Laikraksts: ES sankcijas grib vērst pret visu Krievijas augstāko politisko vadību • IR.lv

Laikraksts: ES sankcijas grib vērst pret visu Krievijas augstāko politisko vadību

27
Sasista automašīna Kijevas Neatkarības laukumā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Kopumā sankciju sarakstā iekļauti 107 personu vārdi

Paplašinātajā sarakstā, kurā iekļautas tās Krievijas amatpersonas, pret kurām varētu tikt vērstas Eiropas Savienības (ES) sankcijas, atrodami 107 personu vārdi, trešdien vēsta laikraksts “Kommersant“.

Izdevums secina, ka tādējādi ES sankcijas varētu tikt noteiktas pret teju visu Krievijas augstāko politisko vadību, ziņo LETA/Interfax.

“Rīcības dokuments ir piecas lappuses garš, tajā ir 107 cilvēku vārdi,” norāda avīze, kuras rīcībā nonākusi šī dokumenta kopija.

Sankcijas varētu tikt vērstas pret tām Krievijas amatpersonām, kā arī piecām organizācijām, kas atbildīgas par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu.

Turklāt izstrādāts saraksts arī ar to Ukrainas, galvenokārt Krimas, amatpersonu vārdiem, pret kurām varētu tikt noteiktas sankcijas.

Kā vēsta medijs, personas, kuras tiks iekļautas sankciju sarakstā, sadalītas vairākās grupās. Pirmajā grupā iekļauti likumdevēja pārstāvji, piemēram, Krievijas Federācijas Padomes priekšsēdētāja vietnieki Aleksandrs Toršins un Iļja Umahanovs, visi Krievijas starptautiskās, aizsardzības un drošības komitejas pārstāvji, viss Valsts domes padomes sastāvs, kā arī dažādi deputāti.

Otrā grupā iekļauti izpildvaras pārstāvji, izņemot Vladimiru Putinu un premjerministru Dmitriju Medvedevu, kā arī ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Trešajā grupā iekļauti spēka struktūru pārstāvji – Iekšlietu ministrijas augstas amatpersonas, ieskaitot ministra vietnieku Anatoliju Antonovu, Ģenerālštāba priekšnieka vietnieku Igoru Sergunu, Starptautiskās militārās sadarbības pārvaldes priekšnieku Sergeju Košeļevu un Federālā Drošības dienesta darbiniekus, ieskaitot militārās pretizlūkošanas pārvaldes priekšnieku Aleksandru Bezverhņiju.

Ceturtajā grupā būs uzņēmēji – pagaidām gan tajā neesot neviena uzvārda.

Taču piektajā grupā iekļautas mediju organizācijas un žurnālisti. Te iekļauti darbinieki no „Gazprom-Media”, TV kanāliem „Rossija”, „Russia Today”, „Pirmā Kanāla” un NTV. Līdzās Kremļa propagandistam Dmitrijam Kiseļovam sankcijas attieksies arī uz trim žurnālistiem – Mihailu Ļeontjevu, Iradu Zeinalovu un Mihailu Gusmanu.

Laikraksta informācijas avots norādījis, ka jaunās sankcijas varētu tikt noteiktas vēl pirms ekonomisko sankciju apstiprināšanas.

Tikmēr ziņu aģentūra ITAR-TASS, atsaucoties uz kādu avotu ES, ziņo, ka lēmums par “melnā saraksta” paplašināšanu varētu tikt pieņemts bloka ārlietu ministru sanāksmē 14.aprīlī.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem augstu Krievijas amatpersonu un Kremlim pietuvināto cilvēku. Sankcijām pakļautajiem Krievijas pilsoņiem iesaldēti aktīvi un noteikts vīzu izsniegšanas aizliegums.

 

Komentāri (27)

Nika 09.04.2014. 09.41

Beidzot. Bet ar to arī nepietiek. Kāpēc ne visus Eģinasosus, našistus, žirikveidīgos, TV propagandistus, oligarhus?

Jaunā viļņa rindas nopietni paretinātu :) Beigās ierastos tikai ausainītis un buldozers minhauzens.

+19
0
Atbildēt

0

ligakalnina 09.04.2014. 09.52

Un kur Solovjovs, Mamontovs, Skoibeda?

Kāpēc tur nav praktiski visi Krievijas Domes deputāti, kas Krieviju pārvērš par hitleriskās Vācijas kopiju?

Kāpēc amerikāņi sen neizraida Migranjanu, kurš slavā Hitleru un, pie reizes, novēro “ctb pārkāpumus” ASV pēc Krievijas valdības rīkojuma.

+15
-1
Atbildēt

1

    Amis > ligakalnina 09.04.2014. 14.07

    dzeris49 Un kur Solovjovs, Mamontovs, Skoibeda?

    =============

    Vai tā pati Skobeida, kam lampas abažūri no žīdu ādas? Kā zināms WWII noziedznieki galantērijas izstrādājumiem izmantoja notiesāto ādas ar labiem tetovējumiem. Žīdiem tetovēšana nav raksturīga, tāpēc Skobeida šai galantērijas nozarē ieviesusi jauninājumus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

silvija 09.04.2014. 09.46

Kāpēc nevarētu pieņemt lēmumu pasludināt ES par Russenfrei zonu?

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu