Ceturtdien notiks Brīvdabas muzeja vasaras sezonas atklāšana • IR.lv

Ceturtdien notiks Brīvdabas muzeja vasaras sezonas atklāšana

31
Brīvdabas muzejā. Foto Ieva Čīka, LETA

Šis gads Brīvdabas muzejā aizritēs 90.gadskārtas zīmē

Rīt, 1.maijā, notiks Brīvdabas muzeja vasaras sezonas atklāšana, raksta aģentūra LETA. Zemgales sētā plkst.14 notiks Brīvdabas muzeja Krājuma nodaļas vadītājas Dainas Kraukles grāmatas “Gadatirgi Latvijā. Zemgale” atvēršana, piedaloties zemgaliešu folkloras kopai “Dimzēni”. Priedes kroga saimnieki būs sagādājuši īstu pavasara zupu, kuru varēs nobaudīt ikviens informācijas stundas un grāmatas atvēršanas viesis. 

Vidzemes sētā no plkst.12 līdz plkst.16 notiks ekspresizstāde “Pavasara vētīšanas darbi Vidzemē”, kur muzeja tekstiliju krājuma glabātāja Aija Vistere iepazīstinās ar priekšmetiem, kas ikdienā slēpti apmeklētāju acīm. Paredzētas arī divas bezmaksas ekskursijas. Plkst.12.15 ekskursiju vadīs muzejpedagoģe Baiba Magona, bet plkst.15.15 – direktora vietnieks-galvenais krājuma glabātājs Mārtiņš Kuplais. Ekskursiju sākums būs pie muzeja galvenās ieejas. 

Šis gads Brīvdabas muzejā aizritēs 90.gadskārtas zīmē. Galvenais jubilejas gada publiskais notikums būs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru rīkotās Novadu dienas 14.jūnijā un 15.jūnijā, kā arī vērienīgs 90 gadu jubilejas koncerts 15.jūnijā Kurzemes zvejniekciema pļavā. Koncertā piedalīsies grupa “Folkvakars”, postfolkloras grupas “Zari”, dūdu un bungu mūzikas grupa “Auļi” un folk-roka grupa “Skyforger”. 

7.jūnijā un 8.jūnijā notiks jau 44.Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. Šogad gadatirgus viesi būs Novgorodas tāsinieki. Eiropas akcijā Muzeju nakts, kas notiks 17.maijā, muzejs piedāvās programmu “Saules akmens mēnessgaismā”, kas būs izglītojoši izzinošs un dziedoši rotaļīgs vakars ar dzintara rotu defilē priekšnesumu Kurzemes zvejniekciemā. Zemgales sētā rīt, 1.maijā, plkst.13 notiks informācijas stunda, uz kuru aicināti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un visi muzeja interesenti. Informācijas stundā būs iespējams iepazīties gan ar muzeja piedāvājumu 2014.gada vasaras sezonā, gan uzzināt par muzeja īstenotajiem un plānotajiem projektiem galvenajā ekspozīcijā Rīgā, lauku ekspozīcijās “Vītolnieki” Rucavas novadā un “Vēveri” Vecpiebalgas novadā.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu