ASV publisko fotogrāfijas par Krievijas karavīru klātbūtni Ukrainā • IR.lv

ASV publisko fotogrāfijas par Krievijas karavīru klātbūtni Ukrainā

37
Prokrieviskie separātisti Slavjanskā Ukrainā. Foto: AFP/LETA

Brīdlovs: kaujinieku rīcībā esošie ieroči un ekipējums galvenokārt nācis no Krievijas armijas

ASV Valsts departaments pirmdien publiskojis fotogrāfijas, kas liecina, ka bruņotie separātisti Ukrainas austrumos patiesībā ir Krievijas bruņoto spēku karavīri vai izlūkdienestu virsnieki, ziņo LETA/AFP.

Fotogrāfijas ASV nodevusi Kijeva ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) starpniecību.

Tajās redzamas “vai nu personas vai liecības par saistību (..) starp Krieviju un daļu bruņoto kaujinieku Ukrainas” austrumos, norādīja Valsts departamenta preses sekretāre Džena Psaki.

Piemēram, fotogrāfijas liecina, ka vīrietis, kas 2008.gadā bijis Gruzijā un tolaik bija ģērbies Krievijas īpašo spēku vienības uniformā, nesen atradies arī Krimā un šomēnes arī Kramatorskā un Slavjanskā.

Fotogrāfijās redzams arī, ka Slavjanskā separātisti ir bruņoti ar raķešu palaidējiem “RPG-26”, kādus izmanto Krievijas armija.

Arī NATO spēku virspavēlnieks Eiropā Filips Brīdlovs ir pārliecināts, ka Ukrainas austrumos darbojas Krievijas militārie spēki, ko Maskava kategoriski noliedz.

Savā oficiālajā blogā Brīdlovs paudis pārliecību, ka kaujinieku rīcībā esošie ieroči un ekipējums galvenokārt nācis no Krievijas armijas, norādot, ka civiliedzīvotāji šādu ekipējumu tik lielā daudzumā pašu spēkiem nespētu iegūt.

 

Komentāri (37)

austrisv 22.04.2014. 09.48

Tas, ka Krievija vienmēr ir melojusi, nav nekāds noslēpums. Tikai kremlim ir izdevīga Ukrainas okupācija un tāpēc tiek pūsta migla uz nebēdu.

Kādas bildes vispār ir vajadzīgas vēl, pierādījumumiem, jo tas ir acīmredzami, ka kremlis par visu varu grib sagrābt savā kontrolē blakus neatkarīgās valstis, Putins grib būt varens pasaules valdnieks un noteicējs un tāpēc nežēlo gāzes dolārus armijai un sev, protams.

Lai krievu tauta saņem ko pelnījusi un pasaule beidzot saprot, kas ir rašisti. Ceru, ka ukraiņi nepadosies kremlim, jo tā ir dzīve verdzībā un nabadzībā, nu kā tas tagad draud Krimai, un jau ir sācies. Jūtu līdz krimiešiem, jo kārtējais kriminālis ir viņu vadībā, bet bijušais kriminālis Janukovičš jau snaikstās atpakaļ pie varas.

+10
0
Atbildēt

1

    Andris Jautriņš > austrisv 22.04.2014. 10.43

    Tikai kremlim ir izdevīga Ukrainas okupācija un tāpēc tiek pūsta migla uz nebēdu.

    Es atvainojos, kāpēc tikai Kremlim. Ja pieņemam (un kāpēc ne?), ka Ukrainā pēc oligarhu saimniekošanas ir kaut kas vērtīgs, ko paņemt, tad kādēļ jāpieņem, ka tā vērtība ir vērtība tikai Kremlim? Zeltu amerikāņi jau paņēma, un nav dzirdēts, ka būtu smādējuši.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

archoftriumph 22.04.2014. 08.32

Putins melus izmanto kaa vienu no specoperacijas lidzekliem. Vaardi “cestj imeju” vinjam ir svesi.

+9
0
Atbildēt

3

    Dina > archoftriumph 22.04.2014. 09.27

    Putins melo? A drīkst, lūdzu precīzāk – kur tieši, kad un par ko viņš melo?

    Lūk tas, ka ASV, piemēram, melo ciniski, nekaunīgi pilnīgi kā „pēc Gebelsa” ir redzams un lasāms ikvienam:

    “Нельзя сравнить ситуацию в Киеве, где все, что еще удерживается протестующими, удерживается в соответствии с лицензиями, с разрешения правительства, по согласованию с Радой, или же при наличии договора с владельцами зданий, с тем, что происходит на Восточной Украине”, – утверждает Нуланд … ???

    Lūk tā ! Izrādās, ka par visām ēkām, kurās joprojām mitinās Labējais sektors, tiem esot izsniegtas „atļaujas” un „licences” !??? … arī telegrāfā, nemaz nerunājot par milicijas iecirkņiem un municipālajām ēkām ! …. :)))

    http://www.newsru.com/world/22apr2014/nuland.html

    Labākā pēdējās nedēļas anekdote! … :)))

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Dina > archoftriumph 22.04.2014. 12.41

    >> Tors

    Tu, čabulīt laikam nebūsi pamanījis, ka kopš „pretterorisma” akcijas sākšanās, protestētāju pusē ir pārgājušas vairākas armijas daļas, tajā skaitā – vesela desantnieku (liekas – 52.) brigāde pilnā sastāvā, kura tika uzskatīta par viskaujasspējīgāko Ukrainas armijas daļu. Dabīgi – ar visu savu bruņojumu.

    Slavjanskā – bataljons ar visu kaujas tehniku – kopskaitā 6 motorizētās kaujas mašīnas. Ar bruņojumu. Plus daudzskaitlīgi piemēri, kad armija, satiekot „teroristus”, iemaina automātus, ložmetējus un granātas pret maizi un pienu un dodas mājup …

    Tā ka protestētājiem nekas veikalā nav jāpērk. Viņiem jaunākā (pēc Ukrainas mērogiem) tehnika un bruņojums tiek pievesta klāt pie mājām un iegādāties to var par desas luņķi un kartupeļu maisu – grivnas nav nemaz vajadzīgas … :)))

    Par heliklopteriem tu kaut ko samurgoji, taču Grad zalves raķešu sistēmas pie viņiem ir noākušas aīr tieši tādā pašā veidā.

    Tā ka – „teroristus” apgādā un apbruņo pati Ukrainas valdība. Krievijai nemaz i nevajag šim nolūkam īpaši tērēties … :)))

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ivars Ozols > archoftriumph 22.04.2014. 10.56

    Kurmītis joprojām tic, ka Ukrainas bodēs blakus džinsiem un tomātiem var nopirkt bruņutransportierus, desanta helikopterus, tūkstoti krievijas armijas uniformu, tūkstoti triecienšauteņu un tūkstoti ložmetēju.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 22.04.2014. 09.51

unikums Doveiks dzīvo un elpo kremļa preses telpās, salasījies ” ruspravda.info” un to citē portālā! ha- hā, pat viscītīgākie čekisti mēģina izrakt pierādījumus no rietumu informācijas, jo labi zin, ka krievu meliem neviens sen jau netic

kurmis un čmelis nelasīti dabū manu mīnusu :)

+8
-2
Atbildēt

4

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu