ES apstiprina bezvīzu režīma noteikšanu Moldovai • IR.lv

ES apstiprina bezvīzu režīma noteikšanu Moldovai

36
Moldovas karogs plīvo. Foto: AFP/LETA

Ar biometriskām pasēm Šengenas zonas valstīs bez vīzas varēs iebraukt no 28.aprīļa

Eiropas Savienība (ES) oficiāli apstiprinājusi bezvīzu režīma noteikšanu Moldovas pilsoņiem, ziņo LETA.

Tie Moldovas pilsoņi, kuriem ir biometriskās pases, Šengenas zonas valstīs bez vīzas varēs iebraukt no 28.aprīļa.

Šo lēmumu 3.aprīlī parakstīja Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs, pašreizējās ES prezidējošās valsts Grieķijas ārlietu ministra vietnieks Dimitris Kurkulass.

Svinīgajā brīdī piedalījās arī bloka iekšlietu komisāre Vivjena Redinga, atzīstot, ka šāds lēmums ir “liels sasniegums un jauna nodaļa” Moldovas attiecībās ar ES.

Plānots, ka Moldova šogad ar ES noslēgs arī asociācijas līgumu. Jau ziņots, ka EP bezvīzu režīma noteikšanu Moldovai atbalstīja februārī.

Bezvīzu režīms attieksies uz visām Šengenas zonas valstīm, un Moldovas pilsoņi tajās varēs uzturēties uz laiku līdz 90 dienām.

ES pilsoņi Moldovā bez vīzas var ieceļot jau kopš 2007.gada 1.janvāra.

 

Komentāri (36)

austrisv 03.04.2014. 14.24

Uh, kas par sitienu Putinam zem jostas vietas, Putins tik ilgi diņģējās un diīca par bezvīzu ieviešanu ar ES, bet nu tagad lai tup ar saviem krimiešiem un piedņestriešiem savā impērijā un sūkā medveģa ķepu!

+13
-5
Atbildēt

0

silvija 03.04.2014. 14.28

Pievienojos Bet – Pļūtiņam kārtējais aplauziens:)

+10
-5
Atbildēt

0

ingazilunska 03.04.2014. 14.35

Šis diezgan sarēžģīts solis pēc savām sekām. Jūs sakāt, ka tas esot sitiens Putinam. Bet tik pat tas ir sitiens Vācijai un Lielbritānijai ar tām sociālās apdrošināšanas sistēmām. Moldāvi tulīt pat brauks strādāt ārzemēs, un daudzi sēdēs uz pabalstiem. Visas sekas grūti paredzamas. Tas arī ir solis, ha-ha, lai arī ar Krieviju tas bezvīzu režīms kļūtu tuvāks, jo pēc pāris gadiem tā Krima tiks aizmirsta, kā sobrīd aizmirstas Abhāzija ar Osētiju. Tas nozīmēs gan Krievijas krievu iebraukšanu un apmešanos Latvijā, gan arī pati no sevis izbeigzies tirgošana ar uzturēšanas atļaujām. Jūs būdami nacionālisti to visu par nevarat paredzēt ar savu maģisko pašapmāna domāšanu.

+5
-8
Atbildēt

2

    silvija > ingazilunska 03.04.2014. 14.42

    Ai, Duņaša-Kakaša, runā vien, runā vien, tavs bezspēcīgais vecmeitas niknums izraisa tikai riebumu.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > ingazilunska 03.04.2014. 14.53

    Piedņestrieši tiešām žēl, jo kā Krievija viņus appgādās, ja pati saminusi ar savām ķetnām draudzīgas kaimiņzemes t. sk pilnīgi visas kaimiņvalstis un nu jau pamatīgi Ukrainu, ka šaubos vai kad vispār aizmirsīs to ko krievu marodieri izdara ar ukraiņu īpāsumiem tos savācot sev. bet cik gan ilgi ar to sazagto dzīvos. iedomājies, vienā pusē Piedņestrai Moldova, bet otrā pusē tagad jau naidīgā Ukraina!

    Skumji, ka krievi nemācās un likam paliks arī uz priekšu tumsoņas ar sovoku kultūru.

    Bet neceri, ka šoreiz pasaule aizmirsīs ko izdarīja krievi kārtējo reizi. bezvīzu režimu jums nedabūt vismaz šajā simtgadē. varbūt kādreiz nomainīsies sovoku un impēristu paaudze- tad iespējams.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu