Ceturtdien Rīgas Doma dārzā demonstrēs Hičkoka filmu "Ziemeļi ziemeļrietumi" • IR.lv

Ceturtdien Rīgas Doma dārzā demonstrēs Hičkoka filmu “Ziemeļi ziemeļrietumi”

31
Kerijs Grants filmā "Ziemeļi ziemeļrietumi". Foto - IMDB

Pirms filmas kinozinātnieces Ditas Rietuma stāstījums

Šovakar, 14.augustā ciklā “Dzelzceļš un kino” Rīgas Doma dārzā kinolektoriju “Vilciens Alfreda Hičkoka daiļradē” piedāvās kinokritiķe, teorētiķe Dita Rietuma. Lektorija apmeklētājiem tiks demonstrēta Hičkoka filma “Ziemeļi ziemeļrietumi”. 

Britu režisors Hičkoks ir viens no ietekmīgākajiem pasaules režisoriem, kura atklātā “spriedzes formula” joprojām baro jebkuru no Holivudas spriedzes filmu veidotājiem. Arī ar vilcieniem trilleru ģēnijam Hičkokam ir bijusi vistiešākā saikne, vilciens kā nozīmīgs tēls ir izmantots vairākās meistara filmās: gan vēl Lielbritānijas periodā uzņemtajā “Lēdija izzūd”, gan viņa Holivudas periodā tapušajos šedevros “Svešinieki vilcienā”, “Ziemeļi ziemeļrietumi” un “Šaubu ēnā”. 

Lektorija sākums – plkst.21.30. 

Nākamnedēļ, 20.augustā, kinolektorijā “Vilciens kā metafora kinematogrāfā” runās Dāvis Sīmanis, tiks demonstrēta filma “No Krievijas ar mīlestību”. Pēdējais šī cikla lektorijs plānots 28.augustā, kad kinolektorijā “Uzmanību, galvenajā lomā: vilciens” uzstāsies Jānis Putniņš un tiks demonstrēta Džona Frankenheimera filma “Vilciens”. 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu