Bailēs par rubļa devalvāciju Krievijas iedzīvotāji steidz mainīt naudu • IR.lv

Bailēs par rubļa devalvāciju Krievijas iedzīvotāji steidz mainīt naudu

55
Ekrānšāviņš no Gazeta.ru

Kopš gada sākuma Krievijas rublis zaudējis 9,3% vērtības pret ASV dolāru

Pie Maskavas valūtas maiņas punktiem svētdien veidojās garas rindas, Krievijas iedzīvotājiem bailēs par Krievijas rubļa devalvāciju masveidā mainot naudu pret ārvalstu valūtu, vēsta “Gazeta.ru“.

Reaģējot uz Krievijas militāro iejaukšanos Krievijā, ASV brīdinājušas Maskavu par iespējamām ekonomiskām sekām, kas var ietekmēt Krievijas rubļa vērtību.

Krievijas iedzīvotājiem nav uzticības nacionālajai valūtai, kaut arī Krievijas amatpersonas uzstāj, ka bažām par rubļa kursu nav pamata, vēsta “Bloomberg”.

“Problēmu nav. Plānots rubļa likmi padarīt elastīgu, lai nebūtu mākslīga kontrole kā agrāk,” aizvadītajā nedēļā sacīja Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs.

Kopš gada sākuma Krievijas rublis zaudējis 9,3% vērtības pret ASV dolāru, un rubļa vērtība pret ASV un Eiropas valūtām jau ir pārspējusi visus vēsturiskos rekordus, liecina „Bloomberg” dati.

Rubļa vērtība pret eiro kopš gada sākuma samazinājusies jau vairāk nekā par 8%, investoriem nevēloties veikt investīcijas attīstības ekonomikās un palēninoties Krievijas ekonomikas aktivitātei, ziņo LETA.

Analītiķi norāda, ka rubļa vērtību negatīvi sākusi ietekmēt arī saspīlētā situācija Ukrainā. Aizvien pieaug bažas, ka Ukraina piedzīvos parādsaistību maksātnespēju, un Krievijas bankas ir būtiski saistītas ar krīzes skarto valsti.

“Rubļa tirgus ir ļoti jūtīgs pret [ziņu] virsrakstiem, jo Krievijas reakcija uz situāciju Ukrainā investoriem nav skaidra,” piektdien aģentūrai “Bloomberg” sacīja “Danske Bank” analītiķis Vladimirs Miklaševskis.

Nedēļas nogalē finanšu tirgi ir slēgti, līdz ar to pirmdien gaidāma finanšu tirgus reakcija uz Krievijas militāro iejaukšanos Ukrainā un Rietumvalstu brīdinājumiem par iespējamām ekonomiskām sankcijām pret Krieviju.

Krievijas parlamenta augšpalāta sestdien apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms vairākām dienām pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

 

Komentāri (55)

Gaisma; Enģelis 02.03.2014. 21.47

Es pat nezinu, kas tagad Rietumiem būtu labāk – dot trakajai žurkai ar godu izvākties no Krimas, jeb pašiem pavilkt laiku, lai ļaunuma impērija sabrūk pati zem sava svara;)

+17
0
Atbildēt

3

Valdemārs Valdemārs 03.03.2014. 00.09

Bailes par finanšu sistēmas sabrukumu ir pamatotas. Ukrainas dēļ rietumi karot neies, bet ar ekonomiskām sankcijām sodīt Krieviju noteikti sodīs. Iesaldējot Krievijas banku korespondējošos kontus ASV un Eiro zonas bankās, piekļuvi saviem ārvalstu valūtu noguldījumiem zaudētu miljoniem Krievijas pilsoņu. Krimas iekarošanas cenu izskatāmi redzēs vidusšķira un turīgākā sabiedrības daļa, ar kuru ir neformāla vienošanās – nejaukties politikā apmaiņā pret ekonomiskiem labumiem.

+11
0
Atbildēt

2

    esmeralda_se > Valdemārs Valdemārs 03.03.2014. 00.55

    Tak nebūs nekādu sankciju. Rietumi pārāk atkarīgi no lētās putina gāzītes.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Nez ko šorīt Krievijas akciju tirgus investori domā par karu? 10% kritums dažās minūtēs pēc atvēršanas ir daudzsološs nedēļas sākums.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 02.03.2014. 22.27

Vēl viens hits, našists-fašists sprauž krievijas karogu:

http://i60.tinypic.com/5btq55.jpg

+10
0
Atbildēt

3

    dace_roze_lmt_lv > Gaisma; Enģelis 03.03.2014. 00.02

    morgenstern Vēl viens hits, našists-fašists sprauž krievijas karogu”

    Фотомонтаж. Заметно, что на картинке с флагом лицо приклеено.

    Fotomontāža. Bildē ar karogu redzams, ka seja ir pielīmēta.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Malda > Gaisma; Enģelis 03.03.2014. 00.31

    Tu domāji to Nulles bildi? Tur tiešām gan galva gan karogs ir uzlīmēts. Galva bija no gobļina un karogs varavīksnes krāsās.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 03.03.2014. 00.15

    He. Domājat rašists lielās un savu ģīmi pats pielicis?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu