Eštone: ES ir gatava jaunām sankcijām pret Krieviju • IR.lv

Eštone: ES ir gatava jaunām sankcijām pret Krieviju

19
ES augstā ārlietu pārstāve Ketrīna Eštone (no kreisās) un ASV valsts sekretārs Džons Kerijs dodas uz preses konferenci. Foto: AFP/LETA

Merkele kritizē Krievijas plānus organizēt militāro parādi Krimā 9.maijā

Eiropas Savienība (ES) ir gatava jaunām sankcijām pret Krieviju, apliecinājusi bloka augstākā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone.

“Jebkādi turpmāki soļi, kas destabilizēs situāciju Ukrainā, novedīs pie turpmākām, tālāk ejošām sekām mūsu attiecībās plašā aspektu lokā,” pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju brīdināja Eštone, ziņo LETA/UNIAN.

Komentējot Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu operāciju pret prokrieviskajiem diversantiem, Eštone uzsvēra, ka Ukrainai ir tiesības aizsargāt savu teritoriālo integritāti.

Arī Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien aicinājusi Eiropu pabīdīt malā savas domstarpības un būt vienotai jautājumā par tālāku sankciju piemērošanu Krievijai Ukrainas krīzes dēļ.

“Ir svarīgi, lai visas Eiropas Savienības dalībvalstis sūta vienu un to pašu vēstījumu Krievijai,” Berlīnē kopīgā preses konferencē kopā ar Kipras prezidentu Niku Anastasiadu paziņoja Merkele.

Kanclere pauda pārliecību, ka ES ir spējīga rīkoties, neskatoties uz domstarpībām 28 dalībvalstu vidū jautājumā par to, kad un vai vispār pastiprināt sankcijas pret Krieviju. “Mēs esam gatavi to darīt ārkārtas situācijā,” viņa uzsvēra.

Merkele arī kritizēja Krievijas plānus organizēt militāro parādi Krimā 9.maijā, pieminot 69.gadadienu kopš uzvaras Otrajā pasaules karā. “Es uzskatu, ka būtu kauns, ja šāda diena tiktu izmantota, lai organizētu parādi šāda konflikta laikā,” norādīja Merkele.

Krievijas mediji vēstīja, ka militāro parādi Sevastopolē apmeklēs arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, bet Kremlis šo informāciju nav apstiprinājis.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

 

Komentāri (19)

ligakalnina 07.05.2014. 09.57

Krievijas sabiedrība, visumā, ir ārkārtīgi arhaiska un infantīla, tātad, viegli vadāma, ar dezinformāciju un emocionālu saukļu palīdzību, ko Putina režīms arī dara pēdējo 10 gadu laikā.

Saprotams, sankcijām jābūt, bet vai tās dos ātrus rezultātus, jāšaubās, vairākums absolūti nekritiski tic tam, ko tam stāsta Putina TV, un tas viņus tikai saliedēs ap Putinu.

Pie kam, režīms ir absolūti amorāls, melošana, pielīšana, urrāpatriotisms un neiecietība pret visiem, kas domā savādāk, pie kam, šī te neiecietība jādeminstrē, ir tas, kas vajadzīgs, lai izpelnītos Kremļa atbalstu un uzslavu, veidotu karjeru, utt., no tiek strauja tautas negatīvā selekcija, izdzīvo tikai nelietīgākie, amorālākie, un primitīvākie.

Pat, ja kritīs Putina režīms, nav nekādas garantijas, ka nākamais režīms, ņemo vērā Krievijas sab. īpatnības, būs labāks, drīzāk, sliktāks, nekādiem liberāliem un prorietumnieciskajiem spēkiem tur izredzes nav, Krievija, pateicoties KGB pulkvedim, ir iegājusi totālās degradācijas un lejupslīdes fāzē, un kā un kad tā no tā visa atkopsies – nav saprotams.

+9
0
Atbildēt

1

    ingazilunska > ligakalnina 07.05.2014. 10.03

    dzeris49 Krievijas sabiedrība, visumā, ir ārkārtīgi arhaiska un infantīla”

    Nu bet ne vairāk par latviešu sabiedrību. Visā visumā galvenā Krievijas atšķirība, ka tā ir stiprāka un lielāka par Latviju un vairāk ieklausās savā tautā, jo Krimu atbalsta visi vai gandrīz visi krievi.

    Vispār jums ir ārkārtīgi stereotipiski komentāri.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

putekliic 07.05.2014. 09.09

Krievu cietumnieku terminoloģiju izmantojot un raugoties no rietumu pozīcijām Putins tagad ir “opuščennijs”. Prieks par Merkeli, ka nepadodas lielā biznesa spiedienam. Vēl tikai pirms dažām dienām grupa resno runču aicināja senkcijas nepiemērot. “Point of no return” attiecības ar Putinu un viņa režīmu ir aiz muguras un labi ka tā. Atiecības varēs sākt būvēt uz jauniem pamatiem tad, kad šis režīms būs kritis. Bet līdz tam vēl ir jānodzīvo. Un iespējams diezgan ilgi.

+7
0
Atbildēt

1

    silvija_vitina > putekliic 07.05.2014. 09.34

    Gribētos domāt, ka redzot, cik straujiem soļiem putlers dzen sevi stūrī, bet krieviju – starptautiskā izolācijā, gals nebūs ilgi jāgaida. Diez vai krievus ilgi varēs barot ar pliku urrā patriotismu… Atšķirībā no PSRS laikiem daudziem ir bijusi iespēja redzēt “tās pasaules” labumus, un diez vai viņiem gribēsies atgriezties pie dzelzs priekškara, tukšajiem veikalu plauktiem, un daudziem citiem labumiem, kurus šobrīd bauda ja nu vienīgi tikai Z/koreja.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 07.05.2014. 09.38

Pa tam laikam staigāju pa Rīgu. man acīs nākuši divi skatlogi uz brīvības ielas. tajos ir ar smukiem maketiņiem attēloti Rīgas nami un skatlogus vēl bagātina senāku laiku aksesuāri, tur ir redzami veci latviešu laikraksti, teātra binoklis, kāds sens apģērba gabals u. c. lietiņas. paskaidrojumi ir labi saskatāmi teksti angļu un latviešu valodā.

vienā skatlogā ir angliski rakstīts, ka Rīgā skanējušas krievu, angļu un dāņu valodas [diez kur vācu?], otrā ir aprakstīts kāds ugunsgrēks izlikti senlaicīgi ugunsdzēsēju piederumi un tekstā atkal angliski, ka krievu ģimnāzijas meitenes esot skatījušās pa logiem un apbrīnojušas ugunsdzēsēju mašīnas.

secinājums: Rīga -krievu pilsēta :)) tas labi darbojās priekš visādiem nezinošiem tūristiem no pārticīgām valstīm. Čmelis un doveiks strādā nepagurstot

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu