Krimas referendumā ļauj balsot Krievijas pilsoņiem (papild.) • IR.lv

Krimas referendumā ļauj balsot Krievijas pilsoņiem (papild.)

45
Simferopoles balsošanas iecirknī urna ar biļeteniem. Foto: EPA/LETA

ES neatzīst Krimas pseidoreferendumu, tajā nav ES novērotāju

Krimas referenduma balsošanas iecirkņos biļeteni tiek izsniegti arī personām, kas nav balsotāju sarakstos, arī citas valsts pilsoņiem, sociālajā tīklā “Facebook” ierakstījusi žurnāliste Jekaterina Sergackova, ziņo LETA/Ukrainskaja pravda.

Eiropas Savienība (ES) neatzīst tā dēvēto referendumu, kas svētdien notiek Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, un tajā nav oficiālu ES novērotāju, teikts ES delegācijas Ukrainā paziņojumā sociālajā tīklā “Facebook”.

“ES negrasās atzīt “referenduma” rezultātus, kas šodien notiek Krimā. Šis “referendums” ir nekonstitucionāls, tāpēc šajā nelikumīgajā pasākumā nav nekādu ES novērotāju,” teikts paziņojumā. “ES pilsoņi, kas šajās dienās atrodas Krimā un kas var komentēt “referendumu”, nepārstāv ES,” uzsvērts paziņojumā.

“Referendumu uzskatīt par atklātu! Es, Krievijas pilsone, kurai ir pieraksts Simferopolē, saņēmu biļetenu ar vārdiem: “Nu, ja reiz jūs šeit dzīvojat, tātad varat balsot,” par savu balsošanas pieredzi raksta žurnāliste.

“Tantīte, neatradusi mani sarakstos, vienkārši ierakstīja manu uzvārdu citā sarakstā,” liecina žurnāliste.

Cits aculiecinieks Leonīds Koļesņikovs ziņo, ka katrā iecirknī ir pieci seši “kārtības sargi”. “Apmeklēju divus iecirkņus. Katrā pie ieejas ir pieci seši kārtības sargi. Tikpat daudz ir iekšā, plus viens milicis. Daudz cilvēku. Daudzu nav sarakstos, bet tā nav problēma. Uzreiz uz vietas uztaisa pases kserokopiju, iekļauj papildu sarakstos un var balsot,” “Facebook” ierakstījis Koļesņikovs.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība Krimas referendumu, kas notiek Krievijas militārās okupācijas apstākļos, uzskata par nelikumīgu. Krimas tatāri, kas sastāda 12-15% no pussalas iedzīvotājiem, referendumu boikotē.

Krimas tatāru apvidos pseidoreferendums nenotiek

Krimā Bahčisarajas rajona apvidos, kur kompakti dzīvo Krimas tatāri, referendums par pievienošanos Krievijai nenotiek, jo tur nav izdevies izveidot vēlēšanu komisijas, radio “Brīvība” paziņoja Bahčisarajas rajona valsts administrācijas priekšsēdētājs Ilmi Umerovs.

Krimas tatāru kompakti apdzīvotajos apvidos nav izveidoti balsošanos iecirkņi, sacīja amatpersona, to skaidrojot ar to, ka nav cilvēku, no kuriem varētu izveidot balsošanas komisijas.

Iepriekš viņš aicināja Bahčisarajas iedzīvotājus nepakļauties provokācijām un referendumā nepiedalīties.

(papildināta par Krimas tatāriem)

Komentāri (45)

oktaavs 16.03.2014. 11.02

Ļoti labi. Leģimitātei vajag atļļaut balsot arī okupācijas armijas karavīriem un virsniekiem. Priekš kam muļķi laist ?

Tad pasaule noteikti atzīs šo “republiku Krievijas sastāvā”.

+13
0
Atbildēt

2

    Inese > oktaavs 16.03.2014. 17.58

    Nika > oktaavs 16.03.2014. 13.03

    Putinam viss ir “pofig”. Viņš saprot, ka krievijai ir beigas. Putins tagad grib glābt pats sevi- noturēties pie varas maksimāli ilgi. Ja tas iznīcina krieviju- viņu tas neuztrauc.

    Dīvainākais un smieklīgākais ir apmātais aitu bars vārdā ‘krievu tauta’, kurš ar putām uz lūpām atbalsta savas valsts pašnāvību :))

    +9
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 16.03.2014. 10.58

Gan jau arī balsos armijnieki.

Kam gan nav skaidrs, ka Krievija sarmija sklātbūtnē, pat izsl’;edzot citus faktus, tas referendums ir neleģetīms. Kurš gan nobalsos Pret, ja uz tevi lūr, krievu armijnieks ar bistoli plecā.

+10
-1
Atbildēt

6

jmaklakovs 16.03.2014. 11.22

Dajoš 3000% referenduma apmeklētību!

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu