Rasmusens: NATO uz Krievijas agresiju pret Ukrainu reaģēs ar jauniem aizsardzības plāniem • IR.lv

Rasmusens: NATO uz Krievijas agresiju pret Ukrainu reaģēs ar jauniem aizsardzības plāniem

25
NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Pēdējo piecu gadu laikā Krievija ieguldījumus aizsardzībā palielinājusi par 50%, bet NATO valstis tos samazinājušas vidēji par 20%

Reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, NATO pastiprinās militārās mācības un izstrādās jaunus aizsardzības plānus, paziņojis alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, vienlaikus mudinot alianses dalībvalstis palielināt aizsardzības finansējumu.

Pēc viņa teiktā, Krievijas agresija jāuzskata par brīdinājumu, kas izveidojis Eiropā jaunu drošības situāciju, ziņo LETA/AFP.

“Pēdējo piecu gadu laikā Krievija ieguldījumus aizsardzībā palielinājusi par 50%, bet NATO valstis tos samazinājušas vidēji par 20%,” viņš sacījis intervijā, kas svētdien publicēta Francijas reģionālajā laikrakstā “Midi Libre”. “Šī tendence jāmaina.”

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons sestdien vēstulē NATO ģenerālsekretāram un alianses dalībvalstu līderiem pauda pārliecību, ka NATO ir jāpārskata savas ilgtermiņa attiecības ar Krieviju un jāstiprina alianses spējas ātri reaģēt uz jebkādiem draudiem. Viņš uzsvēra, ka aliansei ir jāuztur spēcīgs aizsardzības potenciāls Austrumeiropā.

“Mums ir jāatzīst, ka pēdējo gadu sadarbība nav iespējama pašas Krievijas nelikumīgo darbību dēļ NATO kaimiņos, un jāpārskata principi, kas nosaka mūsu attiecības ar Krieviju,” rakstīja Kemerons.

Rasmusens piekritis Lielbritānijas premjera viedoklim, ar nožēlu atzīstot, ka Krievija aliansi uzskata par ienaidnieku. “Man žēl, jo mums būtu jāattīsta auglīga sadarbība starp Rietumiem un Krieviju, bet mums ir jāpieskaņojas šai jaunajai situācijai,” viņš izteicies.

NATO ģenerālsekretārs arī nosaucis Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu Ukrainas austrumdaļā par kara noziegumu. “Mums ir daudz informācijas, ka vainīgi ir separātisti, kurus atbalsta Krievija,” viņš paziņojis.

Tikmēr, reaģējot uz Maskavas agresiju pret Ukrainu, Vācija izlēmusi lauzt līgumu par Krievijas armijas apgādāšanu ar pilnībā nokomplektētu mācību centru, pirmdien vēsta laikraksts “Sueddeutsche Zeitung”.

Vicekanclers un ekonomikas ministrs Zigmārs Gabriēls “atsaucis atļauju” jau martā apturētajam projektam, kura izmaksas sasniedz 100 miljonus eiro.

Laikraksts ziņo, ka tā rīcībā nonācis attiecīgs rakstisks dokuments.

Kad martā, reaģējot uz Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju, Berlīne paziņoja par projekta apturēšanu, Vācijas aizsardzības uzņēmums “Rheinmetall” norādīja, ka tomēr gatavojas pildīt līgumu par apmācību centra celtniecību Pievolgas reģionā.

Saskaņā ar vācu mediju ziņām jaunais poligons, kuru bija plānots atklāt vēl šogad, paredzēts 30 000 karavīru apmācīšanai gadā.

 

Komentāri (25)

Janka, Janic 04.08.2014. 08.17

krievi bez ienaidnieka nevar dziivot , ja tas nav no aarpuses , tad to atradiis iekšpusee , tas taa pie viņiem notiek no 1917. gada , viņi saveejos izkaavuši miljonos , cik aarpusee , noteikti arii miljonos , Ameerika ienaidnieks nummur viens , bijis vienmeer ,ar NATO krievi saprot Ameriku , tagad puuķins topaa ,

krievu fašistiem radiijis ceriibu uz privilēģiju atgriešanu atjaunotajaa ļaunuma impeerijaa , varu iedomaaaties ja tas taa notiktu , cik muusu ļaudis tiktu izsuuiiti uz laageriem ,to viņiem nevar ieskaidrot , ka miers ir tas kas baro , bet nemiers postu nes , dziivs piemeers Luhanskaa , gribeeja peeseresu , dabuuja , bet par kaadu cenu???

+8
0
Atbildēt

10

    Dina > Janka, Janic 04.08.2014. 09.58

    >> Ebenemezers

    Dzīvs piemērs, idiot, ir Krima. Gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. TUR valda kā reize separātisti. Un tur ir miers. Nevienu nešauj, nebombardē un neslepkavo. Tā ka nebūt ne separātisti ir tie kara izraisītāji un slepkavas. Bet gan pučistu banderas un jeņķu algotās un apmaksātās neo-fašistu bandas. Šauts un slepkavotstiek tur, kur fašisteļi var NESODĪTI slepkavot. Kad pa gabalu, no vairāku desmitu kilometru distances, drošībā sēžot,bliež ar Grad sistēmas raķetēm pa pilsētām.

    Līdzko pastāv kāds risks, ka viņiem var tikt izrādsīta nopietna pretestība, tā met plinti rūmos un mūk mājās. Skat, kas notiek ar ielenkto grupējumu – simtiem dezertieru …

    Novorossijas vienīgā cerība uz izdīvošanu ir – ka Krievija ievedīs beidzot savu armiju tur. Tad visiem šiem rasmuseniem būs mutes vaļā un brēks par agresiju, bet tik un tā jau tagad brēc – bez iemesla, argumentiem, pierādījumiem, tā ka neredzu nekādas starpības.

    Patiesībā starpība gan būs – tiks izglābtas simtiem tūkstošu cilvēku dzīvības. Tiks kaut daļēji apkauti un iznīcināti (ļoti ceru) pro-rietumniecisko fašistu un jeņķu algotņu grupējumi. Tiks iedots kārtējo reizi pa zobiem jeņķu nekauņām.

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Dina > Janka, Janic 04.08.2014. 12.33

    >> Ebenemezers

    Es zinu, kas notiek Luganskā un Doņeckā krietni labāk par tevi. Gan tāpēc, ka skatos arī krievu kanālus, nevis tikai Latvijas propagandu, gan tāpēc, ka man radi Poltavā dzīvo. Tur notiek KARŠ. Kurus „civilizētā” Eiropa nez kāpēc jau kuro mēnesi nespēj saskatīt, kaut acī durama … Un tavā sižetā norādītās šausmas ir vistiešākās šī kara sekas. Kuras izraisīja jeņķu sarīkotā apvērsuma lakā pie varas nonākuši kriminālnoziedznieki. Tur šobrīd masveidīgi tiek slepkavoti civiliedzīvotāji, tiek veikti kara noziegumi un to dara eiropiešu un jeņķu finansētās neo-fašistu bandas.

    Un tev atkārtoti vēlreiz mans jautājums – kāpēc NAV KARA Krimā? Ja reiz separātisti un krievi jeņķu propagandas-prāt ir galvenie kara izraisītāji, kāpēc tur – kur ir gan vieni, gan otri, tādā gadījumā valda pilnīgs un absolūts miers? Vai tik ne tāpēc, ka pirmām un galvenām kārtām tur nav arī šo fašistisko banderu bandas?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 04.08.2014. 20.32

    starpcitu , prezidents izteicaas jau sen , ka Krimu krieviem neatstaas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > Janka, Janic 05.08.2014. 02.46

    Kurmi, Krimā nevar būt karš, jo tā ir fašistiskās Krievijas koncentrācijas nometne, kur valda pilnīga “kārtība”. Piespiedu likumi, piespiedu darba nometne. Cilvēki tiek deportēti un jaunus krimas “iedzīvotājus” ievedīšot no Sibīrijas. Tā lēš oficiālā Krimas okupantu vara. Krima ir mirusi zona un tāda paliks ilgi, aber Puķinam vairs nav naudas ko tur iegāst. Rietumi nedot, Austrumi arī ne. Patiesībā jau tagad tiek plānota Putina aizvākšana, jautājums, kas nāks vietā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Krievijā korupcija, zaglīgums un ieziepēšanās valdniekam dienvidgalā ir pacelta valsts politikas līmenī. Tāpēc jau paši nevar sakārtot savu zemi un jāmeklē ienaidnieks citur.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > Janka, Janic 04.08.2014. 12.03

    Ēriks Kurmis būs laikam kāds

    ______________

    kurmis ir ločmeļa semušku saujas saņemšanas čomaks, tik pat tups un angažēts…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Janka, Janic 04.08.2014. 12.05

    kurmim, bija tieši domaats pasrLuhansku, taa jau sen pasludinaata pat Luhanskas tautas repupliku, taapat kaa Ķiina tautas republika , izlasi kas tur notiek tajaa tautas republikaa. http://rus.tvnet.lv/novosti/za_rubjezhom/264539-lugansk_stal_mjertvim_gorodom

    http://www.diena.lv/pasaule/luhanskas-iedzivotaji-izmisuma-nav-elektribas-trukst-ediena-un-tira-udens-14065053

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Janka, Janic 04.08.2014. 13.39

    Nevis ”skatos arī krievu kanālus”,bet skaties tikai krievu kanālus,un radi arī acīmredzot ir krievu fašisti.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > Janka, Janic 04.08.2014. 11.30

    Kurmi, tad jau tu šo te arī atbalsti? Cilvēki taču tikai grib pašnoteikšanos?

    In Siberia prepare a large-scale action for federalization: “Will suffice to feed Moscow”

    https://news.pn/en/public/110712

    Pietiks drosmes atbildēt?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > Janka, Janic 04.08.2014. 11.26

    Kurmis būs laikam kāds latviešu uz Sibīriju izvešanas organizatora dēls,kas sagrābies represēto īpašumu,citādi būtu grūti izskaidrot šo ticību krievu fašistu propagandai.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 04.08.2014. 09.16

Eiropa un ASV ir noticējusi krievu meliem un savus militaros izdevumus samazinajušas, bet krievi, ka izradās- ne!

Tas, ka rietumvalstis visu laiku ir apbruņojušas Krieviju- dārgi maksās mums un arī krieviem. Lai viņi necer, ka pēc visa si ko viņi dara- pasaule šoreiz to piedos Krievijai. Krievija acīmredzot ir jasadala, jo tajā nekad nebūs demokratijas un tapēc tā vienmēr ir bijusi bīstama pasaulei, kā pulvera muca uz kuras pasaule sēž. Pulveris mucā jau pilns un Krievija jau pasen pagatnē nolaiž ik pa brīdim tvaiku, bet nu izskatās, ka beidzot demokrati saprot, ka krievs paliek krievs un tas ir pārak dulns, lai tam ļautu iznīcināt pasauli. Ceru, ka to nelietīgo austrumkaimiņu beidzot savaldīs. Vienīgi valsts bankrots, ka tas bija PSRS laika spetu krievu savaldīt.Krievijai vienīgajai visi kaimiņi slikti, un tādēļ pasludinati ka ienaidnieki. Ko padarīsi agresoram, ka snegrib dzīvot sava teritorija, bet grib laupit ka agrāk, jo salaupītais 2. pasuales kara jau sen iztērēts un atmaksāts.

+6
0
Atbildēt

0

janis17 04.08.2014. 10.56

Ja krievija piecus gadus gatavojas karam, bet NATO tajā laikā atbruņojas, tad man ir jautājums – ko dara izlūkdienesti???????

Kāpēc tiek pieņemti noziedzīgi lēmumi?

+8
-2
Atbildēt

2

    Dina > janis17 04.08.2014. 11.51

    >> aivarsk

    Ha, ha, ha … ko, bikšeles pilnas? Noticēji muldonītim Rasmusenam? Tāds jau arī bija šīs viņa performances mērķis – vidējo Eiropas mietpilsoni pabaidīt – „krievi nāca, krievi nāk, krievi jau ir atnākuši” … kā lai citādi piespiež Rietumu resnvēderus savus makus atdarīt – vajag pabiedēt ar Krievu Lāci. Metode prasta un primitīva, jau gadsimtus tā 5-6 izmantota. Bet re, ka uz atsevišķiem stulbenīšiem joprojām iedarbojas.

    Atbilde uz tavu konkrēto „dvēseles kliedzienu” par izlūkdienestiem. Šie lasa Twitteru, kolekcionē ziņas no feisbuka un nodarbojas ar smadzeņu skalošanu, cep augšā tenkas un baumas tipa – „saparātiskti notriekuši laineri” vai „Krievijas armija rīt iebruks Ukrainā”, vai „atrasti separātistu noslepkoto cilvēku masu kapi” … viss tas sviests, ar ko mūs cītīgi baro Latvijas propagandas mašīnērija. Tas ir daudz ērtāk un komfortablāk, nekā pa lauku skraidīt, lai vāktu REĀLOS pierādījumus.

    CIP darba „kvalitāti” vislabāk raksturo FAKTS, ka pēc Krimas pievienošanās Krievijai, 2 (DIVAS !!!) augstākās ASV izlūkdienesta amatpersonas tika atlaistas no darba. Un arī pašam Rasmusena kundziņam pēc Krimas iestājās pakaļa – viņš arī tika atlaists, šobrīd aizvada pēdējos mēnešus amatā un nodod lietas … VISS, uz ko spējīgi šobrīd Rietumu izlūkdienesti, ir izsekot pilsoņus un noklausīties sarunas – vienu vārdu sakot izspiegot tos, kuri i nemaz netaisās kaut ko slēpt. Reālai spiegu konfrontācijai, tāpat kā arī reālam karam viņi nav gatavi. A, ja krieviem beidzot viss noriebsies un tie ķersies pie lietas nopietni, būs kā reize reāls karš nevis līdzšinējā pļurināšanas sacensība, kurš kuru zemiskāk, ciniskās un vieglāk apčakarēs mediju slejās. Lūk šajā ziņā – liekulības, divkosības un melīguma karā pilnīgi noteikti uzvarēs Rietumi … krieviem vienkārši jezuītiskā zemiskuma un nelietības priekš tā pietrūks … :)))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    esmeralda_se > janis17 04.08.2014. 11.40

    Varbūt pie reizes vajadzētu pajautāt arī mūsējiem, kas bijuši šo laiku pie varas, kādēļ lielsaimnieku, zaglīgu dzelzceļnieku, nemakulīgu aviatoru un metalurgu lobija dēļ arī mūsu aizsardzības budžets ir apgraizīts tik tālu, ka tālāk vairs nav kur, tad nāktos atzīt, ka Latvijai aizsardzības spēju NAV.

    Jautājums arī par to, kādēļ spēcīgā pensionāru spiediena dēļ tiek apdraudēta mūsu bērnu nākotne? Neērts jautājums arī tā uzdevējam, bet ko darīt? Es labāk uzturētu savus vecākus, nekā riskētu piedzīvot LuganDonu Latvijā.

    Jautājums visiem – V, NA, ZZS, izņemot SC (saprotamu iemeslu dēļ).

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu