Ukrainas opozīcijas līderis: valsts ir izzagta • IR.lv

Ukrainas opozīcijas līderis: valsts ir izzagta

25
Arsēnijs Jaceņuks Augstākajā Radā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ukrainas prezidenta vēlēšanu kampaņa sākas pirmdien

Ukrainas valsts budžets ir izzagts, valsts ir novesta līdz bankrotam, paziņojis viens no Ukrainas opozīcijas līderiem Arsēnijs Jaceņuks, ziņo UNIAN.

Jaceņuks svētdien saņēmis informāciju no Ukrainas Nacionālās bankas un Valsts kases par to, ka “valsts kase ir izzgata, valsts novesta līdz bankrotam”, teica Jaceņuks.

Viņš arī norādījis, ka tagad ir skaidrs, par kādu naudu tikušas celtas tādas ēkas kā Mežgorje, kur atrodas eksprezidenta Viktora Janukoviča villa, un citas pilīm līdzīgās ēkas, kurās mitušas augstas Ukrainas amatpersonas.

Vienlaikus Jaceņuks nav nosaucis nekādus ekonomiskos rādītājus, kas liecinātu par bankrotu, bet teicis, ka ir “neticams budžeta deficīts nevis līdz gada beigām, bet līdz mēneša beigām”. 

Valsts budžeta iestāžu darbiniekiem algas tiek aizturētas uz 10 dienām. Arī samaksāt parādus valstij nav ar ko, teica partijas “Batkivšķina” frakcijas līderis.

Pēc Jaceņuka teiktā, svarīgi ir uzturēt banku sistēmu, un tam vēl pietiekot rezervju. Tagad Ukrainai nepieciešama Rietumu palīdzība un jāatjauno sadarbība ar Starptautisko Valūtas fondu, teica Jaceņuks. Viņš arī esot runājis ar ASV finanšu ministru, kurš norādījis – “Ukrainas atbalsta process ir sācies, viss ir atkarīgs, cik ātri izveidosim tautas uzticību baudošu valdību”, teica Jaceņuks.

Savukārt Ukrainas prezidenta vēlēšanu kampaņa sākas pirmdien, bet otrdien var sākties kandidātu izvirzīšana, paziņoja parlamenta spīkers Oleksandrs Turčinovs. Jau pirmdien Centrālā vēlēšanu komisija paziņos par vēlēšanu kampaņas sākumu, sacīja Turčinovs.

Komentāri (25)

Janis 24.02.2014. 13.55

Ukraina jau nav Krievija ar saviem mega dabas resursiem, kur var zagt, un zagt un tāpat vēl paliks pietiekami ar ko “atpirkties” no vēlētājiem.

Krievijas dabas resursi šai valstij ir lāsts, jo aiz naftas naudas nopirktās propagandas un ārišķīguma tautai daudz grūtāk saskatīt patieso līmeni.

Naudas pietiek arī lai finansētu visādus kurmīšus un ločmeļus, kā arī ordas Facebook protestētāju ar “nāvi fašismam” un tik pat jocīgiem saukļiem, kas vairāk izklausās pēc uzbrukuma pašiem sev.

+18
0
Atbildēt

1

Kaspars Špūle 24.02.2014. 17.09

Maskavas patriarhāta Ukrainas pareizticīgā baznīca aicina krievus neapsaukāt ukraiņus par “banderiešiem”, “nacistiem” un “fašistiem”

http://grim.in.ua/news/2014/02/24/8391

Nez kā tur ir ar pareizticīgās baznīcas ietekmi Latvijā?

+6
0
Atbildēt

0

austrisv 24.02.2014. 15.00

Apskatījos Janukoviča, un ģenerālprokurora dažas mājas video , jo visas jau droši, ka netiks izstādītas, un , tad secināju, ka tiem, kas bijuši varas augšgalā pilnīgi nav bijusi sirdsapziņa un godaprāts. par janukovīču jau nevajadzētu brīnīties, jo tam jau ir kriminālā pagātne ar , liekas, diva sreizes sēdējis cietumā, tad kā pie varas tik ilgi bijis šis tā saucamais ģenerālprokurors.

Aizmukuši, bet tik daudz greznības nav paspējuši vai nav bijis kur sakraut, palicis tepat Ukrainā. Tautai ir ko redzēt un brīnīties… un ne tikai. Vienreiz vadzis lūzt.

+5
-1
Atbildēt

5

    Inese > austrisv 24.02.2014. 15.36

    Apskatieties arī Jajceņuka, Tjagņiboka un Kļičko māju foto un video, papriecējiet aces ;)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Antra > austrisv 24.02.2014. 18.51

    Bet

    Vai tiem arī ir zelta ūdens krāni vai feberžē olas kaudzēm, utt.

    Tās “Faberžē” olas izgatavotas Ļeņingradas lietišķās mākslas skolā. Cik nu vienam krievu smerdelim, parašņikam, sajēgas no mākslas? Daudz ukraiņiem nozagtās naudiņas caur Janukoviču nonācis blēžu kabatās.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > austrisv 24.02.2014. 18.55

    Apskatieties arī Jajceņuka, Tjagņiboka un Kļičko māju foto un video, papriecējiet aces ;)

    ================================

    Nezinu kā ar tiem 2 pirmajiem, bet Kļičko naudu nav nozadzis savai tautai, bet ringā kārtīgi strādājot. Tev ir pretenzijas pret viņu – aizej pasaki to sejā – redzēs cik gabalos tevi attransportēs uz tavu dzīves vietu – Maskačkas miskastēm. Savādāk, visi te lieli runātāji, kā jāsatiesas sevu pret sevu, tā pēkšņi ir slims vai ļoti aizņemts. :)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Nika > austrisv 24.02.2014. 19.31

    Klichko savus miljonus nopelnija, nevis nozaga. Kada man dalja kas vinam par maju?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 24.02.2014. 16.54

    Vai tiem arī ir zelta ūdens krāni vai feberžē olas kaudzēm, utt.

    Vai tad Kļičko nav pasaulslavens bokseris?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu