Pirmdien Vidzemes koncertzālē "Cēsis" uzstāsies pianists Armands Ābols • IR.lv

Pirmdien Vidzemes koncertzālē “Cēsis” uzstāsies pianists Armands Ābols

25
Armands Ābols. Publicitātes foto

Karlosa Lavina, Franča Šūberta un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi

Šodien, 2.jūnijā Vidzemes koncertzālē “Cēsis” uzstāsies viens no atzītākajiem Latvijas pianistiem – Armands Ābols. Koncerta programmu ir veidojis pats mākslinieks, balstoties uz to, lai koncerts būtu kontrastējošs un stilistiski dažāds, raksta aģentūra LETA.

Koncertam būs divas daļas. Pirmajā tiks atskaņoti Karlosa Lavina un Franča Šūberta skaņdarbi, turpretim otrajā koncerta daļā – Sergeja Prokofjeva darbi. Pianists Armands Ābols stāsta: “Ilgus gadus pavadot Čīlē, vēlējos nospēlēt kādu Čīles komponista darbu. Lavina, viens no pašiem pirmajiem Čīles komponistiem, svītā, ko atskaņošu, ir stipri jūtama franču impresionisma ietekme. Līdz šim Šūberta mūziku esmu spēlējis maz, tādēļ vēlējos programmā iekļaut četrus ekspromtus. Savukārt Prokofjeva baleta ”Romeo un Džuljeta” mūzika ir viens no skaņdarbiem, ko izjūtu visvairāk no šī komponista daiļrades, tā, manuprāt, ir brīnišķīga un ļoti emocionāla mūzika.” 

Ikviens pensionārs, skolotājs, students, skolēns ir aicināts izbaudīt šo koncertu, iegādājoties biļetes ar 60% atlaidi, pie ieejas koncertzālē būs jāuzrāda personas apliecinoši dokumenti.

Vairāk par koncertzāles pasākumiem Cēsu pilsētas mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu