Gruzija ar ES asociācijas līgumu parakstīs 27.jūnijā • IR.lv

Gruzija ar ES asociācijas līgumu parakstīs 27.jūnijā

32
ES prezidents Hermanis van Rompejs (no kresisās) un Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili. Foto: EPA/LETA

Šajā dienā tādu pašu līgums paredzēts parakstīt ar Moldovu

Eiropas Savienības (ES) un Gruzijas asociācijas līgums tiks parakstīts Brizelē 27.jūnijā, paziņojis Gruzijas premjerministrs Iraklijs Garibašvili pēc tikšanās Tbilisi ar ES prezidentu Hermani van Rompeju, ziņo „Novosti Gruzija”.

„Mēs apspriedām sagatavošanos līguma parakstīšanai, kā arī par visaptverošas brīvās tirdzniecības zonas izveidi. Mēs līgumu Briselē parakstīsim 27.jūnijā kopā ar ES valstu vadītājiem. Šis svarīgais notikums iezīmēs sākumu jaunām mūsu attiecībām un jūsu valsts vēsturē,” teica van Rompejs.

Asociācijas līgums neesot galīgais ES un Gruzijas sadarbības mērķis, teica van Rompejs.

Kā zināms, arī Moldova un Eiropas Savienība (ES) 27.jūnijā parakstīs sadarbības un brīvās tirdzniecības līgumu, neskatoties uz spiedienu, ko pēdējā laikā Krievija izdara uz Kišiņevu.

“Moldova vēsturiski, ģeogrāfiski, pēc sava dzīvesveida un kultūras ir Eiropas valsts,” uzturoties Kišiņevā, paziņoja Eiropadomes prezidents van Rompejs.

Lai gan ES jau piešķīrusi Moldovas pilsoņiem bezvīzu ieceļošanas iespēju Šengenas zonā, van Rompejs uzsvēra, ka Kišiņevai jāturpina reformu īstenošana, īpaši korupcijas apkarošanā, tiesu sistēmā un investīciju nodrošināšanā.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu