Dalība ES - īstenots viens no galvenajiem Latvijas ārpolitikas mērķiem • IR.lv

Dalība ES – īstenots viens no galvenajiem Latvijas ārpolitikas mērķiem

48
Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

Foto: Dalības desmitgadi Rīgā svin Esplanādē

Pirms desmit gadiem – 2004.gada 1.maijā – Latvija oficiāli iestājās Eiropas Savienībā (ES), īstenojot vienu no saviem galvenajiem ārpolitikas mērķiem. Šodien Rīgā iestāšanās desmitgadi līdz pulksten 21 var svinēt vasarnīcā «Esplanāde 2014», kas pārtapusi par ”Eiropas māju”, vēsta portāls tvnet.lv.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati, 1999.gada decembrī Helsinku padomē tika nolemts sākt iestāšanās sarunas ar Latviju. Lēmuma par Latviju pamatā bija Eiropas Komisijas (EK) progresa ziņojumi, jo toreiz Latvijas atbilstība iestāšanās kritērijiem EK ziņojumā bija novērtēta atzinīgi divus gadus pēc kārtas. Tas bija apliecinājums, ka integrācijas process ES ļāvis mobilizēt Latvijas iekšējās reformas, ļaujot turpmākos divus gadus, proti, laika posmā no 2000.-2001.gadam, notikt Latvijas iestāšanās sarunām.

Līgumu par pievienošanos ES Latvijas vārdā Atēnās 2003.gada 16.aprīlī parakstīja toreizējā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Ministru prezidents Einars Repše (tolaik – JL), bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete un sarunu vadītājs Andris Ķesteris.

Tautas nobalsošana par Latvijas dalību ES notika 2003.gada 20.septembrī, kad par šo soli nobalsoja 66,97% balsstiesīgo iedzīvotāju. Pret Latvijas dalību ES nobalsoja gandrīz trešdaļa jeb 32,26% iedzīvotāju. Latvijas Radio 1 vēsta, ka tagad par iestāju ES balsotu aptuveni trešdaļa sabiedrības, un līdzīga daļa to neatbalstītu, rāda sabiedriskās domas aptaujas

Saeima 2003.gada 30.oktobrī ratificēja Latvijas pievienošanās līgumu ES. 2004.gada 1.maijā Latvija līdz ar deviņām citām valstīm pievienojās ES, kļūstot par daļu no pasaules lielākā tirgus un ietekmīgākā valstu kluba. Par godu šim notikumam ceturtdien Rīgā notiek dažādi kultūras un izklaides pasākumi.

Tvnet.lv vēsta, ka Esplanādē ap pulksten 13 bija daži simti cilvēku, jo laiks pēc siltajām dienām kļuvis vēsāks.. Atnākušie ir priecīgi gan par pasākumu, gan par Latvijas pievienošanos ES. Sanākušo vidū ir daudz ģimeņu ar dažāda vecuma bērniem, pasākumu nav smādējuši riteņbraucēji. Bērni labprāt skatās uz skatuves notiekošo teātri un priecājas par krāsainajiem baloniem. Uz vietas var nobaudīt dažādus ēdienus vai piedalīties aktivitātēs.

Kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» līdz pulksten 21 notiks kultūras un izklaides programma ģimenēm «Daudz laimES!». ”Eiropas mājā” darbojas gan viesistaba, gan bērnistaba, virtuve un pat sporta zāle. Esplanādē notiek izrādes, koncerti, vairākas radošās darbnīcas bērniem, Eiropas ēdienu degustācijas, un ikkatrs varēs Eiropas viesistabā uzzināt atbildes uz aktuāliem jautājumiem par Eiropas Savienību.

Komentāri (48)

inta_s 01.05.2014. 22.45

Tā ir ilūzija par to ka mazām valstīm ir kāda teikšana ES. Un šī ilūzija izaisa pavisam praktiskā piemērā kad skaitliski lielākā daļa valstu balsoja pret ĢMO ESā, un tāpat pietika bloķēties pāris lielām valstīm lai uzspiestu ĢMO.

EU likely to authorise new GM crop despite rejection by most member states

http://www.europeanvoice.com/article/2014/february/eu-likely-to-adopt-new-gm-crop-despite-rejection-by-majority-of-member-states/79629.aspx

Visur kur mazās valstis piekrīt lielajām tās piedalās lemšanā, bet visur kur tās nepiekrīt – pat ja to ir skaitliski vairāk kā dalībvalstis – tās vairs nepiedalās lemšanā. Tāda ir realitāte.

Mums ir tikpat liela teikšana kā ja mēs Baltijac valstis būtu savienībā ar Ķīnu – nekāda.

Tālāk par pašu ES, tad pēc būtības tā ir kolektīvistu organizācija. Kāda atšķirība starp kolektīvismu un individuālismu varat noskatīties šeit: http://y2u.be/cVdI4Kx8TdY

Galvenā doma tāda, ka kolektīvismā pašā varas centrā ir režīms kas zinās labāk kā cilvēkiem dzīvot (kādas spuldzes, ko ēst, kā braukt, utt.) un šo kārtību arī ar regulām uzspiež – individuālismā ir otrādāk varas vienīgais mērķis ir nodrošināt indivīda tiesības uz brīvību un tā tiesību ievērošanu. Neviens nevar uzspiest ko ēst drīkst un ko nedrīkst, kā ģērbties utt.

Komunisms piemēram ir kolektīvisms. ASV pirms 100 gadiem bija individuālisms – tagad kad visu tur nosaka ASV režīms – tas ir pārvērties par kolektīvismu. Un ar ASV vairs nav viss kārtībā The Real Unemployment Rate: In 20% Of American Families, Everyone Is Unemployed http://www.zerohedge.com/news/2014-04-29/real-unemployment-rate-20-american-families-everyone-unemployed

ES arī ir kolektīvistu projekts un mēs tajā tiekam ievilkti. Var nācijas pakļaut vai nu militāri vai arī ekonomiski un politiski. Mēs tiekam pakļauti ekonomiski un politiski sakot ka jums nav citas izvēles.

+1
-2
Atbildēt

10

    Ieva Aile > inta_s 02.05.2014. 08.26

    Un ko tādi vilhelmu un citu ēzeļu rējieni dod,saskaroties ar apkārtējo realitāti?Talsu rajonā ap 50 ģimeņu gatavojas izlikt no dzīvokļiem sakarā ar komunālajiem parādiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija > inta_s 02.05.2014. 08.48

    Ak tu atkal klāt ar savu gaudu dziesmu? Iespraud aizmugures atverē melnas zeķbikses un meties zemē no Ventspils domes jumta, neizglītotais sliņķi un gaudotāj.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > inta_s 02.05.2014. 09.01

    Aigar,tu esi kretīns.Tā apsaukāties var tikai bomzis,kas rokas pa miskastēm.Štrunts par tiem,kuriem Latvijā iet slikti,ēzeļu karavāna dodas uz saulaino nākotni.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija > inta_s 02.05.2014. 09.32

    Tikai neizglītots kretīns un bomzis, kas rakājas pa miskastēm, piemēram, tu, vaimanā par sliktiem laikiem un gaida, ka atpeldēs zelta zivtiņa un atnesīs ceptas irbes krējuma mērcē un pasniegs uz porcelāna šķīvja ar sudraba dakšiņu. Skrandu proletariāts visā pasaulē ir vienāds, tāpēc tam visur, ne tikai Latvijā, iet slikti.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija > inta_s 02.05.2014. 08.06

    Jēziņ, cik Lembergs samaksāja par šito “supergudro” pļurkstējienu? Baidos, ka šajā portālā tā ir tukša laika šķiešana, gluži tāpat kā ločmeļa un Duņkas penteres – tos izlasa varbūt katrs desmitais apmeklētājs un vērā neņem pilnīgi neviens. Tukša muca tālu skan jeb Lemberga muca pretīgi smird.

    Pasaki vecajam komunistu zaglim, ka viņam jau sen laiks izvākties no zilo govju kolektīvisma un pārvākties uz Matīsa cietuma individālismu. Vēl pasaki pretīgajam komunistu lopam, ka Vitāls Lejiņš viņu jau sen gaida.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > inta_s 02.05.2014. 09.56

    Skrandu proletariāts varbūt arī visur ir vienāds,tāpat kā bandītu slānis,kuru vienīgais prieks – citu cilvēku lētticības un pieticības izmantošana.Šajā slānī toties varam ierēķināt visādus laventus,karginus,zaharjinus un tiem līdzīgus braunus,kuriem dikti nepatīk,ja kāds runā par viņu ieveidoto cilvēku apzagšanas un izmantošanas sistēmu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    silvija > inta_s 02.05.2014. 10.28

    Šajā “slānī” godpilno pirmo vietu ieņem oberblēdis Aivars Lembergs, kas apzadzis visus budžeta darbiniekus par apmēram 1 miljardu latu. Kamēr ērikveidīgie neizglītotie sliņķi un gaudoņas turpina slavināt šo visu Latvijas bandītu kroni, viņiem nav nekādu tiesību gāgināt par tiem, kas savu naudu nopelnījuši, nevis zogot un slepkavojot, bet godīgā darbā. Un nepļūti te, ka godīgi naudu nav iespējams nopelņit, jo tas ir tikai un vienīgi sliņķu un dzērāju aizbildinājums.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > inta_s 02.05.2014. 11.49

    Nu tad labi,pastāsti,Braun,kā pilsētas notekūdeņu attīrīšanas operatoram nopelnīt vairāk naudas,nekā tos 360 euro :D Vai ceļu labotājam,kurš māk apieties ar smago ceļu labošanas un tīrīšanas tehniku,kuram jāizbrien visi ceļmalas grāvji jebkuros laika apstākļos,bet viņam izmaksā 500 euro mēnesī?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    silvija > inta_s 02.05.2014. 12.25

    Šādos darbos parasti strādā cilvēki bez izglītības, un alga ir samērīga ar amatu. Slotas un liekšķeres operatoriem arī nemaksā vairāk, un tā tas ir visā pasaulē. Varbūt gaudošanas vietā palasies ārzemju saitus, lai iegūtu kaut kādu sajēgu par reālo lietu stāvokli. Ja alga par mazu, jāmeklē cits darbs, kādas problēmas???

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > inta_s 02.05.2014. 12.46

    Es tev,Braun, savukārt ieteiktu atrast kādas mūsdienīgas N/Ū attīrīšanas iekārtu aprakstu,lai nevajadzētu tā krist ar ģīmi dubļos,demonstrējot savu zināšanu un izglītības trūkumu.Nu kaut vai šeit vari paskatīties,un tad parunāt par liekšķeres operatoriem:

    http://www.lakalme.lv/

    0
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 01.05.2014. 17.31

Atceros šo dienu pirms 10 gadiem – tā bija viena no laimīgākajām dienām manā mūžā. Mana attieksme pret Latvijas dalību ES nav mainījuzsies, neraugoties uz ļemberastu un kremlinu nepārtraukto kontrpropagandu. Lai izput mūsu ienaidnieki un lembe aizrijas ar saviem noziedznieka vēmekļiem

+2
-3
Atbildēt

0

inta_s 01.05.2014. 22.44

Tā kā gan Eiropas SAVIENĪBA gan Padomju SAVIENĪBA ir kolektīvistu projekts tad arī to mērķi ir vienādi. Viens no to pamata mērķiem ir izveidot Padomju pilsoni jeb tagad to sauc par Eiropas Pilsoni. Tas ir cilvēks bez savas nacionālās identitātes kas saplūst vienā pelēkā masā un dzīvo te Latvijā, te Spānijā un tam nav nekādu sakņu un valstisku vērtību kas to noturētu. Ja Padomju SAVIENĪBĀ bija piespiedu kārtā fiziski izstīja cilvēkus no viena apgabala uz otru tad Eiropas SAVIENĪBĀ to dara paši cilvēk piespiedu kārtā dēļ ekonomiskiem apsvērumiem. Un uz to arī tiek iedrošināti:

Germany’s chancellor Angela Merkel has a simple message for the millions young people in the eurozone who are out of work – move.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/10121014/Angela-Merkels-advice-for-Europes-unemployed-move.html

Kamēr vien cilvēkiem ir savas saknes ar savu dzimteni tās tradīcijām, tās vērtībām (piemēram ģimenes vērtībām), tikmēr tos nevar sapludināt vienā pelēkā masā ar kuru varētu viegli manipulēt. Tas kolektīvistiem neder, tāpēc arī veidoja padomju pilsoni un tagad veido eiropas pilsoni.

http://www.youtube.com/watch?v=bM2Ql3wOGcU

Paskataties kā ir pieaudzis Latvija Republikas ārējais parāds.

Pirms ES 2000 gadā tas bija 13.3% no IKP http://www.bank.lv/publikacijas/gada-parskats/valutas-tirgus-un-latvijas-arejais-parads/2139

Pēs iestāšanās ES 2012. gadā 36,3% no IKP

http://www.kase.gov.lv/uploaded_files/Parskati/Gada%20p%C4%81rskats/2012.gada/2012.gada-1.sejums/FMInf_280613_parada_sk.pdf

Mēs esam iedzīti lielākos parādos kopš iestāšanās ES.

Kas kontrolē parādu, tas kontrolē valsti – tatad starptautiskie banķieri.

http://www.youtube.com/watch?v=2B_SxGmSJP0

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu