīgi ievest to pa kaujinieku kontrolēto teritoriju, rupji ignorējot Sarkanā Krusta, Ukrainas un starptautiskās sabiedrības prasības,” savā “Facebook” lapā raksta Timčuks.

Vienlaikus kaujinieki iesaistījušies sīvās cīņās, lai atgūtu kontroli pār stratēģiski svarīgajiem ceļiem Donbasā.

(papildināta no sākuma)

 

 

Komentāri (63)

ligakalnina 15.08.2014. 10.08

Tas jau nav nekas jauns, bet, pirmo reizi, kolona iebrauca ar Krievijas numuriem, pie kam, līdzi veda arī Buku.

Gaidīsim, kad notrieks vēl kādu civilo lidmašīnu.

+16
-1
Atbildēt

3

    Linda Deičmane > ligakalnina 17.08.2014. 10.30

    Labinieks! Tukši plaukti un nodokļu paaugstināšana.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 16.08.2014. 19.12

    …Krievijas deputātu gaušanās par ieviestajām sankcijām un to sekām:

    https://www.youtube.com/watch?v=bkA0U60LA9o

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > ligakalnina 15.08.2014. 20.18

    Gribi stāstu ?

    Runā, ka automašīnas ir aprīkotas ar labi noslēptiem raķešu uztveršanas raidītajiem, lai var nekļūdīgi trāpīt no Krievijas teritorijas. Visi kolonnas autovadītaji esot zaļie gurķi, kuru vecākiem pēc dēlu nāves pienāktu pavēste par varoņa nāvi cīņā ar ukraiņu ” fašistiem”.

    Degošas baltās “palīdzības” mašīnas sevišķi iespaidīgi izskatītos TV ekrānā. Kas tajās bija, vai nebija – tas nav svarīgi, jo nekāda īsta “humanā palīdzība” pat neesot paredzēta.

    Īsāk sakot, tiekot gatavots kārtējais TV propagandas zombiju šovs ar jauniem līķiem un asiņainu “patriotismu”. Gan jau iebarotā tauta atkal norīs.

    Stāstu dzirdēju tramvajā no vienas ļoti aizdomīgas tantiņas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 15.08.2014. 10.30

Nekāda pārsteiguma – kremlinu izdarības pavada blīva dezinformācija. Kurmelis pārspēj centībā pat maizes devējus.

+16
-1
Atbildēt

3

    gundega_heiberga > gundega_heiberga 15.08.2014. 16.30

    Reizēm kurmeļa texti mudina domāt, ka zemestārpi un sliekas arī gājuši secen, jo aklais dzīvnieciņš nokļuvis sūdu bedrē.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ILZE > gundega_heiberga 15.08.2014. 16.38

    eiserts

    Reizēm kurmeļa texti mudina domāt, ka zemestārpi un sliekas arī gājuši secen, jo aklais dzīvnieciņš nokļuvis sūdu bedrē.

    ______________

    Antonijas ielas nama kanalizācijas žurka, ar kļičku “kurmītis”, pārsvarā sūdus arī ēd.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > gundega_heiberga 15.08.2014. 13.40

    eiserts Nekāda pārsteiguma -…Kurmelis pārspēj centībā pat maizes devējus….

    ======

    Slieku un zemestārpu devējus.

    Maizi šitiem trrrroļļiem neredzēt, kā sava pakaļgala spalvu.

    Arī vieglākai miršanai paredzēto “100g šnapstu” kuŗu Ziemeļu (Somu-krievu) kaŗa laikā izsniedza apdauzīto šarikovu tūkstošiem, nozags šarikovu bērni un mazbērni…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Ivars Ozols 15.08.2014. 11.02

Tagad var piezīmēt vēl klāt pa priekšu braucošus lielgabalus un bruņutransportierus.

http://pbs.twimg.com/media/Bu2x9EKIgAEZeE-.png

+15
0
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu