Piektdien "Esplanādē 2014" varēs tiešraidē vērot Eiropas koru sadziedāšanās festivālu Vīnē • IR.lv

Piektdien “Esplanādē 2014” varēs tiešraidē vērot Eiropas koru sadziedāšanās festivālu Vīnē

32
Koris "Sōla". Foto Evija Trifanova, LETA

Latviju pārstāvēs koris “Sōla”

Šovakar, 9.maijā kultūras vasarnīcā “Esplanādē 2014” Latvijas Televīzijas (LTV) tiešraidē varēs skatīties Eiropas izcilāko koru uzstāšanos Vīnē, vērot gatavošanos tiešraidei un sadziedāties ar Latvijas labākajiem koriem, kā arī nodot video sveicienu Eiropai, kad tiešraidē no Vīnes pieslēgsies Eiropas kultūras galvaspilsētai Rīgai. 

Skatītāji aicināti pulcēties jau no plkst.19, kad notiks muzikāla saruna ar diriģentu, 8.Pasaules koru olimpiādes māksliniecisko vadītāju Romānu Vanagu. Plkst.21 Esplanādē Vīnes koncertu iesildīs Babītes pagasta jauniešu koris “Maska”, Rīgas Latviešu biedrības kamerkoris “Austrums”, Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā Ģilde” jauniešu koris “Balsis” un Emīla Dārziņa jauktais koris. 

Šie kori ar divām Latviešu tautas dziesmām televīzijas tiešraidē no Rīgas sveiks festivāla dalībniekus uz skatuves Vīnes Rātslaukumā un televīzijas skatītājus Eiropā. LTV Esplanādei pieslēgsies plkst.22.05, bet 22.20 LTV tiešajā ēterā sāksies Eiropas dienai veltītais koncerts no Vīnes. 

Latviju Eiropas jaukto koru koncertā “Eiropa dzied!” pārstāvēs nacionālā konkursa uzvarētājs koris “Sōla”. “Esam ārkārtīgi pagodināti pārstāvēt Latviju Vīnē un demonstrēt mūsu valsts kormūzikas kvalitāti un tradīcijas, uzstāties uz lielās “Festwochen” skatuves, dziedāt slavenā diriģenta Korneliusa Meistera vadībā kopā ar visu dalībvalstu koriem un slaveno Arnolda Šoenberga kori Vīnes Radio simfoniskā orķestra pavadībā,” pastāstīja kora “Sōla” mākslinieciskais vadītājs un diriģents Kaspars Ādamsons. 

Vairāk informācijas www.riga2014.org

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu