NATO: Ukrainas neatļautas palīdzības kravas ir drauds suverenitātei (papild.) • IR.lv

NATO: Ukrainas neatļautas palīdzības kravas ir drauds suverenitātei (papild.)

29
Krievijas "humānās palīdzības" kravas auto kolonna naktī pirms došanās ceļā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Medijs: Krievija humānās palīdzības kravā ved paslēptus “Grad” raidītājus

Starptautisko humāno palīdzību Ukrainai jānogādā Sarkanā Krusta organizācijai, kas to saskaņo ar Kijevu. Jebkurš cits scenārijs jāuzskata par draudu Ukrainas suverenitātei, uzskata NATO bruņoto spēku Eiropā komandieris Filips Brīdlovs.

“Jebkura humānā misija Ukrainā ir jāsaskaņo ar Kijevu un to pilnībā ir jākontrolē starptautiskai organizācijai, piemēram, Sarkanajam Krustam. Viss, kas atrodas ārpus šiem rāmjiem, tiks uzskatīts par uzbrukumu Ukrainas suverenitātei,” paziņoja Eiropas spēku komandieris.

Savukārt Sarkanais Krusts paziņojis, ka nepieņems Krievijas sūtīto “humānās palīdzības” kravu, ja auto kolonna Ukrainā iebrauks caur Ukrainas robežsargu nekontrolētajiem austrumurobežpunktiem, vēsta “Ukrainskaja pravda”.

Sarkanā Krusta ģenerālsekretāre Ukrainā Alla Habarova trešdien paziņoja: “Ja krava ienāks caur Izvarino vai citiem robežpunktiem, kurus nekontrolē Ukrainas puse, Sarkanais Krusts to nepieņems.”

Krievijas tā saucamās humānās palīdzības kravā, ko uz Ukrainu ved 280 kravas automašīnas no Piemaskavas pilsētas Narofominskas, esot paslēptas raķešu sistēmas “Grad” palaišanas raidītāji, trešdien vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN.

Automašīnu kolonna tuvojas Ukrainas robežai. Ukrainas varas iestādes jau paziņojušas, ka kravu pēc muitošanas pārkraus Sarkanā Krusta automašīnās, lai nogādātu Austrumukrainā. Savukārt otrdienas vakarā Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Krievija neļaus pārkraut kravu, tikai ļaus nomainīt automašīnu numurus uz Ukrainas numuriem.

Nule Ukrainas aizsardzības ministrs Arsēns Avakovs paziņojis, ka Krievijas “humānā” krava netiks ielaista Harkovas apgabalā, kurp tā devusies. “Cinisku agresora provokāciju mēs nepieļausim savā teritorijā,” vēsta Avakovs.

Starptautiskā Sarkanā Krusta pārstāvis Andrē Leršs paziņojis, ka organizācija joprojām no Krievijas nav saņēmusi informāciju par kravu saturu, ziņo “Ukrainskaja pravda”.

Par “humānajā” kravā it kā paslēptajiem raidītājiem sistēmas “Grad” palaišanai UNIAN pavēstījis pilsoniskās kustības “Prava sprava” vadītājs Dmitrijs Sņegirevs. Viņš stāstījis, ka šo informāciju saņēmis no avotiem, kas tuvi pašpasludinātās Luganskas tautas republikas vadībai.

“Kā kļuvis zināms no drošiem avotiem, mašīnās, kas ved Krievijas humāno palīdzību, paslēpti sistēmas “Grad” palaišanas raidītāji. Šai karavānai iebraucot Luganskā, tā nokļūs Krievijas specdienesta apšaudē, bet atbildība par to būs jāuzņemas Ukrainas Nacionālai gvardei,” teicis Sņegirevs.

Viņš arī paziņojis, ka 12.augustā Krasnodonā notikusi kaujinieku sanāksme, kurā spriests par humānās palīdzības kravas karavānas maršrutu un cik tajā atrodas raidītāju. Sanāksmē piedalījušies astoņi cilvēki.

Pēc Sņegireva domām, vēl viens netiešs pierādījums, ka šī palīdzība nav tīra, ir tas, ka Krievija atteikusies izmantot Sarkanā Krusta automašīnas kravas pārvešanai.

Vēl tiek norādīts, ka par Krievijas kārtējo provokāciju liecinot arī tas, ka Krasnodonā pie Krievijas-Ukrainas robežas notikusi kaujinieku komandieru un Krievijas specdienesta pārstāvju – kopumā 18 cilvēku – sanāksme.

Turklāt Luganskā, tieši uz turieni paredzēts nosūtīt palīdzības kravas, novērota kaujinieku aktivizācija – viņi apšauda “zaļo koridoru”, kas izveidots civiliedzīvotājiem, lai paglābtos no apšaudēm, liek šķēršļus tiem iedzīvotājiem, kuri vēlas pamest sabombardēto vietu.

Krievijas palīdzības kravas auto kolonna šonakt iebrauca Krievijas pilsētā Voroņežā un jau ir ceļā uz Belgorodu.

(papildināta ar jaunāko informāciju no sākuma)

Komentāri (29)

ligakalnina 13.08.2014. 12.41

Jābūt sevišķi neadekvātam, lai, vēl narvien, ticētu Krievijas labajiem nodomiem.

Protams, tā ir provokācija, un, cerams, Ukraina to saprot, un darīs visu, lai šī kolona netiktu pāri robežai.

Saprotams, arī tad Krievija uzkurinās histēriju, bet, Ukrainas zaudējumi būs daudz mazāki, nekā tad, ja šī kolona nokļūs pāri robežai, un provokācija tiks sarīkota Ukrainas teritorijā, jau pati šīs kolonas atrašanās Ukrainā jau ir provokācija un Krievijas “varenības” demonstrācija, kur nu vēl dažādu provokāciju iespējas Ukrainas teritorijā.

+16
0
Atbildēt

1

    Dina > ligakalnina 13.08.2014. 16.45

    Sevišķi neadekvātam vai pilnīgā pālī kopš dzimšanas, lai neticētu. Lai gan – tev neviens arī neprasa akli ticēt. Pietiek paņemt rokā vēstures grāmatu un palasīt. Tad varbūt attapsi, ka esi palaidis garām tādu sīkumu, kā tīri VĒSTURISKU fakstiņu, ka tā bija tieši Krievija, kura izveda no Latvijas PSRS armiju 1994. gadā. Tas laikam tev tajā delīrija dvingā būs paslīdējis kaut kā garām. Varu tikai izteikt līdzjūtību taviem radiniekiem … :)

    P.S. Pro-rietumnieciskais fašistu režīms Ukrainā, protams darīs visu, lai kolonna līdz galam neaizbrauktu. Jo tas jau ir galvenais viņu izraisītā un jeņķu apmaksātā kara mērķis – iznīcināt cilviliedzīvotājus pro-krieviski noskaņotajā valsts daļā. Un tāpēc jebkura humanitārā palīdzība šiem ļaudīm var palīdzēt ilgāk izdzīvot, attiecīgi – ilgāk turēties pretī bandītu karapūļiem.

    Un tas, protams, arī bija viens no Krievijas mērķiem – lieku reizi parādīt pasaulei pučistu zvēru sejas un būtību. Kad tie visiem spēkiem centīsies nepieļaut humanitārās palīdzības nonākšanu karadarbības zonā.

    Malači krievi! Kārtējo reizi! … : )))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

andris902 13.08.2014. 14.39

…..Krievija paziņojusi par 2000 tonnu “humanitārās palīdzības” piegādi ar 280 kravas automašīnām…hmmm…jautājums – kāpēc 2000 tonnām nepieciešamas 280 kravas automašīnas KAMAZ, ja vienas a/m kravnesība ir no 15+ tonnām?…krievu “humānā palīdzība” tāda paviegla, rēķinot vidēji – nedaudz virs 7 tonnām katrā a/m…pieņemsim, medikamenti un bērnu pārtika, pamperi atbildīs tām 7 tonnām, bet….cukurs, sula, minerālūdens, putraimi utt. pārsniegs 15 tonnas….kāpēc jādzenā pustukšas fūres – lai izskatītos iespaidīgāk?….vai tomēr kravās atradīsies vārdos nenosaukts “papildinājums”….

+11
0
Atbildēt

1

    Dina > andris902 13.08.2014. 16.50

    Vēl katrā mašīnā zem papersiem sēž noslēpušies pa 5 čečenu kaujiniekiem pilnā bruņojumā ar prettanku raķetēm un individuālo mīnmetēju katram … vait’ nezināji ? … : ))))))

    0
    -4
    Atbildēt

    0

marchaeva 13.08.2014. 12.38

Jau tas vien, ka Krievija nepiekrīt pārkraut atmuitotas kravas Sarkanā Krusta mašīnās norāda, ka kolonna ir tāds Trojas zirgs. Es domāju, ka aprīkots ar spridzekļiem, lai var provokācijas taisīt un pilns ar duāla lietojuma kravām. Ja jau tā grib palīdzēt, lai izved okupācijas spēkus no Krimas un pārstāj destabilizēt situāciju Austrumukrainā!

+8
0
Atbildēt

2

    Dina > marchaeva 13.08.2014. 16.34

    Pirmkārt – krievi piekrīt. Kur to to šausmīgho „sensāciju” par nepiekrišanu atraki? Kādā kārtējā banderoviešu miskastē?

    Krievija NAV atteikusies no Sarkanā Krusta automašīnām. Krievija tam piekrita, tikai SK nespēja atrast pietiekamu skaitu autiņu, uz kuriem kravas pārvietot plus vēl hoholi par to nomu paprasīja tāāāādu naudu, ka SK palika pie krievu bezmaksas autiņiem … : )

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    ILZE > marchaeva 13.08.2014. 16.44

    Kurmītis

    Jūs, cilvēces atkritumi, bezsugas bidļjaķina, esiet parūpējušies, lai hoholu vairs nebūtu un malorosu arī. Tagad būs darīšana tikai ar ukraiņiem. Atcerieties UPA, netīrie lopi, kad peldēsiet Japāņu jūrā!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu