Visā ES atcelti darba ierobežojumi rumāņiem un bulgāriem • IR.lv

Visā ES atcelti darba ierobežojumi rumāņiem un bulgāriem

27
Rumānijas un ES karogi. Foto: AFP/LETA

Tomēr Lielbritānija padarījusi stingrākus nosacījumus sociālo pabalstu saņemšanai

Sākoties jaunajam gadam, no trešdienas atcelti visi pagaidu ierobežojumi, kas liedza bulgāriem un rumāņiem brīvi izvēlēties darbavietu jebkurā no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, ziņo LETA/BBC.

Pagaidu ierobežojumus deviņas no dalībvalstīm ieviesa 2007.gadā, kad Rumānija un Bulgārija pievienojās ES.

Tagad, kad šie pagaidu ierobežojumi tikuši atcelti, dažas no ES bagātākajām dalībvalstīm neslēpj savas bažas par jaunu masveida imigrācijas vilni no abām jaunajām dalībvalstīm.

Tomēr amatpersonas gan Bukarestē, gan Sofijā pauž pārliecību, ka nekādas masveida bulgāru un rumāņu izceļošanas, meklējot darbu citviet ES, nebūšot, jo visi, kas to vēlējās, jau esot izceļojuši.

Neskatoties uz šo optimismu, Lielbritānija, sagaidot rumāņu un bulgāru pieplūdumu, padarījusi stingrākus nosacījumus sociālo pabalstu saņemšanai, nosakot, ka viesstrādnieki uz bezdarbnieka pabalstiem varēs pretendēt tikai trīs mēnešus pēc ieceļošanas, bet pēc sešiem mēnešiem pabalstus tie varēs saņemt vienīgi gadījumā, ja tiem būs patiesas izredzes uz darbu Apvienotajā Karalistē.

Tikmēr Rumānijas Ārlietu ministrijas pārstāve sarunā ar britu raidorganizāciju BBC norādījusi, ka Lielbritānijā izvērsta “atklāta kampaņa” pret rumāņiem un bulgāriem, kas atsevišķos medijos jau robežojoties ar rasismu.

 

Komentāri (27)

lebronj2356 01.01.2014. 17.13

Lētā darbaspēka cienītājiem svētki, bet mēsli, kas rodas no ilsgtošas lēta darbaspēka ekspluatācijas viņus neinteresē, tos strebj visi citi…

+2
-1
Atbildēt

0

Inese 01.01.2014. 11.59

Eiropu gaida vēl viens čigānu ekspansijas vilnis.

p.s. Ģeniālais dienvidslāvu komponists Gorans Bregovičs, kurš par čigāniem zina pilnīgi visu, raksturo šo tautu tā:

— Я много времени проводил с цыганами, они оказали на меня большое влияние. Но согласен с вами, что цыгане — это всегда либо преступники, либо музыканты, либо то и другое одновременно. Для них просто не существует другой работы. http://media-office.ru/?go=4482067&pass=bf2a9ab1f8bb08eba5a1529b7a23b1f9

+1
-2
Atbildēt

2

    Vineta > Inese 01.01.2014. 16.28

    Ločmelis

    Eiropu gaida vēl viens čigānu ekspansijas vilnis.

    No kurienes? Arī līdz šim bija bezvīzu režīms un nav manīts, ka šudras rautos uz citām valstīm strādāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kristrun > Inese 01.01.2014. 16.30

    Es mācījos vienā klasē ar 4 čigānu bērniem no vienas ģimenes. Viņu tēvs bija amatnieks – vienīgais visai plašā apkārtnē zirglietu meistars.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu