VIDEO: Lietuvas video ukraiņiem – mēs esam ar jums • IR.lv

VIDEO: Lietuvas video ukraiņiem – mēs esam ar jums

26
NULL

Internetā izplatās uzrunājošs lietuviešu atbalsta vēstījums Ukrainas protestētājiem

Turpinoties asiņainajiem notikumiem Ukrainā, internetā strauji izplatās uzrunājošs vēstījums, kurā lietuvieši apliecina atbalstu Ukrainas protestētājiem, velkot paralēles ar traģisko situāciju, ko Viļņa pieredzēja 1991.gada janvārī.

Vēstījums ierakstīts trešdien notikušajā Ukrainas atbalsta akcijā pie Lietuvas Seima, kur, tāpat kā ik gadus 13.janvāra notikumu gadskārtas atcerē, bija iedegti ugunskuri. Pie parlamenta ēkas bija pulcējušies aptuveni 600 cilvēki, bet līdzīgas atbalsta akcijas notika arī citās Lietuvas pilsētās, ziņo LETA.

“Esmu lietuviete. Esmu kopā ar jums. Pirms 23 gadiem arī mums Lietuvā bija tāda tumša nakts. Šodien, redzot, ko jūs piedzīvojat Maidanā, mēs saprotam un atbalstām jūsu brīvības centienus. Mēs lūdzamies par jums. Ukraina, nebaidies! Esiet vienoti! Iestājieties par savām tiesībām, savu nākotni! Tikai nepadodieties!” ierakstā saka akcijas dalībniece.

Akcijā piedalījās arī trīs no pieciem ukraiņiem, kas Lietuvā ārstējas no sadursmēs Kijevā gūtajiem savainojumiem, daloties pieredzētajā.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu