Saeima stingri nosoda Krievijas militāro agresiju Ukrainā • IR.lv

Saeima stingri nosoda Krievijas militāro agresiju Ukrainā

38
Foto: Evija Trifanova, LETA

Pret balsoja visi Saskaņas centra deputāti

Saeimas deputāti stingri nosoda Krievijas militāro agresiju Ukrainā un uzsver Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai vienotībai, kā arī Ukrainas parlamenta leģitīmajai varai.

Šādu lēmumu ceturtdien pieņēma Saeimas deputāti, par balsojot 65 deputātiem, pret bija 28 deputāti, ziņo Saeimas preses centrs.

Pret bija Saskaņas centra deputāti, nebalsoja deputāts Rihards Eigims (ZZS) un Artis Pabriks (Vienotība).

Lēmumā jeb paziņojumā atzīmēts, ka situācija Ukrainā kļūst arvien kritiskāka un Krievija ar savu militāro agresiju citas valsts teritorijā pārkāpj starptautiskās normas un pašas uzņemtās saistības, tostarp 1994.gada Budapeštas memorandu par drošības garantijām Ukrainai un 1997.gada Ukrainas un Krievijas Draudzības un sadarbības līgumu.

Šī rīcība vērtējama kā pretlikumīga, apzināta un plānota iejaukšanās Ukrainas suverenitātē, kuras mērķis ir izraisīt militāru konfliktu ar nodomu okupēt daļu vai pat visu Ukrainas teritoriju, norāda deputāti.

Saeimas deputāti pilnībā pievienojas Latvijas augstāko amatpersonu 1.marta paziņojumam par Krievijas iejaukšanos Ukrainā un aicina Krieviju izbeigt visa veida agresiju un provokācijas pret Ukrainu, nekavējoties izvest savu karaspēku uz tā bāzēm un ievērot starptautiskajos līgumos uzņemtās saistības.

Parlamentārieši rosina starptautisko sabiedrību paust stingru atbalstu Ukrainas teritoriālajai integritātei, kā arī Eiropas Savienību un Eiropas Drošības un sadarbības organizāciju – nekavējoties izvietot Ukrainā robežu novērošanas misijas, kas kontrolētu noslēgto vienošanos ievērošanu.

Lai lemtu par paziņojumu saistībā ar situāciju Ukrainā, Saeimā ceturtdienas rītā bija sasaukta arī ārkārtas sēde, taču tajā šo jautājumu izlemt neizdevās, jo tika saņemts iebildums saistībā ar lēmuma projekta izskatīšanu. Ņemot vērā minēto, deputāti nolēma šo jautājumu iekļaut kārtējās sēdes darba kārtībā.

Par to, ka šis jautājums tiks skatīts nākamajā kārtējā sēdē, balsoja koalīcijas partiju parlamentārieši – “Vienotības”, Reformu partijas, nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības un neatkarīgie deputāti.

Tāpat to atbalstīja daži pie frakcijām nepiederošie deputāti, kas nav koalīcijā. Pret balsoja apvienības “Saskaņas centrs” deputāti. Nebalsoja deputāts Rihards Eigims (ZZS) un pie frakcijām nepiederošais deputāts Vladimirs Reskājs (“Latvijas attīstībai”).

 

Komentāri (38)

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 15.58

    Tikmēr Rietumu melu propagandas nogurdinātā poļu tauta komentāros interneta portālos pieprasa, lai Russia Today nekavējoši sāktu raidīt arī poļu valodā, lūk tikai viens, bet ļoti raksturīgs prasījums:

    RT niezwłocznie powinna uruchomić transmisje w języku polskim, gdyż wszystkie nasze media whores w służbie USraela.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.25

    Margināļi tāpēc, ka PiSam nav citu ideju, ko piedāvāt, kā tikai spekulēšanu ar Smoļenskas traģēdiju! Un vispār, lasiet labāk http://nczas.com nevis kaut kādus igauņu portālus deļfi!

    p.s. Izcila situācijas Ukrainā analīze izlasāma arī Piskorska k-ga rakstā! http://www.geopolityka.org/komentarze/2722-mateusz-piskorski-krymskie-podwaliny-ladu-wielobiegunowego

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 16.48

    Un lūk, ko saka Nowa Prawica! Situāciju Ukrainā destabilizēja Europas savienība, ieguvēji ir vāci!

    http://www.youtube.com/watch?v=JjHTWMhBM9E

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 16.44

    Un arī aizvien jauni Polijas polītiskie spēki atbalsta Krievijas nostāju Ukrainas jautājienā! Lūk oficiālais partijas “Samoobrona” paziņojums!

    Prezydium Partii Samoobrona wzywa rząd polski do podjęcia wszelkich działań na rzecz dialogu z Federacja Rosyjską w celu uniknięcia wojny domowej na Ukrainie, która zagraża bezpieczeństwu i stabilności wszystkich sąsiednich państw. Samoobrona apeluje o podjęcie działań, które pozwolą uniknąć niepotrzebnego rozlewu krwi.

    Nowy rząd Ukrainy, powołany niezgodnie z konstytucją w wyniku zamachu stanu i wbrew zapisom umowy zawartej między opozycją a prezydentem Wiktorem Janukowyczem w obecności m.in. polskiego ministra spraw zagranicznych, rozpoczął swoją działalność od agresywnych przepisów uderzających w mniejszości narodowe na Ukrainie.

    Zlikwidowana została ustawa gwarantująca mniejszościom posługiwanie się ich językami na terenach, gdzie stanowiły one zwartą grupę. Było to jawne uderzenie w mniejszość rosyjską, ale i inne, np. węgierską, zamieszkującą Ruś Zakarpacką. Może to również rodzic określone skutki dla sytuacji mniejszości polskiej.

    Wielotysięczne demonstracje Ukraińców i Rosjan, m.in. w Charkowie, Doniecku, Sewastopolu czy Kerczu ujawniły olbrzymie niezadowolenie narodu z powołania Arsenija Jaceniuka na nowego Prezesa Rady Ministrów Ukrainy. Na ulicach miast ukraińskich dochodzi do aktów terroru i brutalnej przemocy dokonywanych przez wywodzące się z Majdanu bojówki skrajnej, szowinistycznej prawicy.

    Samoobrona ze zrozumieniem odnosi się do stanowiska władz rosyjskich, pragnących ustabilizowania sytuacji na obszarze upadajacego państwa ukraińskiego. Polska, jako zachodni sąsiad Ukrainy, powinna podjąć niezwłocznie dialog z Moskwą w celu podjęcia wspólnych działań stabilizujacych sytuację na Ukrainie.

    Szczególną odpowiedzialność polskie władze powinny wykazywać względem zachodnich regionów ukraińskich, których stabilizacja leży w naszym interesie. Wspólna polsko – rosyjska misja pokojowa mogłaby zapobiec dalszemu pograzaniu się w chaos państwa ukraińskiego.

    Prezydium Partii Samoobrona

    http://www.samoobrona.org.pl/pages/02.Partia/00.Aktualnosci/index.php?document=/0781.html

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.55

    Bijis un vēl būs deputāts!

    p.s. un šis ir labs!

    motto tygodnia:

    Putin – człowiek spokojny.

    Mówi, że w piątek nie będzie wojny.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.42

    Marginālis?!!!!!!!!!!! Ko nu muldi!! Bijis Niklot aktīvists! Un tas jau daudz ko nozīmē!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.06

    Margināļi ir PiS ar savu Smoļenskas biznesu!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.50

    Bijis un izbijis.

    Bijis arī iepriekšējā sasaukuma Seima deputāts no Samoobronas.

    Bijis arī kandidāts tagadējā Seima vēlēšanās no Darba partijas. Nav ievēlēts.

    Māk gudri muldēt :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.33

    Piskorskis – izcils marginālis no tās pašas Samoobronas.

    Nu tad tā ar būtu teicis, ka tu par Poliju neko nejēdz :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 06.03.2014. 16.33

    Beidz nu citēt pats savus ļoti raksturīgos ierakstus :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.20

    Protams, protams, PiS ir margināļi ar 157 vietām Seimā un 31 vietu Senātā.

    Bet par Smoļensku – vēl mazliet pacieties :)

    Tikmēr vari paskatīties, ka Lietuvā šodien papildus ierodas 6 amerikāņu iznīcinātāji F-15, lai taviem maizes tēviem neienāk prātā kādas dumības

    http://ru.delfi.lt/news/politics/istrebiteli-ssha-prizemlilis-na-baze-vvs-litvy-v-shyaulyaj.d?id=64208764

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > Kaspars Špūle 06.03.2014. 17.00

    Malacis, ka interesējies par poļu margināļiem!

    Viņiem tavs atbalsts noteikti vajadzīgs, jo nav neviena paša deputāta Seimā :)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

jmaklakovs 06.03.2014. 15.31

Vai tik SC nešauj par strīpu? Krievu velētājs varbūt vārdos un komentāros bļauj “SLAVA KRIEVIJAI”, bet kad būs iespēja slepus nobalsot, tad daudzi padomās – vai tik tas SC patiesi neaizvedīs uz to stulbo Krieviju.

+7
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 06.03.2014. 15.33

es principaa kirilicaa rakstiitos komentaarus šajaa meedijaa nemaz nelasu , lieku uzreiz miinusu , pitiek ar to ka iepaziistos ar krievu meedijos doto informaaciju , iesaku arii Jums neiedziļinaaties šajos provokatiivajos murgos.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu