Lietuvieši mūzikas klipā aicina aizdomāties par Kijevas traģēdiju • IR.lv

Lietuvieši mūzikas klipā aicina aizdomāties par Kijevas traģēdiju

25
NULL

 

Traģisko Kijevas notikumu iespaidoti, divi jauni lietuvieši no Jonišķu pilsētas izveidojuši nelielu videoklipu, kurā uzdod to pašu jautājumu, kas šajās dienās satrauc daudzus, – kā varēja notikt, ka civilizētā pasaulē brālis šauj uz brāli, ziņo LETA.

“Visupirms mēs esam cilvēki. Ja tas tiesa, kā kaut kas tāds varēja notikt?” vaicā autori – komponists Modests Jukna un režijas students Jons Gricjus. Viņu kopdarbā izmantoti kadri no liesmās un melnos dūmos tītajām Kijevas ielām ar skrejošiem specvienību kaujiniekiem, ar barikādēm Neatkarības laukumā, improvizētajiem medpunktiem, ar ievainotajiem un kritušajiem, brīvprātīgajiem un vienkāršo Kijevas cilvēku seju tuvplāniem.

“Mēs visi vēlamies vienu – cilvēciskos apstākļos dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Bet notiek tā, ka cilvēkam nākas cīnīties par izdzīvošanu, par savām un savu bērnu tiesībām dzīvot, par cilvēka cieņu, par tiesībām uz labāku nākotni,” raksta portāla “15min.lt” žurnālists, kuru šis darbs aicinājis aizdomāties, cik mūsos palicis īstas cilvēcības.

 

Komentāri (25)

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu