Krimas parlaments pasludina neatkarību no Ukrainas • IR.lv

Krimas parlaments pasludina neatkarību no Ukrainas

23
Krima. Simfereopole. Prokrieviskie militāristi pulcējas. Foto: AFP/LETA

Krievijas Valsts dome par Krimas anektēšanu lems 21.martā

Krimas prokrieviski noskaņotais reģionālais parlaments otrdien nobalsojis par pussalas neatkarību no Ukrainas, lai gan jau 16.martā tas izsludinājis referendumu par pievienošanos Krievijai, ziņo LETA/AFP.

“Deklarāciju par Krimas Autonomās Republikas un Sevastopoles pilsētas neatkarību” atbalstīja 78 no 81 klātesošā deputāta, teikts reģionālā parlamenta preses dienesta izplatītajā paziņojumā.

Savukārt Krievijas parlamenta apakšnams par Krimas anektēšanu lems 21.martā, otrdien pavēstīja valdošās partijas “Vienotā Krievija” deputāts Vjačeslavs Nikonovs.

Krievijas Valsts domē iesniegts likumprojekts, kas paredz atvieglot kārtību, kādā valstij pievienojamas jaunas teritorijas. Likumprojekts paredz, ka par pietiekamu aneksijas pamatu uzskatāma “tautas gribas izteikšana”, kas, piemēram, izpaudusies referendumā.

Referendums Krimā notiks 16.martā. Referendumā pussalas iedzīvotājiem tiks uzdots atbildēt uz jautājumu, vai viņi grib palikt Ukrainas sastāvā vai arī pievienoties Krievijai.

Ukrainas valdība un starptautiskā sabiedrība uzskata, ka Krievijas militārās okupācijas apstākļos sarīkotais referendums būs neleģitīms un tā rezultāti netiks atzīti.

 

Komentāri (23)

ligakalnina 11.03.2014. 13.42

Bijušais krminalā grupējuma “brigadieris” Goblins, tagadējai krievu ieceltais Krimas “galva” Konstantinovs, kopā ar nezin kādiem cilvēkiem, kas uzdodas par Ukrainas parlamentāriešiem, pasludinājis Krimas neatkarību.

Un pasludinājis visu Ukrainai piederošo īpašumu, uzņēmumu, utt., kofiskāciju un nacionalizāciju, ieviesis cenzūru, izslēdzis ukraiņu kanāslus.

Un, saprotams, paprasījis miljardu Krievijai, ko draudzīgi “sazāģēs” kopā ar Maskavas Kremļa ierēdņiem, un prasīs vēl un vēl.

Patreiz Ukrainas Krimas īpašumi nonāk Krievijas rokās, protams, ar šo klaunu, tipqa Goblina, palīdzību.

“Kazaki” masveidā dodas uz turieni, jo tiem arī esot apsolītas to ukraiņu un tatāru īpašumi, kas no Krimas būs spiesti aizbraukt ( pāris tatāru mājas jau nodedzinātas, ukraiņu žurnalisti pazūd bez vēsts, pāris Ukrainu atbalstoši biznesmeņi jau nogalināti).

Nekā personiska, tīrais bizness.

Tiesikuma un vārda brīvības izpratne Kremļa stilā.

Izsaku dziļu līdzjūtību Krimas iedzīvotājiem, kaut, no otras puss, vairākums, acīmredzot, būs apmierināti, nonāks savā iemīlļotajā “sovokijas” vidē, kur jutīsies komfortabli.

+10
-3
Atbildēt

1

    janis17 > ligakalnina 11.03.2014. 14.13

    70% zombēto krimiešu sit plaukstas, tā pat, kā 30% Latvijas iedzīvotāju, kas atbalsta krievijas rīcību…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

alexander 11.03.2014. 15.21

Šis lēmums izskatās pēc Kremļa juridiskās “inženierijas”, lai varētu pasaulei apgalvot, ka legālais Krimas parlaments pieņēma likumīgu lēmumu par neatkarību no Ukrainas, un Krievijai ar to nav nekāda sakara. Bet pēc būtības visas šīs izdarības kopumā izskatās aizvien nožēlojamāk un bezcerīgāk, jo tām nav nākotnes. Toties Ukrainas taktika ignorēt šo farsu un nereaģēt uz provokācijām ir pārliecinoša, un pasaule tiešām aplaudē Ukrainai.

+6
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 11.03.2014. 14.52

Pie reizes vajadzēja pasludināt komunismu visā Krimas teritorijā. Šis ir vienreizājs brīdis – vairāk tādas iespējas nebūs.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu